Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: "Η βροχή από κάτω" - Οι εντυπώσεις μας

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2910

• geoskoul
  • geoskoul's Avatar
Τις εντυπώσεις μου από αυτή την εργασία τις έχω ποστάρει ήδη.
Τολμώ να πώ όμως ότι, τέτοια πρωτοποριακή δουλειά, έχω να συναντήσω περίπου 20-25 χρόνια, από το δίσκο της Λένας Πλάτωνος-Μαριανίνας Κριεζή \" Σαμποτάζ\".
Επαναλαμβάνω, όσοι κατάλαβαν-κατάλαβαν.
Θέλει ανοιχτό μυαλό και Ψυχή.
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2911

• Dimko Ποδηλάτης
  • Dimko Ποδηλάτης's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 260
  • Κάρμα: 0
Λοιπόν παιδιά το θέμα ειναι υποκειμενικό τελικά....Και άκρη δεν βγαίνει με ποστ και κόντρα ποστ.
Σε όποιους άρεσε καλώς ..
οι άλλοι ας περιμένουμε τον καινούργιο δίσκο...

Πίκρα ρε γαμώτο..
Πες μου κάτι αληθινό, σαν την ερημιά αυτου που απαγχονίζεται

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2912

• Χάρης Γεωργούλας (Alvaro)
  • Χάρης Γεωργούλας (Alvaro)'s Avatar
Καταρχήν, το γεγονός ότι κάθε φορά που ακούω ξανά το cd το αυτί μου ανακαλύπτει καινούρια πράγματα μάλλον είναι θετικό σημάδι. ¼πως θετικό σημάδι για μένα είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις έπιασα τον εαυτό μου να ανατριχιάζει σε συγκεκριμένες στιγμές των κομματιών. Κατά τη γνώμη μου \"Η βροχή από κάτω\" πρέπει να ακουστεί χωρίς... ομπρέλα. Χωρίς δηλαδή μέτρο σύγκρισης - από πλευράς μουσικού ύφους - τις προηγούμενες δουλειές του Θανάση. Στον καθένα λειτουργεί διαφορετικά, αλλά προσωπικά χρειάζομαι κάμποσες δεκάδες ακροάσεις ακόμα για να συλλάβω το πραγματικό μουσικό μέγεθος (όποιο κι αν είναι αυτό, δεν λέω απαραίτητα ότι είναι μεγάλο ή μικρό) της συγκεκριμένης δουλειάς. Ούτε η αυτόματη απόρριψη από τα πρώτα ακούσματα, ούτε - στον αντίποδα - η χωρίς κριτική αποθέωση επειδή είναι μουσική του Θανάση, αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, δίκαιη αντιμετώπιση της \"Βροχής\". Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτό που γράφω δεν συνιστά μομφή για κανένα φίλο του forum. Απλά θέλω να πω το εξής: Ας δούσουμε λίγο χρόνο στην όλη ιστορία. Χρόνο στη μουσική του Θανάση για να ξετυλίξει μέσα μας αυτό που κρύβει (γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι κρύβει πολλά) και χρόνο στους εαυτούς μας για να αφήσουμε τις αισθήσεις μας ελεύθερες απέναντι στη \"Βροχή\". Ξέρω πως δεν είναι εύκολο από τη στιγμή που οι περισσότεροι περιμένουν (περιμένουμε) συγκεκριμένα πράγματα από τον Θανάση, αλλά μήπως η μαγεία βρίσκεται εκεί; Στην έκπληξη, στο παράδοξο, στο αναπάντεχο και στο ασυνήθιστο; ¼πως έχει πει κι ο Θανάσης σε μια συνέντευξή του \"από τη μουσική περιμένω να μου δώσει μια τσεκουριά στο κεφάλι\". Κι αυτή η \"τσεκουριά\" μπορεί να έρθει από εκεί που δεν το περιμένουμε. Εν τέλει, η μουσική είναι προσωπικό θέμα του καθενός και δεν χωρούν υποδείξεις, παρά μόνο προτάσεις. Αν κάποιος δεν γουστάρει, αυτό είναι και τελείωσε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν μέλη ή επισκέπτες του forum είναι να καταθέσουμε τη δική μας οπτική απέναντι στα πράγματα, να δείξουμε στους άλλους τον προσωπικό μας δρόμο, γιατί έτσι ίσως μπορέσουμε να ανακαλύψουμε (τόσο εμείς, όσο και οι άλλοι) περισσότερα για τη μουσική και τους ίδιους μας τους εαυτούς (σε σχέση μ' αυτήν). Για παράδειγμα, θυμάμαι μια φορά που σε μια κουβέντα η Μαρίνα είχε μιλήσει για τις \"πολλές φωνές του Θανάση\". Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τότε και να τώρα που ήρθε ο καινούριος δίσκος, αυτές τις \"πολλές φωνές του Θανάση\" τις βλέπω μπροστά μου και τις ακούω στ' αυτιά μου. Δηλαδή, μια παρατήρηση της Μαρίνας για τον Θανάση μου άνοιξε ένα εντελώς νέο παράθυρο στον τρόπο που ακούω αυτό τον δίσκο. Συγγνώμη αν σας κούρασα...

.............................................................................................
Ψέμμα είναι πως κοιμούνται
στ' ουρανού τα φυλλοκάρδια

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2913

• kerasia
  • kerasia's Avatar
νομίζω πως η λέξη που τον χαρακτηρίζει είναι \"εσωτερικός\"...κατ εμέ πάντα..

Re: 18 έτη 9 μήνες πριν, #2914

• [siris]
  • [siris]'s Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 194
geoskoul έγραψε:
Τις εντυπώσεις μου από αυτή την εργασία τις έχω ποστάρει ήδη.
Τολμώ να πώ όμως ότι, τέτοια πρωτοποριακή δουλειά, έχω να συναντήσω περίπου 20-25 χρόνια, από το δίσκο της Λένας Πλάτωνος-Μαριανίνας Κριεζή \" Σαμποτάζ\".
Επαναλαμβάνω, όσοι κατάλαβαν-κατάλαβαν.
Θέλει ανοιχτό μυαλό και Ψυχή.

ορθόν! να κάτι που μου διέφυγε στην προηγούμενη τοποθέτησή μου.
Είσαι μέσα...

Re:Οι εντυπώσεις 18 έτη 9 μήνες πριν, #2915

• noa6064
  • noa6064's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 428
¼πως είχα πει σε κάποιους την πρώτη φορά που τον είχα ακούσει,αυτό το δίσκο θα μπορώ να τον ακούσω κλεισμένος σε ένα σκοτεινο δωμάτιο,μόνος μου.Καμία άλλη πιθανή εκδοχή δεν είχα στο μυαλό μου.Και όσο τα επαναλαμβανόμενα ακούσματα πληθαίνουν,άλλο τόσο το πιστεύω.Μου δημιουργεί μια ανεξήγητη γαλήνη.Θα συνεχίσω να τον ακούω,όχι όμως στο ίδιο playlist με όλα τα υπόλοιπα.

¼σο για απόψεις περί απογοήτευσης και πίκρας θέλω να θυμίσω πως ο Θανάσης δε μας είχε τάξει κάτι για να μπορεί μας απογοητεύσει.¸βγαλε κάτι,δεν άρεσε σε κάποιους,ας το δηλώσουν και μετά βάζουν το δίσκο στο ράφι (ή ακόμα καλύτερα το πουλάνε μαζί με τον jsrory) και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αυτά τα ολίγα..

Υγ.:Και θα συνεχίσω να ανατριχιάζω και να χαμογελάω σα χαζούλης όταν ακούγεται αυτή η φωνούλα να λέει:\"...γιατί δεν τραγουδάς;\" :)
kouf..

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: