Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: Οι Night On Earth και οι Sancho στα Χανιά

Οι Night On Earth και οι Sancho στα Χανιά 17 έτη 7 μήνες πριν, #16841

Στην προσπάθειά μου να είμαι τυπικός postάρω εδώ το συγκεκριμένο θέμα γιατί ο τομέας «Συναυλίες» αφορά, όπως λέει και η σχετική διευκρίνιση, «Θέματα σχετικά με τις συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου».

Ορίστε, λοιπόν, οι Night On Earth στα Χανιά σε συναυλία την Κυριακή 13 Μάη στις 22:30. Και βέβαια μαζί τους οι Sancho . (Ε, τώρα πια μπορείτε οι υπόλοιποι να ζηλεύετε άνετα.)

Τη συναυλία διοργανώνει ο ραδιοσταθμός «Δίκτυο» με την ευκαιρία των 2ων γενεθλίων του.
Η συναυλία θα γίνει στα \"Ταμπακαριά\", Βιβιλάκη 29, περιοχή Χαλέπα,.
Οπωσδήποτε τηλέφωνο για κράτηση στο 28210 55995.

(υποχθονίως διαρεύσασες πληροφορίες που θέλουν τους Night On Earth και Sancho να συνάδουν αποσπερίζοντας μαντινάδες και ριζίτικα εν μέσω τσικουδιάς και καλιτσουνιών ελέγχονται ως ανακριβείς. Δια την υλοποίηση μιας τοιαύτης άκρως δελεαστικής καταστάσεως ο γράφων καλεί αμφότερα και τα δύο σχήματα την άλλη μέρα το πρωί στα περήφανα Σφακιά… )

Παράκληση: πιστεύοντας ότι εκφράζω και τη διάθεση των Night On Earth θα ήθελα να κάνετε όλοι σας λίγη υπομονή και να περιορίσετε, στο μέτρο του δυνατού, τις ερωτήσεις περί του καινούριου δίσκου του οποίου οι ηχογραφήσεις δεν έχουν ακόμη αρχίσει. Δεσμεύομαι ότι σύντομα θα μάθετε περισσότερα για το καινούριο σχήμα και για τις προθέσεις τους μέσω μιας συνέντευξης που θα δημοσιευθεί (πού αλλού) στην «Πυξίδα της Πόλης» (http://www.pyxida.gr/) Μέχρι τότε αναζητήστε το διπλό CD τους στα:

Ι) Vinyl Microstore (Διδότου 34)
ΙΙ) Jinx (Ασκληπιού 24)
ΙΙΙ) Metropolis (Πανεπιστημίου 24)
IV) Λωτός (Σκρα 7, Θεσ/νίκη)
Για mail order στο [email protected] (χωρίς γραμματόσημο)

Και κάτι τελευταίο. Είναι λογικό σε αρκετούς να μην άρεσε το σχήμα, τουλάχιστον από την αρχική εμφάνισή τους στο Gagarin. Επειδή, όπως ίσως ξέρουν αρκετοί φίλοι της Κοιλάδας, είμαι από τους πρώτους – πρώτους fun του Θανάση (μετράω 14 χρόνια, και στα 38 μου δεν το έχω μετανιώσει ούτε μια στιγμή που έχω κάνει τη μουσική του μέρος της καθημερινότητάς μου) θα πρέπει να σας εξομολογηθώ πως όταν πρωτοβγήκε ο «Βραχνός Προφήτης» ζούσα στη Λάρισα, και επειδή στην αρχή δεν μου άρεσε ο δίσκος πήγα στον Θανάση και του τα ´χωσα (ναι, τόσο ανόητα φέρθηκα και δεν τον γνώριζα και προσωπικά τον άνθρωπο).
Να είστε σίγουροι πως για να τους έχει επιλέξει για συνεργάτες του δεν μπορεί να είναι τυχαίοι …

Να ξέρετε ακόμα πως σχήματα σαν τους Night On Earth κάνουν κάτι που για να το καταλάβουμε απαιτεί ετοιμότητα και ωριμότητα από μεριάς μας. Ανοιχτά μυαλά και ανοιχτή καρδιά, αυτό είναι το μυστικό. Θυμηθείτε πως και αρκετοί από εσάς δεν μπορέσατε να δεχθείτε από την αρχή τον Θανάση και τις μουσικές του. Αλλά, έχει ο καιρός γυρίσματα…Και επειδή όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει και μπορεί να κάνει εκ του ασφαλούς κριτική, σας υπενθυμίζω ότι η ποιότητα των οπαδών και φίλων του Θανάση μας υποδεικνύει ότι ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση μπορεί να συνεπάγονται τη σοβαρότητα αλλά δεν ισχύει υποχρεωτικά και το αντίστροφο… έτσι δεν είναι;…

Τα σέβη μου<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Αντώνης Περιβολάκης, στις: 09/05/2007 02:06
Γλυκά θα ανοίξει η Κλειδαριά της Πόρτας για το Σύμπαν...
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Οι Night On Earth και οι Sancho στα Χανιά 17 έτη 7 μήνες πριν, #16894

• PaP
  • PaP's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Ανώτερος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 62
  • Κάρμα: 0
Επείδη τα παίδια των Night On Earth αλλά και οι φίλοι τους είναι από τα πιο μεγάλα ταλέντα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (όποιος έχει δει Ionian Jazz Ensemble, Trio,14) και του αρέσει η καλή μουσική και έχει μια αισθητική και στοιχειώδεις τρόπους θα καταλάβει...

¼πως έχει πει και ο Θανάσης κάνει τη μουσική που του αρέσει και τον ευχαριστεί αυτόν αν ήταν αλλιώς θα είχε συμβόλαιο στη Heaven και θα έγραφε για τη Βανδή. ¼σοι βρήκαν αφόρητη τη συναυλία των παιδιών και βγήκαν να καταδικάσουν όχι να πουν τη δυσαρέσκεια (που είναι και δικαίωμα τους) τους μάλλον είναι απλοί grouppies που στη μουσική του Θανάση βρίσκουν άλλοθι για να νομίζουν ότι έχουν επίπεδο... Άλλωστε όλοι αυτοί οι άξιοι μουσικοί στην Ελλάδα κινούνται μαζί και συνεργάζονται γιατί μόνο ενωμένοι μπορούν να αντισταθούν στο μουσικό οχετό της Ελλάδας και κάτι μου λέει ότι το project των Night On Earth θα πάει πολύ μάκρια και μπορεί κάλλιστα να βγει και παραέξω
Πέρα από τους λόφους, πέρα από τα βλέφαρα
υπάρχει τόπος και για σένα

Re:Περί Night on earth ο λόγος 17 έτη 7 μήνες πριν, #16902

Λοιπόν, οφείλονται ορισμένες διευκρινίσεις. Στο review μου για τη συναυλία στο Gagarin έγραψα πως η performance των παιδιών δεν μου άφησε θετικές εντυπώσεις, επιφυλασσόμενος μάλιστα για ολοκληρωμένη άποψη κατόπιν ακροάσεως της δουλειάς του μέχρι τώρα, διότι πρώτη φορά τους άκουγα.

Διαφωνώ καθέτως με άποψη που εκφράστηκε σε κάποιο από τα review του τύπου για τη συναυλία, σύμφωνα με το οποίο το κοινό του \"εντέχνου\" δεν μπορεί να εκτιμήσει την αξία τέτοιων σχημάτων. Καθένας υπόκειται στην κρίση αυτών στους οποίους εκτίθεται, θα έλεγα. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να εκτεθείς σε ένα συγκεκριμένο κοινό, λογικά θα πρέπει να αναμένεις ότι θα κριθείς από αυτό. Διαφωνώ, επίσης, καθέτως στο ότι χρειάζεται ιδιαίτερη αισθητική ή γνώσεις μουσικής ή μουσική παιδεία ή και γω δεν ξέρω τι άλλο για να κρίνεις αν ένα καλλιτεχνικό έργο αξίζει ή όχι, είναι καλό ή όχι, είναι ταλαντούχο, εμπνευσμένο ή όχι. Ο πιο απλός άνθρωπος, που δεν έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του trip hop ή jazz ή δεν έχει δει ποτέ του μια ταινία του Ταρκόφσκι λ.χ. είναι κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος κριτής για οποιοδήποτε έργο τέχνης. Αν \"μιλάει\" το έργο σ' αυτόν τον άνθρωπο ή τον οδηγεί στο να ανακαλύψει νέα συναισθήματα, τότε σίγουρα έχει πετύχει τον στόχο του. Η δική μου άποψη, που έχω ακούσει χίλια δυο πράγματα και έχω δει χίλιες δυο συναυλίες, δεν θεωρώ ότι ´βαρύνει περισσότερο απ´´ο την άποψη αυτού του οποίου η συναυλία στο Gagarin ήταν η πρώτη της ζωής του.

Διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το αν η \"καλή\" μουσική κρίνεται με αντικειμενικά ή με υποκειμενικά κριτήρια.

Αιτιολόγησα επαρκώς την αρνητική κριτική μου για τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Δεν άκουσα κάτι που να τράβηξει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μου. Ίσως να έφταιγε και ο κάκιστος ήχος που είχαν τα παιδιά. Ειδικά στα πρώτα τραγούδια η φωνή της κοπέλας δεν έφτανε σχεδόν καθόλου κάτω. Στα μακρόσυρτα και ολίγον τι ξεχειλωμένα σόλο τα περισσότερα όργανα δεν διακρίνονταν καθαρά. Το αποτέλεσμα ήταν ένας ήχος φορτωμένος με μπόλικη παραμόρφωση από τις κιθάρες που δεν σου επέτρεπε να εστιάσεις στις όποιες μελωδικές γραμμές. Η τραγούδιστρια, κατά τη γνώμη μου, ήταν απλώς καλή, χωρίς ιδιαίτερες φωνητικές δυνατότητες, απέτρεπε την απογείωση των κομματιών. Θα προτιμούσα τα κομμάτια να ήταν μικρότερης διάρκειας και μόνο instrumental. Τέλος πάντων, όλα αυτά θα τα δούμε εν καιρώ.

Το ζήτημα είναι ότι ο καθένας δικαιούται να εκφράσει την άποψη του απολύτως ελεύθερα και χωρίς κανέναν περιορισμό. Η καλλιτεχνική αναγνώριση μιας μπάντας από ορισμένους κριτικούς, και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι συνεργάζεται ο Θανάσης μαζί τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει άνευ ετέρου να είμαστε προκατελημμένοι θετικά απέναντί τους. Ούτε και το αντίθετο βέβαια.
Overhead the albatros hangs motionless upon the air and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves.....

Re:Περί Night on earth ο λόγος 17 έτη 7 μήνες πριν, #16905

• navar
  • navar's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 852
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 2
  • Κάρμα: -36
mia thetikh psyfo ston prolalhsanta
egw mh exontas kamia sxesh me thn mousikh....kamia gnwsh kai kanena ypovathro h krish mou htan poly arnhtikh!!!!!

megalosa me papazoglou kai metaphdhsa ston swkrath ws katalhksh olwn aytwn htan o thannashs o orfeas kai kapoioi analogoi kallitexnes...

misw ton electric hxo eidika otan den exei melwdikothta
kai opwsdhpote sthn synaylia to mono mellodiko kommati poui eftase sta aytia mou htan h diaskeyh apo ta 3 roumpagiat

ekei mou aresan kapws ta pedia.....kai ontos h tragoudistria htan apla kalh....

epeidh ta pedia einai epilogh tou thannash den eimai anagkasmenos oute kai egw oute kai kanenas mas...mporei kapoioi na einai pio openmind apo mena pou eimai pio paraksenos me ta akousmata mou kai na tous latrepsoun.....mporei kai egw sto mellon na allaksw kai na me kanoun na tous agaphsw...na vgw kai na zhthsw mia terastia sygnwmh gia osa eixa pei tote...gia osa isws den vlepw akoma

alla gia mena twra etsi einai....kai exw to tharos ths gnwmhs mou na to pw

filika kai xwris kamia prokatalhpsh pros kanena kwstantinos!
Αν ευτυχής ή δυστυχής είμαι δεν εξετάζω.
Πλην ένα πράγμα με χαράν στον νου μου πάντα βάζω --
που στην μεγάλη πρόσθεσι (την πρόσθεσί των που μισώ)
που έχει τόσους...

Re:Περί Night on earth ο λόγος 17 έτη 7 μήνες πριν, #16909

• ouzito
  • ouzito's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Έμπειρος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 159
  • Κάρμα: 0
Εγώ πάντως λυπάμαι που διαβάζω τους δύο προλαλήσαντες. Πόσο μάλλον αν οι υποψίες μου ότι δεν έχουν καν ακούσει το δίσκο του συγκροτήματος είναι αληθείς. Κρίμα.<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Stimulable, στις: 10/05/2007 07:37
...

Re:Περί Night on earth ο λόγος 17 έτη 7 μήνες πριν, #16913

• MeLiTzaNio
  • MeLiTzaNio's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Καταχωρήσεις: 2083
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 1
  • Κάρμα: 5
Στο Gagarin οι Night on Earth μου έκαναν κάκιστη εντύπωση αλλα ήταν ολοφάνερο ότι υπήρχε τεχνικό πρόβλημα. ¸χω την αίσθηση ότι δεν άκουγαν τπτ από τον ήχο τους πάνω στη σκηνή. Ακούγοντας εκ των υστέρων κομμάτια τους από το myspace άλλαξα εντελώς άποψη. Εξακαλουθώ βεβαίως να μην είμαι \"fun\" του είδους που παίζουν (γούστα είναι αυτά εξάλλου και ο καθένας συγκινείται από διαφορετικά πράγματα) αλλά ομολογώ ότι ο ήχος τους με εντυπωσίασε, καθώς επίσης και οι ερμηνείες της Σοφίας με τις οποίες στο Gagarin είχα απογοητευτεί κάπως.
I'll tell you all my secrets
But I lie about my past
So send me off to bed forever more.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: