Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: "Η βροχή από κάτω" - Οι εντυπώσεις μας

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2899

• Ζέφυρος
  • Ζέφυρος's Avatar
ΠΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗ:
ΘΑΝΑΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ \"ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ\" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΦΩΝΟΥ!
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2900

• i0s
  • i0s's Avatar
πειραματικός οπωσδήποτε

είναι νωρίς ακόμα
θα τον ακούσουμε και θα τον ξανακούσουμε το δικό μας Θανάση

Η Βάλια Κάλντα πως έγινε έτσι ρε παιδιά;

δεν ξέρω...

ελπίζω να μη μείνει στο ράφι όπως οι ανάσες των λύκων :mad:

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2904

• Σκιπίωνας
  • Σκιπίωνας's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Ο Ιχνηλάτης του Βέγα
  • Καταχωρήσεις: 1415
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 1
  • Κάρμα: 25
xarayges έγραψε:
Pantos se opoion arese autos o diskos exo na protino Kosta 8eodorou pou ekane thn entuposiaki enorxistrosi edo.Apo oso xero exei duo diskous , ton \"Nosto\" tou 1999 kai thn \"Hxotopia\" tou 2003. Episis exo na proteino Taki Mparmperi , Panteli Stoiko , Mode Plagal kai mia pou eida oti kapo exei balei to xeri tou ki o 8odoris Manikas as akousete thirty nterti kai fusika thn uperoxi kainourgia douleia ton 667.Gia ton Belioti ouden sxolion ... :P

Και Mode Plagal ακουμε και Ροδες και Μπαρμπερη και Χριστιανακη και (παππου) Καπηλιδη . Αρα δεν εχει να κανει με \"γυμνασμενο\" και μη αυτι .

Επιμενω : Παιξτε τον Θυρωρο του Χριστιανακη και καπακι την Βροχη απο Κατω . Τοτε θα καταλαβετε τι εννοω
Βάλε φωτιά στα ρούχα σου, και κέρνα μας απ' τα αμπάρια σου κρασί βαλσαμωμένο. Κόκκινο, κεντημένο με σταυροβελονιά. Απόψε, και για πάντα.

Hey, ho : ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2906

• Ζέφυρος
  • Ζέφυρος's Avatar
...ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ(ΔΕΝ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΟΜΩΣ) ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ \"ΣΦΑΛΙΑΡΑ\".ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ,ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ,ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΥΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ \"ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ\" ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΑ ΕΝΑ \"ΣΚΟΤΕΙΝΟ\" ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

Υ.Γ:ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ \"ΒΡΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ\" ΕΚΤΙΜΗΣΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ \"ΑΓΡΥΠΝΙΑ\"

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ.

"Η βροχή από κάτω"-Οι εντυπώσεις μας 18 έτη 9 μήνες πριν, #2908

• Anel
  • Anel's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 768
  • Κάρμα: 0
Δεν έχω καταφέρει ακόμη να ακούσω ολόκληρο το δίσκο πάντως η αρχική εντύπωση είναι καλή. Και δύσκολα συμβαίνει αυτό μιας και κάθε δίσκος με την πρώτη ακρόαση μου φαίνεται χάλια.

Πρώτα απ' όλα δε μου άρεσε το εξώφυλλο σε αντίθεση με το artwork το οποίο μου άρεσε πολύ.

Η νέα εκδοχή της Βάλια Κάλντα μου άρεσε πάρα πολύ. Μου άρεσε αυτή η ανατροπή, που περίμενες να ακούσεις το τραγούδι έτσι όπως το είχες συνηθίσει στα live και τελικά συναντούσες κάτι τελείως διαφορετικό.
Πρόκειται για κομμάτια που σε ταξιδεύουν...
Πιστεύω ότι με αυτό το δίσκο ο Θανάσης θα χάσει πολλούς από τους παλιούς του ακροατές, θα δημιουργήσει όμως πολλούς καινούριους...

Σίγουρα δεν είναι κομμάτια που μπορούν να παιχτούν στα live και σίγουρα δεν κατατάσσω αυτό το δίσκο πιο ψηλά από τους προηγούμενους...
Θα επανέλθω με πιο ολοκληρωμένη άποψη.
ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΘΛΙΜΜΕΝΑ Μ' ΕΝΑ ΣΑΡΑΚΙ ΑΡΜΕΝΙΚΟ

http://stahiologiseis.blogspot.com/

(Αχ αυτό το φόρουμ
αχ αυτό το φόρουμ --> τι νοσταλγικό που ακούγεται τώρα πια αυτό...)

Re: Η βροχή από κάτω - Οι εντυπώσεις μας 18 έτη 9 μήνες πριν, #2909

Λοιπόν επανέρχομαι και γω μετά από περισσότερο ακούσματα....

Κατ' αρχήν σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κρίση περί τον δίσκο θεωρώ ότι είναι τι ανέμενε ο καθένας να περιείχετο μέσα σ' αυτή τη δουλεια και επιπλεόν τα μουσικά ακούσματα που έχει ως τώρα. Είναι άκρως υποκειμενικό το θέμα... Εγώ, πάντως, προτιμάω να ακούω στα live τα ορχηστρικά της Αγρύπνιας παρά το \"Μιλώ για σένα\" και την \"Αλεξάνδρα\". Ο άνθρωπος το είπε ότι σκοπός του είναι να προσπαθήσει - αν μη τι άλλο - να ανιχνεύσει και να δημιουργήσει νέα συναισθήματα, έχοντας πλήρη γνώση της δυσκολίας του εγχειρήματος (γι αυτό άλλωστε και στο δελτίο τύπου δήλωσε ότι επιθυμεί την ανταπόκριση του κόσμου...). Και οπωσδήποτε αυτη η προσπάθεια πλησιάζει (μερικές φορές τον επιτυγχάνει κιόλας) τον προαναφερθέντα στόχο...

Μια συνολική αποτίμηση του δίσκου ύστερα απο περισσότερα ακούσματα:

Κάποιος δημοσιογράφος του Αθηνοράματος πριν απο καιρό είχε πει ότι ο κ. Θανάσης Παπακωνσταντίνου όσο κόσμο μπόρεσε να μυήσει τον μύησε και αυτό ήταν. Με το παρόν album αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Ο Θανάσης τολμά και επιδιώκει να διευρύνει τους ορίζοντες καταθέτωντας μεγάλο μέρο της ψυχής του (μην ξεχνάτε ότι στο δίσκο συμμετέχουν και τόσα μέρη της οικογένειάς του) και πραγματικά θα πιαστώ από μια λέξη της Μάρθας \" Πρόκειται για το προσωπικό ημερολόγιο του Θανάση...\". Ο δίσκος θέλει πολύ χρόνο για να λειτουργήσει... Είναι λίγο απογοητευτικό να κρίνεται απο μία μονοδιάστατη οπτική - συναυλιακή και τόσο γρήγορα...

Καταλήγω και sorry για το μακροσκελές του post... Παρόλο που θεωρώ ότι απαιτούνται πολλά ακόμα ακούσματα ότι άκρως προσωπικά, αυτός ο δίσκος είναι ότι το καλύτερο έχει δώσει ο Θανάσης σε μένα!!! Μουσικά τον θεωρώ ισάξιο και ίσως ανώτερο από την Αγρύπνια - στιχουργικά φτωχότερος, καθώς περιέχει πολλά ορχηστρικά.

Η Άυπνη πόλη και ο σκύλος των άστρων κατά τη γνώμη μου είναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, στην κυριολεξία του όρου, τα ορυχεία και η Βάλια κάλντα γνωστά αλλά πολύ ομορφότερα (κυρίως τα πρώτα). η σάρα είναι εξαίσια τόσο μελωδικά όσο και στιχουργικά (απο που αμπνεύστηκε ο άνθρωπος!), τα μολύβια τα περίμενα μελωδικότερα όταν είχα διαβάσει τους στίχους αλλά αυτό το κομμάτι και αν είναι περίεργο (πολύ ιδιαίτερο και δύσπεπτο αλλά αποκαλυπτικό), στο βασιλιά τα έγχορδα άλλοτε μου αρέσουν άλλοτε όχι γιατί είχα λατρέψει τη λιτή έκδοση του Θανάση, το όνειρο της σκιάς αλλοπαρμένο και ταυτόχρονα μαγευτικό, ο Σατιέ εικονοπλαστικό!!!

Εξαιρετικό το artwork αν και σε μερικά σημεία το βρίσκω υπερβολικό...

Τo album αυτό είναι για συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και για μένα είανι O,TI KAΛΥΤΕΡΟ έχει παρουσιάσει ο Θανάσης μέχρι τώρα!!! Και έχει βάλει το πήχυ πάρα πολύ ψηλά!!!<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Χρήστος Γιαλαμάς, στις: 19/03/2006 12:33
Overhead the albatros hangs motionless upon the air and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves.....

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: