Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: Όταν ο Σαββόπουλός μιμήθηκε τον...Πάγκαλο....

Όταν ο Σαββόπουλός μιμήθηκε τον...Πάγκαλο.... 13 έτη 1 μήνας πριν, #32459

 • palalos
 • palalos's Avatar
 • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
 • Ανώτερος Χρήστης
 • Καταχωρήσεις: 55
 • Κάρμα: -8
Ευτυχώς που κάποιοι καλλιτέχνες βγαίνουν και τα λένε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΗΣ ΔΑΝΑΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ


Πρόσφατα λάβαμε μία ανοιχτή επιστολή της τραγουδοποιού Δανάης Παναγιωτοπούλου προς τον Διονύση Σαββόπουλο. Είναι εμφανές ότι η όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων δημιουργεί αντιπαραθέσεις και εντός του καλλιτεχνικού κόσμου, κάτι απολύτως υγιές, αν όχι και απαραίτητο. Αγνοούμε τις ακριβείς δηλώσεις του Σαββόπουλου, αναδημοσιεύουμε έτσι την επιστολή της Παναγιωτοπούλου χωρίς σχόλια, με εμπιστοσύνη στην κρίση των αναγνωστών.
ηρ.οικ.
Ανοιχτή επιστολή στο Διονύση Σαββόπουλο – ή μάλλον σε αυτούς που κατά δήλωσή του τον έχουν δωροδοκήσει, και εξακολουθούν (υποθέτω εγώ) να τον δωροδοκούν.

Είναι αλήθεια ότι ο Διονύσης Σαββόπουλους βρήκε την ταυτότητά του στο ρόλο του παραμυθά. Παλιότερα κρατούσε για τον εαυτό του το ρόλο του κεντρικού ήρωα, τώρα όμως κύλησε ο τέντζερης και βρήκε αυτόν για καπάκι στο ρόλο του αφηγητή. Για να γίνει ο χρόνος καινούριος, για να γίνουμε, δηλαδή, εργατικά χρυσόψαρα. Στο πλαίσιο προώθησης των παραστάσεών που θα κάνει στο Ακροπόλ, μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής, εμφανίστηκε ως άλλος Πάγκαλος σε πιο φιλική για το χρήστη συσκευασία για να μας πει ότι δωροδοκηθήκαμε από του πολιτικούς, και το πρόβλημα είναι ότι τα χρήματα με τα οποία όλοι δωροδοκηθήκαμε ήταν δυστυχώς δανεικά και τώρα πρέπει να τα βρούμε και να τα δώσουμε πίσω. Ωραία. Επειδή, λοιπόν, ο κύριος Σαββόπουλος γνωρίζει ότι η έννοια της συλλογικής ευθύνης ήταν ένα από τα καλύτερα εργαλεία των ναζί και δεν μπορεί να μπαίνει στο στόμα ενός καλλιτέχνη, ας ξεκινήσει το θεάρεστο και πατριωτικό του έργο βρίσκοντας και επιστρέφοντας όσα χρήματα πήρε από το Υπουργείο Αμύνης για να κάνει περιοδεία στα στρατόπεδα και γενικά όσα χρήματα χρειάστηκε η καθεστηκυία τάξη για να τον εξαγοράσει (για να πάψει, δηλαδή, να κάνει αυτό για το οποίο ο κόσμος τον έβαλε στα σπίτια του και στην καρδιά του) και ας τα επιστρέψει στο κράτος. Επίσης, αν γνωρίζει συναδέλφους του ή άλλους που έλαβαν τέτοιου είδους πεσκέσια να τους καταγγείλει δημόσια και να τους παροτρύνει να κάνουν το ίδιο. Γιατί ως γνήσιοι Έλληνες, οι πέντε νταβατζήδες που – κατά δήλωση του Κ. Καραμανλή junior – κυβερνάνε την Ελλάδα, συνηθίζουν να χορηγούν καλλιτεχνικά δρώμενα, είναι κάτι που ενδείκνυται ως μέθοδος ξεπλύματος χρημάτων και συνειδήσεων.

Κατά τα άλλα, όταν μιλάμε για τον ανώνυμο κόσμο, η λέξη δωροδοκία είναι ευφημισμός και εν τέλει ανακριβής για να περιγράψει τον τρόπο που διοίκησε το σύστημα του ΠαΣοΚ. Η λέξη εκβιασμός ταιριάζει καλύτερα. Κοιτάζοντας τα πράγματα από την απόσταση της επόμενης μέρας που πρέπει να παραδεχτούμε ότι ξημέρωσε, η πράσινη κάρτα του κόμματος από πολύ νωρίς κατέληξε να αποτελεί δήλωση πίστης ότι ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός – στα καθ’ ημάς ότι ο βασιλιάς εξακολουθεί να σοσιαλίζεται – υπό την απειλή μιας πανταχού παρούσας λερναίας γραφειοκρατίας ικανής και πρόθυμης να σου κόψει τα πόδια και να σε κρατήσει για κατοικίδιο.

Η ιστορία αυτού του τόπου είναι ακόμα νωπή και δεν υπάρχει εμπεριστατωμένη καταγραφή. Ερίζουμε ακόμα για το 1821, τι να πούμε για τα πιο πρόσφατα. Κυκλοφορεί, όμως, προφορικά, και στην Ελλάδα, ευτυχώς, όλοι μιλάνε.

Έχω συγκινηθεί και έχω διδαχτεί από τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου. Την επιστολή αυτή όμως, θα την κλείσω με έναν στίχο του Γιάννη Νεγρεπόντη. Δε θα περάσει ο φασισμός.

20 Φεβρουαρίου 2011
Δανάη Παναγιωτοπούλου
"....Πραίτορες, βράχοι πάνω μου σωρό μα 'γω θα αναστηθώ ....
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Όταν ο Σαββόπουλός μιμήθηκε τον...Πάγκαλο.... 13 έτη 1 μήνας πριν, #32492

 • campaigner
 • campaigner's Avatar
 • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
 • Νεαρός Χρήστης
 • I am a lonely visitor
 • Καταχωρήσεις: 24
 • Κάρμα: 2
Η απάντηση του Δ.Σ. στη Δανάη Παναγιωτοπούλου (από το press-gr.blogspot.com):


Από τον Διονύση Σαββόπουλο

Με υπόδειξη φίλων διάβασα xθες στην PRESS-GR/ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ όπως αυτοαποκαλείται, επιστολή ανάλογης έπαρσης και φιλαρέσκειας, από την άγνωστη σε ‘μενα - κι ούτε θέλω να τη μάθω - Δανάη Παναγιωτοπούλου κι αναγούλιασα.
Μολονότι κοντεύω πια τα εβδομήντα, μετά κόπου συγκρατώ τα νεύρα μου απέναντι σε ελεεινές και κατάφορα άδικες επιθέσεις και δεν θα ‘πρεπε να απαντήσω καν. Όμως η συκοφαντική επιστολή τής ας πούμε κυρίας Δανάης, εμπίπτει στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα.
Ανάγκη να βάλω ένα - δυο πραγματάκια στη θέση τους.
Όταν είπα στη Μαρία Χούκλη ότι «μας δωροδοκούσαν» χρησιμοποίησα τον πληθυντικό για να συμβάλλω, αλληλέγγυος, στην αυτογνωσία και αυτοσυνειδησία μας. Δεν έχω πάρει ποτέ ούτε δραχμή απ’ το Υπουργείο Αμύνης όπως ψευδέστατα ισχυρίστηκαν οι συκοφάντες μου . Και ενώ είχα φυσικά, δικαίωμα αμοιβής, έπαιξα δωρεάν για τους φαντάρους τότε, ακριβώς για να μη μπερδευτώ με τα σκατά, πράμα που εντέλει δεν απέφυγα, διότι ξεσήκωσαν σαχλό θόρυβο οι κιτρινιάρες εφημερίδες εκείνης της εποχής, ότι δήθεν τα πήρα.
Επενέβει ο εισαγγελέας, «έσκαψε» επί μήνες και εντέλει με αθώωσε, πανηγυρικά μπορώ να πω, αφού το ανακοίνωσαν όλα τα ραδιόφωνα. Φαίνεται ότι μερικοί υποανάπτυκτοι έκαναν πως δεν...
άκουσαν.
Γράφει επίσης αυτή η Παναγιωτοπούλου, ότι «με εξαγόρασε η καθεστηκυία τάξη».
Τον κακό της τον καιρό.
Σαράντα έξι χρόνια δε ζήτησα ποτέ καμία επιδότηση από κανένα υπουργείο. Σιχαίνομαι τους κρατικοδίαιτους καλλιτέχνες. Μελαγχολώ με την επιχορηγούμενη τέχνη.
Τραγουδούσα πάντοτε όπως αισθανόμουν και όπως σκεπτόμουν, ανεξάρτητα απ’ το όποιο προσωπικό κόστος, όχι επειδή είμαι τάχα ανώτερος, αλλά επειδή δεν μπορώ να κάνω αλλιώς τη δουλειά μου. Σαράντα έξι χρόνια τώρα, παρ’ όλα τα φριχτά μου ελαττώματα και τις αδυναμίες, ήρθα σε σύγκρουση όταν χρειάστηκε, όχι μόνο με τη Χούντα αλλά και με τις λογοκρισίες των κομματικών γραφείων και με περισπούδαστους δημοσιογράφους, κάποιες φορές μάλιστα και με το ίδιο το αξιότιμο κοινό.
Ξέρετε άραγε πολλούς που να διακινδύνευσαν τέτοια πράγματα για την ελευθερία της έκφρασής τους; Αν ήθελα να ‘μαι το «καλό παιδί» και να τραγουδώ μόνο ότι «συμφέρει», σιγά το δύσκολο, θα με αποθεώνατε ανοήτως ακόμη· και όλοι θα ‘μασταν ευχαριστημένοι και ηλίθιοι.
Στην κρίση που περνάμε, κανείς δεν έχει δικαίωμα να λέει ότι η κρίση δεν τον αφορά και ότι ως συνήθως φταίνε μόνο και πάλι οι άλλοι. Διότι αυτός που δεν έκοψε απόδειξη κι αυτός με το αυθαίρετο κι αυτός που «έσπρωξε» για να διοριστεί το παιδί του, ενθαρρυνθήκανε εντέλει να συνδιαμορφώσουν λιγουλάκι κι αυτοί, την κόλαση που ζούμε τώρα.
Αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι συμφωνώ με το «μαζί τα φάγαμε», διότι η ευθύνη ανήκει σ’ αυτόν που είχε την δυνατότητα της πρόβλεψης. Κι ενώ την είχε, την παραμέρισε, μα από αδυναμία χαρακτήρος; Μα από κυνισμό; Μα από ιδιοτέλεια; Αδιάφορο.
Όταν η τράπεζα τραβούσε τον κόσμο απ’ το μανίκι να του δώσει δάνεια που δεν εξοφλούνται, δεν έφταιγε ο ανθρωπάκος που πήρε το δανειάκι· έφταιγε η τράπεζα. Όταν βούλιαζαν οι ΔΕΚΟ δεν έφταιγε ο υπάλληλος· έφταιγαν οι κυβερνήσεις και οι εργατοπατέρες. Όταν κάποιος αγρότης αγόραζε Καγιέν ή τα ‘τρωγε με τις Ρωσίδες, δεν έφταιγε ο αγρότης· έφταιγαν οι μαφίες που μοίραζαν τις επιδοτήσεις για τη μίζα τους.
Και για τις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων εξουσίας χρόνια τώρα, δεν έφταιγε βέβαια ο ψηφοφόρος αλλά εκείνοι οι πολιτικοί που τον κηδεμόνευαν.
Αυτά εννοούσα όταν έλεγα «μας δωροδοκούσαν». Το ρήμα μπορεί να μην είναι ακριβές για όλες τις επιμέρους περιπτώσεις, διότι μιλώ πάντα σαν καλλιτέχνης και το είπα συμβολικά. Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό, εκτός από μερικούς πνευματικούς κάφρους. Αν και είμαι βέβαιος, ότι κι αυτοί το καταλαβαίνουν αλλά βρήκαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν πάλι την ναζιστική συνταγή του Γκαίμπελς: «Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, όλο και κάτι μένει».
Μ’ αυτόν τον συγκεκριμένο φασισμό να δούμε τί μέλλει γενέσθαι.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαφωνεί με το περιεχόμενο των τραγουδιών μου ή των συνεντεύξεών μου. Αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να διαδίδει συκοφαντικά ότι τάχα η έκφρασή μου δεν είναι πράξη ελεύθερης βούλησης αλλά εξαγορασμένης συνείδησης.
Κι όποιος το διαδίδει ενώ ξέρει ότι είναι ψέμα, είναι ή φασίστας ή επηρμένο τσογλάνι.
People have the power
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Όταν ο Σαββόπουλός μιμήθηκε τον...Πάγκαλο.... 13 έτη 1 μήνας πριν, #32493

 • pnserres
 • pnserres's Avatar
 • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
 • Έμπειρος Χρήστης
 • Ένα αλάνι στον κυβερνοχώρο...
 • Καταχωρήσεις: 105
 • Κάρμα: 10
να 'χαμε να λέγαμε κύριε Σαββόπουλε...
...Οδοιπόρος σε ξένο τόπο η αγάπη χωρίς τελειωμό...
να γνωρίζει τόπους μακρινούς, παραδεισένιους σε κάθε δάκρυ...
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Όταν ο Σαββόπουλός μιμήθηκε τον...Πάγκαλο.... 13 έτη 1 μήνας πριν, #32499

 • old men
 • old men's Avatar
 • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
 • Φρέσκος Χρήστης
 • Καταχωρήσεις: 1
 • Κάρμα: -3
Είχα γράψει την επιστολή μη γνωρίζοντας φυσικά ότι ο ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος θα απαντήσει.Παρόλ' αυτά την παραθέτω τώρα, έστω και αργά..
Ας υποθέσουμε ότι εγώ διάβασα κάπου μια δήλωση κάποιου γνωστού προσώπου για κάποιο θέμα .. δεν καταχωρώ τη δήλωση αυτούσια, με όλα εκείνα τα στοιχεία που την τεκμηριώνουν αλλά γράφω έναν λίβελλο ενάντια στο πρόσωπο που φέρεται ότι δήλωσε ή που δήλωσε πραγματικά κάτι και το στέλνω στη σελίδα σας. Εσείς πάλι, χωρίς να τηρήσετε καμιά δεοντολογία, δημοσιεύετε την επιστολή παρότι δηλώνετε ότι δεν γνωρίζετε τις ακριβείς δηλώσεις. Μπράβο σας καταρχήν. Τώρα δημοσιεύστε παρακαλώ και τη δική μου άποψη επί της επιστολής αυτής.
Αν ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε ότι "δωροδοκηθήκαμε όλοι και μάλιστα με δανεικά" μπράβο του που τόλμησε να το πει. Αν μάλιστα βάζει και τον εαυτό του μέσα, διπλό το μπράβο.Συνήθως οι άλλοι βγάζουν τον εαυτό τους απέξω..για να μη πούμε και το άλλο, ότι δηλαδή στο ανώνυμο και απρόσωπο διαδίκτυο, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του καπνίσει..ακόμη κι εκείνοι που πήραν θέσεις στο δημόσιο με το μέσον του μπαμπά, και ο άλλοι που μπήκαν από το παράθυρο σε υπηρεσίες διάφορες κρατικές, αλλά κι ετούτοι που προσπέρασαν στη στροφή τους άλλους που είχαν μεν τα προσόντα αλλά όχι μπάρμπα σε υπουργείο κλπ κλπ. Μπορεί λοπόν και η κυρία που γράφει το κείμενο, να είναι μια τέτοια περίπτωση. 'Αλλωστε είναι της μόδας σήμερα να γκρινιάζουν όλοι, θύτες και θύματα, για τις περικοπές και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Εγώ δεν έχω τίποτε κοινό με τον υπάλληλο της ΔΕΗ που παίρνει τέσσερα χιλιάρικα το μήνα και αγωνίζεται λέει να μη του περικοπούν τα διακόσια ευρώ, ούτε με τον άλλο της ΕΘΕΛ που παίρνει 50000 ευρώ το χρόνο .Η ισοπέδωση είναι το χειρότερο κριτήριο για να βγάζει κανείς συμπεράσματα.... αγρότης κι εγώ με τα πέντε στέμματα, αγρότης κι εσύ με τα 5000 στρέμματα.
'Οσο για τον Σαββόπουλο, πρέπει να διαθέτει κανείς πολύ μεγάλες δόσεις από το κακώς εννοούμενο θράσος για να τον αποκαλεί φασίστα. Βέβαια, είναι γνωστό πια ότι η έννοια έχει από καιρό μεταλλαχτεί και χρησιμοποείται πια από εκείνους που φροντίζουν να επιβεβαιώνουν το περιεχόμενό της με τις δικές τους πράξεις. Κοιτάξτε γύρω σας και θα το διαπιστώσετε.
Υποκλίνομαι στο μεγάλο Διονύση Σαββόπουλο.Τον θεωρώ τον μεγαλύτερο στιχουργό-ποιητή- συνθέτη που ανέδειξε αυτός ο τόπος.Τον άνθρωπο που εξέφρασε μια ολόκληρη εποχή και άφησε παρακαταθήκες για πολλές από τις επερχόμενες γενιές.'Οσοι δεν τον γνωρίζουν ας τον αναζητήσουν.
Και στο κάτω κάτω τον θεωρώ πιο τίμιο από άλλους καλλιτέχνες που επίσης θαυμάζω, όπως ας πούμε τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και οι οποίοι τάσσονται ελαφρά τη καρδία- μιας και είναι τώρα μόδα- στο κίνημα του "δεν πληρώνω,δεν πληρώνω" ας πούμε,έτσι γενικά και αόριστα, ενώ οι ίδιοι και το δισκάκι τους το πουλούν δεκάξι ευρώπουλα αλλά και στα μαγαζιά όπου εμφανίζονται το μπουκαλάκι κάνει 120 ευρώ και βάλε..
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Όταν ο Σαββόπουλός μιμήθηκε τον...Πάγκαλο.... 13 έτη 1 μήνας πριν, #32500

 • Λύκος Κακός
 • Λύκος Κακός's Avatar
 • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
 • Ανώτερος Χρήστης
 • Καταχωρήσεις: 64
 • Κάρμα: 2

Απο : kartesios.gr
Νομίζω οτι τα λέει μια χαρά και δεν χρειάζεται επεξεργασία.

"Αυτά, λοιπόν, έγραψε ο Διονύσης Σαββόπουλος, κι εγώ θέλω να σταθώ στην πρόταση «Όμως η συκοφαντική επιστολή τής ας πούμε κυρίας Δανάης, εμπίπτει στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα».

Ώπα, ο επαναστάτης Νιόνιος! Θυμήθηκε τον εισαγγελέα. Γιατί άραγε; Μήπως για να κάνει τη χάρη στην υψηλότητά του ο εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπάγγελτα για να προστατέψει τα όσια και ιερά της πατρίδος;

Έτσι έμαθε να υπερασπίζεται την Άποψη; Τι να ψάξει όμως ο εισαγγελέας και για ποιο λόγο ψέγει την Παναγιωτοπούλου ο «κωλοέλληνας»; Μα, ο ίδιος νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει με ολόκληρες 618 λέξεις «τι εννοούσε» όταν έλεγε ότι «Δωροδοκηθήκαμε από τους πολιτικούς για να τους ψηφίζουμε».

Ε, τι σκατά παρεξηγήθηκε τότε όταν ακόμη κι ο ίδιος υποστηρίζει τώρα ότι δεν εννοούσε αυτό που είπε, αλλά εννοούσε 618 λέξεις που ΔΕΝ είπε;

Όμως και αυτά που λέει τώρα δε θυμίζουν σε τίποτα τον Σαββόπουλο που κάποτε τραγουδήσαμε. Αυτά που λέει προσπαθώντας να εξηγήσει πόσο… κοντά είναι στο λαό και τα βάσανά του, δεν απέχουν σε τίποτα από τα παραμυθιάσματα που έπαιξε στο Μέγαρο Μουσικής.

Γιατί άραγε συγχύζεται «μολονότι κοντεύει πια τα εβδομήντα»; Κοντεύοντας τα εβδομήντα, θα έπρεπε να είναι πιο ευγενικός κατ’ αρχήν με τον εαυτό του και να σέβεται τους άλλους. Δε θυμίζει σε τίποτα άνθρωπο που κοντεύει τα εβδομήντα η πλήρους έπαρσης δήλωση «από την άγνωστη σε ‘μενα – κι ούτε θέλω να τη μάθω - Δανάη Παναγιωτοπούλου», ούτε τα ευτελή «τής ας πούμε κυρίας Δανάης».

Δικαίωμα του καθένα να μη θέλει να μάθει την Παναγιωτοπούλου ή όποιον άλλον. Όμως τότε δεν της απαντάς. Αν αποφασίσεις να απαντήσεις σε κάποιον, τότε θα πρέπει να ξέρεις σε ποιον απαντάς. Διαφορετικά είσαι πιο ελαφρύς κι από το χνούδι. Όμως τα γεράματα είναι βαριά και δεν επιτρέπουν χνουδιές.

Θα μου πείτε ότι στα γεράματα δεν επιτρέπεται να βγάζεις και την Καλομοίρα μέσα από τούρτες στο Ηρώδειο. Δε θα διαφωνήσω.

Θα διαφωνήσω όμως στο σημείο όπου ο κ. Σαββόπουλος δηλώνει: «Σιχαίνομαι τους κρατικοδίαιτους καλλιτέχνες. Μελαγχολώ με την επιχορηγούμενη τέχνη».

Μα, ελάτε τώρα. Ο κ. Σαββόπουλος δεν ήταν που έκανε την εκπομπή «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» στην Κρατική τηλεόραση; Τζάμπα την έκανε;

Ο κ. Σαββόπουλος που έχει κάνει δεύτερο σπίτι του το Μέγαρο Μουσικής σιχαίνεται τις επιχορηγήσεις; Μα, μόλις προχθές αποφάσισαν οι πολιτικοί της κρατικοδίαιτης Τέχνης να μας χρεώσουν άλλα 95 εκατομμύρια ευρώ για να μπορεί να λειτουργεί το Μέγαρο. Μήπως κι εκεί πάει και τραγουδάει δωρεάν; Αν ναι, τότε η απορία είναι εύλογη. Πως ζει με τόσα δωρεάν; Ή εν πάση περιπτώσει, για να βοηθήσουμε και λίγο τα οικονομικά του, πόσα θέλει για να μας τρελάνει ο κ. Σαββόπουλος; Να του τα δώσουμε. Κάπως θα πρέπει να ζήσει κι αυτός, ακόμη κι αν απέχει πάρα μα πάρα πολύ από το να θεωρηθεί σπουδαίος καλλιτέχνης. Τέτοιος ήταν ο Χατζηδάκις, ας πούμε. Μην τα ισοπεδώσουμε και όλα σε αυτή τη ζωή, αν και νομίζω ότι πολύ θα τον βόλευε τον κ. Σαββόπουλο μια ισοπέδωση."


Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: