Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Lisa Gerrard (Dead Can Dance...)

Lisa Gerrard (Dead Can Dance...) 17 έτη 1 μήνας πριν, #20568

• [siris]
  • [siris]'s Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 194
  • Κάρμα: 0
Η Lisa Gerrard είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και συναρπαστικές τραγουδίστριες σε όλο τον κόσμο. Η καριέρα της μετά τους Dead Can Dance συνέχισε την ανοδική της πορεία. ¸χει πάρει βραβεία για την μουσική επένδυση σε κινηματογραφικές ταινίες και έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από προσωπικά, αλλά και σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες άλμπουμ.

Η περιοδεία, στo πλαίσιo της οποίας έχει και η Αθήνα την τιμητική της συμμετοχή στις 9 του Νοέμβρη είναι βασισμένη σε αυτή ακριβώς την συλλογή. Μιλάμε, δηλαδή, για μια μυσταγωγία στην οποία η Lisa Gerrard θα παρουσιάσει τραγούδια από όλες τις καλλιτεχνικές της φάσεις με μεγάλη έμφαση στα πρώτα της βήματα από την περίοδο των Dead Can Dance.

Η μουσική της διαδρομή ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν αυτή και ο Αυστραλός συμπατριώτης της Brendan Perry σχημάτισαν τους εκπληκτικούς Dead Can Dance. Η απόκοσμη φωνή της Lisa έκανε αντίθεση με εκείνη του Brendan που ήταν πιο πλούσια σε τόνους. Από την αρχή δεν είχαν πρόβλημα να συγκεράσουν τσέλα με ηλεκτρικές κιθάρες, τρομπόνια με ορχηστρικά τύμπανα. Μέσα σε εννέα άλμπουμ από το 1984 ως το 1995, οι μουσικές τους συνθέσεις εξαπλώθηκαν σε πολλά πεδία της παγκόσμιας μουσικής, μεσαιωνικά τραγούδια, φολκ μπαλάντες, μπαρόκ, Κέλτικες επιρροές και ηλεκτρονική μουσική.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ακόμα και το ευρύ αυτό μουσικό φάσμα των Dead Can Dance δεν στάθηκε αρκετό για να περιλάβει το καλλιτεχνικό της όραμα. Στο πρώτο προσωπικό της άλμπουμ, τη χαρισματική φωνή της συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βικτώρια. Τα τελευταία χρόνια, η Lisa Gerrard έχει γίνει μια περιζήτητη συνθέτρια σάουντρακ, καθόλου τυχαία, αν αναλογιστούμε την υψηλή ποιότητα της κινηματογραφικής της μουσικής.

Μέσα στο 2007 κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ της Lisa Gerrard, τον Απρίλιο το προσωπικό της Silver Tree και δύο μήνες νωρίτερα το άλμπουμ The best of Lisa Gerrard που συγκεντρώνει τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας της.
από το www.goculture.gr
Για περισσότερες αναζητήσεις... ακριβώς εδώ.

...μιας και όλοι μπορούν να χορεύουν εν τέλει.
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Lisa Gerrard (Dead Can Dance...) 17 έτη 1 μήνας πριν, #20571

• Μιχαηλίδης
  • Μιχαηλίδης's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 759
  • Κάρμα: 10
Kι εγώ περίμενα τόσους μήνες αυτή τη συναυλία και μόλις έμαθα οτι είναι sold out :mad: Μήπως υπάρχει κανένας μαυραγορίτης στην κοιλάδα;;;
Το πόδι μου το αγαπώ
γι' αυτό καί το κουνάω
και μου είναι χρήσιμο πολύ
όταν περπατάω

KEEP WALKING

Re:Lisa Gerrard (Dead Can Dance...) 17 έτη 1 μήνας πριν, #20582

• [siris]
  • [siris]'s Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 194
σοβαρολογείς;;; :mad:
κι εγώ που ετοιμαζόμουν να βγω... να περπατήσω στην βροχή... και να τσιμπήσω κι ένα εισιτηριάκι... :(

Re:Lisa Gerrard (Dead Can Dance...) 17 έτη 1 μήνας πριν, #20586

• Μιχαηλίδης
  • Μιχαηλίδης's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
¸τσι λέει στο Avopolis το τηλ του Παλλάς πάντως είναι 210 3213100 και το φθηνότερο εισιτήριο στα 40ευρώ :(
Το πόδι μου το αγαπώ
γι' αυτό καί το κουνάω
όταν περπατάω

KEEP WALKING

Re:Lisa Gerrard (Dead Can Dance...) 17 έτη 1 μήνας πριν, #20588

• myrdel
  • myrdel's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 611
Των 40 Ευρώ έχουν εξαντληθεί από τις 25 Οκτωβρίου...Την παροιμία με κάτι παιδιά από φρόνιμους γονείς δεν την έχετε ακουστά? :unsure: :P
Mundus vult decipi..ergo decipiatur

(Αχ αυτό το addiction,
αχ αυτό το addiction..)

Re:Lisa Gerrard (Dead Can Dance...) 17 έτη 1 μήνας πριν, #20593

• Μιχαηλίδης
  • Μιχαηλίδης's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
Ναι, \"Των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν δέν πεινούσαν\"... :P<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Μιχαηλίδης, στις: 06/11/2007 17:08
Το πόδι μου το αγαπώ
γι' αυτό καί το κουνάω
όταν περπατάω

KEEP WALKING
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: