Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: θανάσης και διονύσης μαζί

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22078

• MeLiTzaNio
  • MeLiTzaNio's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Καταχωρήσεις: 2083
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 1
  • Κάρμα: 5
Θα διαφωνήσω ότι η ένταξη δεν επηρεάζει το έργο του καλλιτέχνη. Η ένταξη φθείρει τον καλλιτέχνη και σταδιακά επηρεάζει και το έργο του. Αυτό δεν είναι βεβαίως αυτόματο αλλά τελικά είναι αναπόφευκτο (κοιτάξτε το πριν και το μετά τους). Συμφωνώ φυσικά ότι αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει τα παρελθόντα που υπήρξαν πηγή συγκίνησης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να εκφράσει τις ενστάσεις του για μια επερχομένη συνεργασία έχοντας πάντα ως κριτήριο την καλλιτεχνική πορεία ενός δημιουργού (και όχι βεβαίως τον χαρακτήρα του). Κανείς δεν έκανε αποτίμηση του αποτελέσματος πριν καν παρουσιαστεί, όλες οι ενστάσεις που εκφραστήκαν αφορούσαν την επιλογή της καλλιτεχνικής συνεργασίας Σαββοπουλου - Παπακωνσταντινου. ¼πως είναι δικαίωμα του καλλιτέχνη να κινείται και να εκφράζεται με οποίο τρόπο επιλεγεί και να χαράζει όπως θέλει την πορεία του μέσα στο καλλιτεχνικό στερέωμα, έτσι είναι και δικαίωμα του κοινού να κρίνει συμφωνα με τα δικά του πάντα κριτήρια το ποιος καλλιτέχνης έχει θέση στην καρδιά του και ποιος όχι και να εκφράζεται επίσης αντίστοιχα. Ανεξάρτητα με το αν συμφωνώ η διαφωνώ με τις εκπεφρασμένες ενστάσεις θεωρώ χρήσιμο και καθόλου πρόωρο το τι έχουν διατυπωθεί και σε αυτόν και σε πολλούς άλλους χώρους. Γιατί αν θεωρείται πρόωρο και άνευ αντικειμένου το να εκφράζονται οι ενστάσεις κάποιων, τότε είναι πρόωρο και άνευ αντικειμένου και το να εκφράζεται ο ενθουσιασμός κάποιων άλλων για την συνεργασία αυτή. Γιατί το αποτέλεσμα δεν το χει δει κανείς μας ακόμα οπότε προς τι η ένσταση και προς τι ο ενθουσιασμός? Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα? ¼τι πρέπει να σιωπήσουμε όλοι και να περιμένουμε στωικά τη λυτρωτική στιγμή που θα γευτούμε τους καρπούς της συνεργασίας? Εγώ δεν συμφωνώ με τη λογική αυτή. ¼ταν μαθαίνεις ένα τέτοιο νέο κάποια αίσθηση σου αφήνει. Είτε θετική είτε αρνητική. Μπορεί να ενθουσιαστείς και τελικά το αποτέλεσμα να σου φανεί τραγικό, μπορεί να δυσαρεστηθείς και τελικά το αποτέλεσμα να σου φανεί θεϊκό. Τι σημαίνει αυτό? ¼τι δεν πρέπει να εκφραστείς εκ των προτέρων? Γιατί? για να μην φανείς ασυνεπής? Προσωπικά νομίζω ότι όλοι όσοι έχουν εκφραστεί αρνητικά επιθυμούν την θετικότερη των εξελίξεων για αυτή τη συνεργασία.

Υ.Γ: Λυπάμαι αν παρεξηγήθηκα γιατί πραγματικά σε καμιά περίπτωση δεν είχα πρόθεση να αμφισβητήσω την αξιοπιστία των γραφομένων. Το σχόλιο μου δεν αφορούσε βεβαίως την πραγματοποίηση της συνέντευξης αλλά το τυχαίο του πράγματος. Είπα απλώς ότι «κατά την δική μου άποψη» το πράγμα δεν έγινε τυχαία αλλά προγραμματισμένα η κάπως προγραμματισμένα, πράγμα καθόλου κακό φυσικά. Και αυτό το είπα γιατί δεν θεωρώ πιθανόν ο κ. Σαββοπουλος να βρίσκεται σε τέτοιο στάδιο αυθορμητισμού ώστε να συζητεί τη νέα του δουλειά με κάποιους που συνάντησε τυχαία στο δρόμο, χωρίς να ξέρει ποιοι είναι κλπ, κλπ. Ούτε και αυτό το θεωρώ κακό βεβαίως και δεν έχει και καμιά σημασία στην τελική, σταγόνα στον ωκεανό είναι.
I'll tell you all my secrets
But I lie about my past
So send me off to bed forever more.
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22079

• mrpc
  • mrpc's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Καταχωρήσεις: 44
  • Κάρμα: 0
Κι εμένα δεν μου αρέσει η ιδέα αυτής της συνεργασίας... με έχει τρομάξει αρκετά. Ο Αγγελάκας τα έχει πει όλα για τον Σαββόπουλο και απλά με βρίσκει 1000% σύμφωνο. Και φυσικά η ένταξη επιρρεάζει την παραγωγή ενός καλλιτέχνη γιατί πολύ απλά αλλάζει τον τρόπο σκέψης του. Και για τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν, τα πιο μεγάλα τους έργα γίνανε πριν την σχετική ένταξη.
¼μως περιμένω να δω τι θα βγει, έχω κάποια εμπιστοσύνη στον Θανάση γιατί πιστεύω ότι ακόμα βγάζει τραγούδια πραγματικά μέσα από την ψυχή του.
Επίσης όπως το βλέπω εγώ έχει πολύ λογική η κίνησή του. Γιατί πιστεύω ότι κάθε μουσικός (και γενικά κάθε καλλιτέχνης) ποθεί κάποια στιγμή να συνεργαστεί με τους ανθρώπους που θαύμαζε και τον επιρρέασαν. Ακόμα και αν με τον χρόνο αυτοί έχουν αλλάξει. Και ο Θανάσης τώρα μάλλον αυτό κάνει.

¼πως και να έχει το πράγμα, το 2008 θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22157

• hatzi_88
  • hatzi_88's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 629
  • Κάρμα: 11

:y32b4: :laugh: :laugh: :y32b4:

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22161

• Anel
  • Anel's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 768
Εγώ απλά τσαντίζομαι με όσους δηλώνουν ευθύς εξαρχής ότι δε θα πάνε χωρίς ταυτόχρονα να έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το Σαββόπουλο.

Ναι, και γω είχα ξενερώσει με την Καλομοίρα και την τούρτα.
Αλλά το καλοκαίρι τον είδα στο Ηρώδειο και μια χαρά καλή εντύπωση μου άφησε και μου άρεσε πολύ η παράσταση.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κάνει ο Θανάσης αυτή τη συνεργασία ή γιατί να καταδικάζουμε αυτή την επιλογή του.

Γιατί ναι μεν είναι ωραίο όταν έχεις φτάσει σε κάποιο σημείο να δίνεις βήμα σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς αλλά γιατί μόνο να δίνεις και να μην πάρεις και εσύ κάτι; Και αν δεν κανω λάθος καλώς ή κακώς ο Σαββόπουλος ήταν από τους ελάχιστους της ελληνικής σκηνής που ο Θανάσης γούσταρε.

¼πως και να 'χει, σε πρώτη φάση είμαι υπέρ της απόφασης για αυτή τη συνεργασία και μετά τις 25 Γενάρη θα εκφέρω και άποψη για τα αποτελέσματά της. Άλλωστε αν οι τιμές είναι αυτές που άκουσα δε μου φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από τον Θανάση που όλοι ξέρουμε.
ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΘΛΙΜΜΕΝΑ Μ' ΕΝΑ ΣΑΡΑΚΙ ΑΡΜΕΝΙΚΟ

http://stahiologiseis.blogspot.com/

(Αχ αυτό το φόρουμ
αχ αυτό το φόρουμ --> τι νοσταλγικό που ακούγεται τώρα πια αυτό...)

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22164

• myrdel
  • myrdel's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 611
Anel έγραψε:
Εγώ απλά τσαντίζομαι με όσους δηλώνουν ευθύς εξαρχής ότι δε θα πάνε χωρίς ταυτόχρονα να έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το Σαββόπουλο.

Ναι, και γω είχα ξενερώσει με την Καλομοίρα και την τούρτα.
Αλλά το καλοκαίρι τον είδα στο Ηρώδειο και μια χαρά καλή εντύπωση μου άφησε και μου άρεσε πολύ η παράσταση.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κάνει ο Θανάσης αυτή τη συνεργασία ή γιατί να καταδικάζουμε αυτή την επιλογή του.

Γιατί ναι μεν είναι ωραίο όταν έχεις φτάσει σε κάποιο σημείο να δίνεις βήμα σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς αλλά γιατί μόνο να δίνεις και να μην πάρεις και εσύ κάτι; Και αν δεν κανω λάθος καλώς ή κακώς ο Σαββόπουλος ήταν από τους ελάχιστους της ελληνικής σκηνής που ο Θανάσης γούσταρε.

¼πως και να 'χει, σε πρώτη φάση είμαι υπέρ της απόφασης για αυτή τη συνεργασία και μετά τις 25 Γενάρη θα εκφέρω και άποψη για τα αποτελέσματά της. Άλλωστε αν οι τιμές είναι αυτές που άκουσα δε μου φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από τον Θανάση που όλοι ξέρουμε.
+1 ;)
Mundus vult decipi..ergo decipiatur

(Αχ αυτό το addiction,
αχ αυτό το addiction..)

Re:θανάσης και διονύσης μαζί 16 έτη 11 μήνες πριν, #22165

• Martian
  • Martian's Avatar
Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Θανάσης στο 2ο πρόγραμμα, είχε πεί ότι, άκουσε για πρώτη φορά Σαββόπουλο όταν ήταν στην τετάρτη, πέμτη γυμνασίου (τότε δεν υπήρχε λύκειο). Το πρώτο τραγούδι ήταν η Ζοζό απο το φοτηγό , που λέγαν τότε οτι ήταν απαγορευμένο! Ο Θανάσης λέει στην συνέντευξη οτι ακούγοντας αυτό το τραγούδι έπαθε πλάκα, και οτι δεν είχε ξανακούσει τέτοια μουσική τότε!!! Μετά απο εκείνη την στιγμή πήρε οτι άλλο υπήρχε απο τον Διονύση Σαββόπουλο! Συνεχίζονας λέει οτι ο Σαββόπουλος είναι γι αυτόν, αυτός που κατά κάποιον τρόπο, τον επιρέασε περισσότερο και συνδιάζει, (κάνει μια διόρθωση και λέει συνδίαζε) φοβερό λόγο, μουσική και σκηνική παρουσία. Και επίσης δικιά του ήταν και η παράσταση εκείνη που είδε ζωντανή, και του άλλαξε το τρόπο που έβλεπε τα πράγματα. Ήταν οι αχανείς και τους είδε στη έκτη γυμνασίου στη Λάρισα!
Προσπάθησα να μεταφέρω τα λόγια του Θανάση απο εκείνη την συνέντευξη, πολλοί μπορεί να την έχουν ακούσει!!!
Είμαι σίγουρος οτι απο αυτην την συνεργασία θα κερδίσουμε πολλά!!!!
Είμαι ανυπόμονος να δω αυτήν την συνεργασία!!!!<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Martian, στις: 08/01/2008 20:07

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: