Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: Οι Night On Earth και οι Sancho στα Χανιά

Re:Περί Night on earth ο λόγος 17 έτη 7 μήνες πριν, #16924

• valitsaki
  • valitsaki's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Έμπειρος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 151
  • Κάρμα: 0
To ti akousmata exei o kathenas einai kathara proswpiko. De mporei kaneis na epivalei stous gurw tou n akoune mia mousiki mono kai mono epeidi ti goustarei autos.

Emena m aresan oi Night on Earth sto Gagarin. Kai den kserw an o ixos tous itan xalia i an ipirxe texniko provlima...auto pou m arese emena itan oti mou edwsan kati kainourio...i parousia tous sti skini mou edeikse oti o Thanasis ekselissetai...kai etsi prepei na ginetai...otan anamasame ta idia kai ta idia pavoume na eimaste paragwgikoi....Ta muala kai t autia mas prepei na einai anoixta...kai na dinoume eukairia stous neous kallitexnes na mas dwsoun kainouria pragmata!Kai pistevw oti den iparxei kaliteri endeiksi igious kallitexni ap auton pou sinergazetai kai voithaei tous neous anthrwpous....
Kai stamatiste pia auti ti mizeria me ton kako ixo...dld stis sinaulies eseis pate gia na akousete tin teleia ixitiki apodwsi?? Egw paw gia na niwsw na me plimirizoun oi mousikes...gia olo auto to apisteuto sinaisthima pou den perigrafetai me logia....
Una palabra no dice nada y al mismo tiempo lo esconde todo....
Una mirada no dice nada y al mismo tiempo lo dice todo...
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Περί Night on earth ο λόγος 17 έτη 7 μήνες πριν, #16925

• MeLiTzaNio
  • MeLiTzaNio's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Καταχωρήσεις: 2083
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 1
  • Κάρμα: 5
valitsaki έγραψε:
Kai stamatiste pia auti ti mizeria me ton kako ixo...dld stis sinaulies eseis pate gia na akousete tin teleia ixitiki apodwsi?? Egw paw gia na niwsw na me plimirizoun oi mousikes...gia olo auto to apisteuto sinaisthima pou den perigrafetai me logia....

Καλά τα λες βαλιτσάκι αλλά όταν κάτι το ακούς πρώτη φορά και δεν είναι και μέσα στα ακούσματα σου έχει σημασία η ηχητική απόδοση γιατί αν δεν είναι καλή μπορεί να βγάλεις λάθος συμπεράσματα. Αυτό έπαθα εγώ στο Gagarin και γι αυτό σχολίασα και το θέμα του ήχου, και όχι από μιζέρια ασφαλώς.
I'll tell you all my secrets
But I lie about my past
So send me off to bed forever more.

Re:Περί Night on earth ο λόγος 17 έτη 7 μήνες πριν, #16926

• valitsaki
  • valitsaki's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Έμπειρος Χρήστης
MeLiTzaNio έγραψε:
valitsaki έγραψε:

Καλά τα λες βαλιτσάκι αλλά όταν κάτι το ακούς πρώτη φορά και δεν είναι και μέσα στα ακούσματα σου έχει σημασία η ηχητική απόδοση γιατί αν δεν είναι καλή μπορεί να βγάλεις λάθος συμπεράσματα. Αυτό έπαθα εγώ στο Gagarin και γι αυτό σχολίασα και το θέμα του ήχου, και όχι από μιζέρια ασφαλώς.

Nai vre...den anaferomai s esena i kapoion allo proswpika...Einai geniko simperasma auto...panta stis sinaulies iparxoun kapoioi tupoi pou tha sou poun oti o ixos itan xalia....ki apla katantaei ligo grafiko..les kai gkriniazoun gia na gkriniaksoun..as xalarwsoume ligaki..egw kanw allou focus mallon..ti na pw...
Ase pou exw arxisei n anarwtiemai apo pote ginan oloi eidikoi kai einai se thesi na krinoun tin poiotita tou ixou...

Re:Περί Night on earth ο λόγος 17 έτη 7 μήνες πριν, #16928

• MeLiTzaNio
  • MeLiTzaNio's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Καταχωρήσεις: 2083
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 1
  • Κάρμα: 5
valitsaki έγραψε:
Ase pou exw arxisei n anarwtiemai apo pote ginan oloi eidikoi kai einai se thesi na krinoun tin poiotita tou ixou...

σε τι πράγμα πρέπει να είσαι ειδικός δλδ για κρίνεις την ποιότητα ήχου? ¸να απλό και λογικό συμπέρασμα είναι απλώς. Απ´τη στιγμή που στη συναυλία μου ακούγονταν χάλια και δεν ξεχώριζα ούτε μελωδία ούτε τπτ και τα ίδια κομμάτια στη σελίδα τους στο myspace μου ακούγονται πολύ ωραία, υποθέτω, χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις. ότι έφταιγε ο ήχος και όχι η δική τους κακή απόδοση. Τόσο απλά :laugh:
I'll tell you all my secrets
But I lie about my past
So send me off to bed forever more.

Re:Περί Night on earth ο λόγος 17 έτη 7 μήνες πριν, #16929

• valitsaki
  • valitsaki's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Έμπειρος Χρήστης
MeLiTzaNio έγραψε:
valitsaki έγραψε:

σε τι πράγμα πρέπει να είσαι ειδικός δλδ για κρίνεις την ποιότητα ήχου? ¸να απλό και λογικό συμπέρασμα είναι απλώς. Απ´τη στιγμή που στη συναυλία μου ακούγονταν χάλια και δεν ξεχώριζα ούτε μελωδία ούτε τπτ και τα ίδια κομμάτια στη σελίδα τους στο myspace μου ακούγονται πολύ ωραία, υποθέτω, χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις. ότι έφταιγε ο ήχος και όχι η δική τους κακή απόδοση. Τόσο απλά :laugh:

E kala den kserw ti eftaige. Egw den to katalava opws kai na xei!
Apo tote pou pigaina wdeio mou legan oloi oti den exw mousiko auti! Anyway, poli kouventa xwris logo..min anamasame ta idia kai ta idia..nomizw katalavainomaste...apla egw lew oti varethika ti mizeria.. that's my point laxanaki! :laugh:

Re: Περί Night On Earth ο λόγος 17 έτη 7 μήνες πριν, #16931

• sonoro
  • sonoro's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 200
  • Κάρμα: 1
pap έγραψε:
Επείδη τα παίδια των Night On Earth αλλά και οι φίλοι τους είναι από τα πιο μεγάλα ταλέντα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (όποιος έχει δει Ionian Jazz Ensemble, Trio,14) και του αρέσει η καλή μουσική και έχει μια αισθητική και στοιχειώδεις τρόπους θα καταλάβει...

Μπορεί και να είνε. Επιφυλάσσομαι να διατυπώσω γνώμη αφού τους ακούσω, τη συναυλία την έχασα. Εσύ όμως καλά θα έκανες να μη ξεχνάς ποτέ τη φράση \"κατά τη γνώμη μου\" για γνώμες που δεν είνε παραδεκτές πέρα από ένα περιορισμένο κύκλο.

pap έγραψε:
¼πως έχει πει και ο Θανάσης κάνει τη μουσική που του αρέσει και τον ευχαριστεί αυτόν αν ήταν αλλιώς θα είχε συμβόλαιο στη Heaven και θα έγραφε για τη Βανδή. ¼σοι βρήκαν αφόρητη τη συναυλία των παιδιών και βγήκαν να καταδικάσουν όχι να πουν τη δυσαρέσκεια (που είναι και δικαίωμα τους) τους μάλλον είναι απλοί grouppies που στη μουσική του Θανάση βρίσκουν άλλοθι για να νομίζουν ότι έχουν επίπεδο... Άλλωστε όλοι αυτοί οι άξιοι μουσικοί στην Ελλάδα κινούνται μαζί και συνεργάζονται γιατί μόνο ενωμένοι μπορούν να αντισταθούν στο μουσικό οχετό της Ελλάδας και κάτι μου λέει ότι το project των Night On Earth θα πάει πολύ μάκρια και μπορεί κάλλιστα να βγει και παραέξω

Εγώ αντίθετα, θα φύλαγα το χαρακτηρισμό \"groupies\" για εκείνους που θα επιδοκίμαζαν χωρίς κανένα κριτικό αντανακλαστικό τους Night on Earth μόνο και μόνο επειδή τους επέλεξε ο Θανάσης για συνεργάτες.
Πιστεύεις όμως στ' αλήθεια ότι ο κόσμος χωρίζεται σε groupies και σε συνειδητούς μουσικόφιλους; :lol:
Η θεμελιώδης ανθρώπινη ανάγκη να ανήκουμε σε μία ομάδα, σε μία \"κοινότητα\", είτε νοερή, είτε συγκροτημένη, κινεί τον κόσμο και ο τρόπος που καταναλώνουμε τη μουσική στην εποχή της βιομηχανοποιημένης μαζικής ψυχαγωγίας δεν αποτελεί εξαίρεση. Για κανένα.

Χρήστος Γιαλαμάς έγραψε:
Διαφωνώ καθέτως με άποψη που εκφράστηκε σε κάποιο από τα review του τύπου για τη συναυλία, σύμφωνα με το οποίο το κοινό του \"εντέχνου\" δεν μπορεί να εκτιμήσει την αξία τέτοιων σχημάτων. Καθένας υπόκειται στην κρίση αυτών στους οποίους εκτίθεται, θα έλεγα. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να εκτεθείς σε ένα συγκεκριμένο κοινό, λογικά θα πρέπει να αναμένεις ότι θα κριθείς από αυτό. Διαφωνώ, επίσης, καθέτως στο ότι χρειάζεται ιδιαίτερη αισθητική ή γνώσεις μουσικής ή μουσική παιδεία ή και γω δεν ξέρω τι άλλο για να κρίνεις αν ένα καλλιτεχνικό έργο αξίζει ή όχι, είναι καλό ή όχι, είναι ταλαντούχο, εμπνευσμένο ή όχι.

Εγώ τείνω μάλλον προς την άποψη ότι η πρόσληψη, απόλαυση και κριτική της τέχνης προϋποθέτει αναγκαία κάποια κοινότητα \"γλώσσας\" και αισθητικών αξιών μεταξύ δημιουργού και κοινού.
Οι Night on Earth όμως δε φαίνονται να είναι και καμιά φευγάτη πρωτοπορία, απρόσιτη σε ένα -έστω μέσο- κοινό, πράγμα το οποίο θα δικαιολογούσε ενδεχομένως την άποψη του δημοσιογράφου στον οποίον αναφέρεσαι. ¼σο σπουδαγμένοι κι αν είνε και όσο \"έντεχνες\" και καινοτόμες προθέσεις κι αν έχουν, αφετηρία τους είνε κάποιες παγκοσμιοποιημένες πια αστικές \"λαϊκές\" μουσικές -αν συμπεράνω από όσα διαβάζω τουλάχιστον- οι οποίες κάθε αλλο παρά ξένες είνε στο κοινό του ΘΠ. Και στο κάτω κάτω, όπως σωστά παρατηρείς, από τη στιγμή που επιλέγουν να εκτεθούν σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, σημαίνει ότι του αναγνωρίζουν και την αρμοδιότητα να τους κρίνει.
Και φέρε πάγο φέρε πάγο
να δεις το οινόπνευμα πώς σε κάνει μάγο

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: