Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: "Η βροχή από κάτω" - Οι εντυπώσεις μας

Re:Οι εντυπώσεις 18 έτη 9 μήνες πριν, #2917

• ima
  • ima's Avatar
Το κλειδι στην κατανοηση του συγκεκριμενου δισκου διδεται κατα την αποψη μου απο το φυλλαδιο του CD. Πηγαινεται στην σελιδα του τραγουδιου νο12 Ο Satie στην χιμαρα και διαβαστε τα κοκκινα γραμματα \"Αν χρειαστει επαναλαβετε\"
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Οι εντυπώσεις 18 έτη 9 μήνες πριν, #2919

• elina
  • elina's Avatar
Κατα τη γνώμη μου στη μουσική δε μπορούμε να μιλάμε για κλειδιά κατανόησής της. Δεν είναι σταυρόλεξο,κατάθεση ψυχής είναι και χρειάζεται χρόνο για να πιάσουμε απλώς λιγάκι το πνεύμα του δημιουργού και για να μας αγγίξει το αεράκι από τη διάθεσή του την ώρα που τα έγραφε. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξη, ώστε να πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω στην κατανόηση.

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2921

• jsrory
  • jsrory's Avatar
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 3-4 ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ CD (BΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ,ΟΡΥΧΕΙΑ,ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ) ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ (ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ,ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΤΩ,SATIE ΣΤΗΝ ΧΙΜΑΡΑ,ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ)....ΑΠΟ ΤΑ LIVE ME ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΠΑΝΤΑ 10 ΜΟΥΣΙΚΩΝ ,ΤΑ SAMPES ME ΕΝΑ ΤΣΕΛΟ
ΜΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΒΑΡΙΑ...ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ .

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2923

• Sotrek
  • Sotrek's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 282
  • Κάρμα: 0
συμφωνω απολυτα με τον noa ο δισκος θελει κλειστο φως, ισως μονο τη θεα των αστρων και ενα μουσικο ταξιδι με κλειστα ματια...
προσοχη, μην ακουτε τον δισκος βραδυ ενω οδηγατε.. :rolleyes:

απ'οτι καταλαβαινω ομως οι περισσοτεροι δεν ηθελα ορχηστρικα κομματια και θελαν αυτο το παραδοσιακο στυλ στο οποιο εχουμε γνωρισει τον Θαναση... θα ερθουν και τετοιες στιγμες, απλα ο δισκος αυτος ηταν ενα παιχνιδι που ηθελε να κανει ο θαναση και μαγκια του διοτι δεν φοβηθικε την μη εμπορικοτητα του δισκου και την αρνητικη κρητικη! εμενα αυτο εμ κανει να τον εκτιμω ακομη πιο πολυ!

υγ: επιφυλασομαι ομως για τα επομενα live..θελω να εχουν τον παλιο χαρακτηρα τους.. :rolleyes:
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2925

• Jack Skellington
  • Jack Skellington's Avatar
Μερικές παρατηρήσεις κι από μένα:

1. Πριν πάρω το cd άκουγα ότι είναι εσωτερικό, ορχηστρικό, κατάθεση ψυχής του Θανάση. Είχαν δίκιο. Εγώ θα πρόσθετα μόνο ότι είναι σχεδόν \"ψιθυριστός\" και πολύ ατμοσφαιρικός. Μοιάζει όντως με soundtrack, όχι όμως μιας μόνο ταινίας. Πάντως, τα \"Μολύβια\" και ο \"Τσέλνικας\" προσωπικά με τρομάζουν. Σα να έχουν βγει από τα βάθη της κόλασης, είναι πολύ σκοτεινά και εφιαλτικά.
2. Ο δίσκος είναι αντιραδιοφωνικός, με την έννοια ότι είναι δύσκολος για το ευρύ κοινό. Στον κινηματογράφο, θα λέγαμε ότι είναι σινεφίλ. Δεν απευθύνεται δηλαδή σε πολύ κόσμο που έχει συνηθίσει αλλιώς και δύσκολα θα δώσει την ευκαιρία στον τρόπο και το ύφος του δημιουργού. Ο τελευταίος δίσκος που έχω υπόψιν και μπαίνει στην ίδια κατηγορία, είναι οι \"Ανάσες των Λύκων\" του Αγγελάκα.
3. Παρόλα αυτά, ο Θανάσης κατά τη γνώμη μου είναι πολύ συνεπής. Ποτέ δεν ήταν από τους αγαπημένους των ραδιοφωνικών παραγωγών και πάντα τα νέα του cd ήταν ξαφνιάσματα που μόνο με τον καιρό έχτιζαν ό,τι έχτιζαν με το κοινό τους. Θυμίζω τα ορχηστρικά του Βραχνού Προφήτη αλλά και τραγούδια όπως οι \"Γριές\", το \"Άτμαν\", το \"Ούτε τριγμός, ούτε λυγμός\" κλπ. Εδώ βέβαια, όλος ο δίσκος σχεδόν είναι έτσι, οπότε δεν είναι καθόλου περίεργο που κάποιοι φίλοι του Θανάση απογοητεύτηκαν.
4. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε αυτή με τις προηγούμενες δουλειές του ή με τα live που παρακολουθήσαμε. Το πιο ευφυές σχόλιο κατά τη γνώμη μου ήταν κάποιου εδώ μέσα (δε θυμάμαι ποιου) που έγραψε ότι οφείλουμε να ακούσουμε τη \"Βροχή από κάτω\" χωρίς ομπρέλα. Κι εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι αρχικά να μπω στον κόσμο της και να βραχώ, ωστόσο ήδη κάτι μου κάνει απ' τις πρώτες 2-3 ακροάσεις και θα της δώσω το χρόνο που χρειάζεται. ¼χι άλλες 10 ακροάσεις \"στο καπάκι\" αλλά και μετά από 1 εβδομάδα και τον επόμενο μήνα. ¼χι συνεχόμενα, θα ακούσω κι άλλα πράγματα και θα επανέλθω. Οι \"Ανάσες των Λύκων\" έτσι δούλεψαν μαζί μου. Κι αν ακόμα δεν είναι cd \"πρώτης γραμμής\" (έτσι τα χωρίζω εγώ, σε πρώτης και δεύτερης και νιοστής γραμμής τα cd μου, με το κριτήριο τι θα ακούσω πρώτο όταν είναι να επιλέξω μεταξύ τους, τι δεύτερο κ.ο.κ.), είναι σίγουρα απ' τα αγαπημένα μου.
5. Ακούγοντας τις έξοχες (καταρχήν) ενορχηστρώσεις και κυρίως την πολυπλοκότητα και πληθώρα των μουσικών οργάνων που χρησιμοποιεί και σε αυτή του τη δουλειά, τόσο απογοητεύομαι ότι δε θα ακούσω ποτέ τη \"Βάλια Κάλντα\" και τα άλλα τραγούδια του στη Χίο. Με τόσους μουσικούς, όργανα και ηχητικά συστήματα που θα χρειάζεται, ποιος θα μπορέσει να πληρώσει για να έρθει να τον ακούσουν -με το ζόρι- 500 άτομα;
6. ¼ποιος έχει δανειστεί το \"Βραχνό Προφήτη\" και δεν μου τον επιστρέψει εντός της προσεχούς εβδομάδας, να ξέρει ότι θα του σπάσω τα παϊδια!! Άντε, γιατί παραγνωριστήκαμε!!!

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2926

• SemoSancus
  • SemoSancus's Avatar
Καλησπέρα σας !Είναι η πρώτη φορά που γράφω αν κ παρακολουθώ καιρό τις κουβέντες που ανοίγονται.Η αλήθεια είναι πως με στεναχώρησε το γεγονός οτι μετά από τόση αναμονή για την κυκλοφορία του δίσκου αυτού η λαχτάρα κάποιων μετατράπηκε σε πικρία κ απογοήτευση.Συμφωνώ με την άποψη που εκφράστηκε πως χρειάζεται παραπανω χρόνος για να γίνει κατανοητή η συγκεκριμένη δουλειά.Κ θεωρώ πως δεν ειναι θέμα μουσικής καλλιέργειας(ή μη)για να αρέσει αυτή η δουλειά,απλά το πώς θα μιλήσει στον καθένα μας.Προσωπικά από το πρώτο άκουσμα του cd ξαφνιάστηκα!!Ούτε αρνητικά ούτε θετικά.Ήταν ένα ξάφνιασμα που με έκανε(να θέλω) να ακούσω αρκετές φορές τη δουλειά αυτή συνολικά κ μετά κάθε κομμάτι ξεχωριστά ώστε να μην οδηγήσω τον εαυτό μου σε ένα πρόχειρο συμπέρασμα.Κ ναι λοιπόν!Το νέο αυτό υλικό με εξέπληξε ευχάριστα!Σαφώς κ είναι σεβαστή η κάθε άποψη κ κριτική που γίνεται αλλά να μην ξεχνάμε πως η μουσική έκφραση είναι πολύμορφη κ ίσως να είχε λιγότερο ενδιαφέρον αν το αποτέλεσμα της νέας αυτής δουλειάς ήταν κάτι το...αναμενόμενο!Από την άλλη χαίρομαι που οι όποιες διαφορετικές απόψεις εκφράζονται(θετικές-αρνητικές)κ αποτελούν μέρος μιας πολύ δημιουργικής κουβέντας κ εντάσσουν τον καθένα από εμάς σε αυτή την όμορφη παρέα!!!

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: