Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: θανάσης και διονύσης μαζί

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22062

• hatzi_88
  • hatzi_88's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 629
  • Κάρμα: 11
Πάρα πολύ καλό, μια underground συνέντευξη κατα τύχη. :laugh:<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: hatzi_88, στις: 28/12/2007 02:35
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22064

• kourniaxtos
  • kourniaxtos's Avatar
8elw san trelos na kanw ena asteio psilokako sxetika me thn amoibh apo ta kalanta k thn amoibh tou sabopoulou alla 8a krath8w logw twn hmerwn

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22071

• Μουσικά Προάστια
  • Μουσικά Προάστια's Avatar
Και ο Σαββόπουλος, και ο Παπακωνσταντίνου, έχουν σημαδέψει τις αντίστοιχες εποχές τους με το έργο τους. Η ιστορία της τέχνης δεν αποτυπώνει στα τεφτέρια της την προσωπικότητα του α' ή β' καλλιτέχνη, αλλά αποκλειστικά το έργο του. Άρα, ο οποιοσδήποτε προβληματισμός γύρω από ζητήματα χαρακτήρα ενός δημιουργού δεν αφορά την τέχνη και το κοινό της, παρά μόνο ψυχολόγους, βιογράφους, κλπ.

¼λα αυτά τα λέω όχι σε σχέση με το προηγούμενο σχόλιο, αλλά σε σχέση με έναν ευρύτερο σκεπτικισμό που πλανάται στη συζήτηση. Κάθε καλλιτεχνική συνεργασία πρέπει να κρίνεται από αυτό που παράγει, από το τελικό καλλιτεχνικό της προϊόν. Και εφόσον δεν έχουμε το τελικό προϊόν αυτής της συνεργασίας στα χέρια μας (και στα αυτιά μας), κάθε αναφορά σε αυτήν είναι πρόωρη και άνευ αντικειμένου. ¼λοι εμείς που κρίνουμε μπορεί να είμαστε τα καλύτερα παιδιά. Ε, και; Τι σημασία έχει αυτό για την ιστορία και το παρόν του ελληνικού τραγουδιού, αν δεν μπορούμε να γράψουμε μια γραμμή μουσικής ή στίχου;

Δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε τον Σαββόπουλου ούτε τον Παπακωνσταντίνου. Δεν έχω ιδέα και δε με νοιάζει αν είναι καλά ή κακά παιδιά, συνεπείς ή ασυνεπείς, κλπ. κλπ. Ξέρω όμως ότι δεν χρειάζομαι τα ηθικά ή ψυχικά τους διαπιστευτήρια για να ακούσω το \"Ρεζέρβα\" και τον \"Βραχνό Προφήτη\", τα \"Τραπεζάκια ¸ξω\" και την \"Αγρύπνια\". Με το καλλιτεχνικό ταλέντο, την έμπνευση και τη σκληρή δουλειά - πράγματα άσχετα από το άμα κάποιος είναι \"καλός\" ή \"κακός\" - συγκινείς και σημαδεύεις μία ολόκληρη εποχή. Με την καλή καρδιά, πηγαίνεις να πεις τα κάλαντα.

Χρόνια πολλά!

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22073

• hatzi_88
  • hatzi_88's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 629
  • Κάρμα: 11
Μουσικά Προάστια έγραψε:
Και ο Σαββόπουλος, και ο Παπακωνσταντίνου, έχουν σημαδέψει τις αντίστοιχες εποχές τους με το έργο τους. Η ιστορία της τέχνης δεν αποτυπώνει στα τεφτέρια της την προσωπικότητα του α' ή β' καλλιτέχνη, αλλά αποκλειστικά το έργο του. Άρα, ο οποιοσδήποτε προβληματισμός γύρω από ζητήματα χαρακτήρα ενός δημιουργού δεν αφορά την τέχνη και το κοινό της, παρά μόνο ψυχολόγους, βιογράφους, κλπ.

¼λα αυτά τα λέω όχι σε σχέση με το προηγούμενο σχόλιο, αλλά σε σχέση με έναν ευρύτερο σκεπτικισμό που πλανάται στη συζήτηση. Κάθε καλλιτεχνική συνεργασία πρέπει να κρίνεται από αυτό που παράγει, από το τελικό καλλιτεχνικό της προϊόν. Και εφόσον δεν έχουμε το τελικό προϊόν αυτής της συνεργασίας στα χέρια μας (και στα αυτιά μας), κάθε αναφορά σε αυτήν είναι πρόωρη και άνευ αντικειμένου. ¼λοι εμείς που κρίνουμε μπορεί να είμαστε τα καλύτερα παιδιά. Ε, και; Τι σημασία έχει αυτό για την ιστορία και το παρόν του ελληνικού τραγουδιού, αν δεν μπορούμε να γράψουμε μια γραμμή μουσικής ή στίχου;

Δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε τον Σαββόπουλου ούτε τον Παπακωνσταντίνου. Δεν έχω ιδέα και δε με νοιάζει αν είναι καλά ή κακά παιδιά, συνεπείς ή ασυνεπείς, κλπ. κλπ. Ξέρω όμως ότι δεν χρειάζομαι τα ηθικά ή ψυχικά τους διαπιστευτήρια για να ακούσω το \"Ρεζέρβα\" και τον \"Βραχνό Προφήτη\", τα \"Τραπεζάκια ¸ξω\" και την \"Αγρύπνια\". Με το καλλιτεχνικό ταλέντο, την έμπνευση και τη σκληρή δουλειά - πράγματα άσχετα από το άμα κάποιος είναι \"καλός\" ή \"κακός\" - συγκινείς και σημαδεύεις μία ολόκληρη εποχή. Με την καλή καρδιά, πηγαίνεις να πεις τα κάλαντα.

Χρόνια πολλά!
¸γραψες!+1 απο μενα, πολύ ωραία τα λες... ;)

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22074

• MeLiTzaNio
  • MeLiTzaNio's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Καταχωρήσεις: 2083
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 1
  • Κάρμα: 5
¼ντως πολυ καλά τα λές φίλε Μουσικά Προάστια αλλά δεν νομίζω ότι κανείς ασχολείται με το αν ο καλλιτέχνης είναι \"καλός\" ή \"κακός\" αλλά μάλλον με το αν είναι \"τρελός\" ή \"ενταγμένος\" σε καταστάσεις και μηχανισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με την καλλιτεχνική δημιουργία και μάλιστα επηρρεάζουν πολλές φορές τον καλλιτέχνη με το χειρότερο τρόπο.

¼σο για τις συζητήσεις που λες, πρόωρες ή όχι, νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμες, εξάλλου γι αυτό υπάρχουν τα φόρουμ, για να φιλοξενούν συζητήσεις.

Δεν ξέρω αν έχεις κάποια σχέση με αυτό το εξαίρετο πραγματικα και συνωνόματο σου blog που δημοσίευσε τη συνέντευξη του κυρίου Σαββοπουλου. Πάντως εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα μουσικά προάστια βγήκαν βόλτα για ψώνια και βρήκανε τυχαία το Σαββόπουλο στο δρόμο τον καλέσανε για καφέ, αυτός δεχτηκε ευχαρίστως ...... κλπ, κλπ, κλπ . Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη σημασία όλο αυτό, απλά δεν το πιστεύω.

Αντε καλή χρονιά σε όλους μας και με το καλό να χαρούμε ξανά το Θανάση στη σκηνή. :)
I'll tell you all my secrets
But I lie about my past
So send me off to bed forever more.

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22076

• Μουσικά Προάστια
  • Μουσικά Προάστια's Avatar
Αγαπητέ/ή Melitzanio,

- η ένταξη ή μη σε μηχανισμούς δεν αποτελεί κριτήριο για το μέγεθος και το βάθος του καλλιτεχνικού έργου. Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, και τόσοι άλλοι, μήπως δεν εντάχθηκαν σε \"καταστάσεις\" και \"μηχανισμούς\" (κοιτάξτε τα βιογραφικά τους); Λέει αυτό κάτι για το έργο τους, το βάθος και το μέγεθός του; Μάλλον όχι.

- οι συζητήσεις είναι χρησιμότατες, για αυτό και συμμετέχουμε στο φόρουμ. Η ένστασή που εκφράστηκε ήταν για την αποτίμηση ενός έργου πριν καν αυτό βγει, με βάση την ιδέα που έχουμε για τον χαρακτήρα του α' ή β' καλλιτέχνη.

- ναι, έχω σχέση με το ομώνυμο blog και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Αυτό που διαβάσατε δεν ήταν συνέντευξη (ε, είπαμε, όχι και τέτοια τύχη!), αλλά γραπτή μεταφορά ενός σύντομου προφορικού διαλόγου. Λυπάμαι που αμφισβητείτε την αξιοπιστία της αφήγησης στο blog. Kαταλαβαίνετε ότι βάση κάθε επικοινωνίας είναι η καλή πίστη. Εφόσον αφαιρείτε την καλή πίστη, την αμοιβαία εμπιστοσύνη, αφαιρείτε και την ίδια τη δυνατότητά μου να επικοινωνήσω μαζί σας. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: