Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Πέθανε ο Νίκος Νικολαΐδης

Πέθανε ο Νίκος Νικολαΐδης 17 έτη 3 μήνες πριν, #19194

• Μιχαηλίδης
  • Μιχαηλίδης's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 759
  • Κάρμα: 10
...κλασσικός ¸λλην σκηνοθέτης πολλών ταινιών όπως η \"Γλυκιά Συμμορία\", \"Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα\", \"Ο Χαμένος τα Παίρνει ¼λα\" κλπ. ¸φυγε σε ηλικία 68 ετών. Η κηδεία του την Παρασκευή στο νεκροταφείο της Κηφησάς... :(
Το πόδι μου το αγαπώ
γι' αυτό καί το κουνάω
και μου είναι χρήσιμο πολύ
όταν περπατάω

KEEP WALKING
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Πέθανε ο Νίκος Νικολαΐδης 17 έτη 3 μήνες πριν, #19195

• agatoulis
  • agatoulis's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Έμπειρος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 83
  • Κάρμα: 0
ΩΡΑΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ROCK N ROLL

Re:Πέθανε ο Νίκος Νικολαΐδης 17 έτη 3 μήνες πριν, #19197

• [siris]
  • [siris]'s Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 194
Χθες μας άφησε για πάντα ένας από τους αρχιτέκτονες του ανεξάρτητου ελληνικού κινηματογράφου, ο Νίκος Νικολαϊδης. Ήταν 68 ετών (γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1939) και ξεχώρισε για τις αντικομφορμιστικές του δημιουργίες. Μεταξύ τους: Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα (1979), Γλυκιά Συμμορία (1983), Πρωινή Περίπολος (1987), Singapore Sling (1989) και Ο Χαμένος τα Παίρνει ¼λα (2002).

Ξεκίνησε την καριέρα του σαν βοηθός του Βασίλη Γεωργιάδη, τη δεκαετία του ʼ60 και το 1964 έγραψε την πρώτη συλλογή του διηγημάτων, τους Τυμβωρύχους. Άξιος απόγονος των Fassbinder και Jodorowsky ξεκίνησε να σκηνοθετεί το 1975, με την ταινία Ευρυδίκη Β..Α 2037. Οι ταινίες έκτοτε αποτελούσαν γεγονότα για κάθε ¸λληνα σινεφίλ και ανακηρύσσονταν αυτόματα καλτ. Ήταν ένας αναρχικός ποιητής, πάντα αντίθετος με το σύστημα και παρόλα αυτά πολυβραβευμένος.

Η αιτία του θανάτου ήταν πνευμονικό οίδημα και η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στο νεκροταφείο Κηφισιάς.

Το Νοέμβρη του 2005, μετά την ολοκλήρωση της ταινίας The Zero Years, ο Νίκος Νικολαιδης δήλωσε την πρόθεσή του να σταματήσει να κάνει κινηματογράφο.

Το Φεβρουάριο του 2006 έγραψε για το Movieworld.gr ένα κείμενο για το σύνολο του δημιουργικού έργου του, τις ταινίες αλλά και τα βιβλία του και το πώς τα μέρη του συνδέονται μεταξύ τους. Mπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

(πηγές: avopolis.gr / goculture.gr / movieworld.gr)

Re:Πέθανε ο Νίκος Νικολαΐδης 17 έτη 3 μήνες πριν, #19198

• kukubrain
  • kukubrain's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Φρέσκος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 3
ρε παιδια τελικα απο τι πεθανε ο Νικολαιδης? Κ μη μου πειτε απο πνευμονικο οιδημα,,,το ξερω αυτο...

Re:Πέθανε ο Νίκος Νικολαΐδης 17 έτη 3 μήνες πριν, #19199

• Σκιπίωνας
  • Σκιπίωνας's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Ο Ιχνηλάτης του Βέγα
  • Καταχωρήσεις: 1415
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 1
  • Κάρμα: 25
Για μένα ήταν ο πιο μάγκας ¸λληνας σκηνοθέτης. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει με μεγάλο μπάτζετ σε ταινίες όπως η Πρωινή Περίπολος.

R.I.P.
Βάλε φωτιά στα ρούχα σου, και κέρνα μας απ' τα αμπάρια σου κρασί βαλσαμωμένο. Κόκκινο, κεντημένο με σταυροβελονιά. Απόψε, και για πάντα.

Hey, ho : ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Re:Πέθανε ο Νίκος Νικολαΐδης 17 έτη 3 μήνες πριν, #19202

• Γεωργία
  • Γεωργία's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • ...Και τους κανόνες της ζωής θα παραβαίνω
  • Καταχωρήσεις: 350
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 2
  • Κάρμα: 11
Ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης έφυγε ... πάει κάπου απόμερα όπως του άρεσε πάντοτε για να απολαύσει από μακριά, σαρκάζοντας τη μιζέρια, τη μεμψιμοιρία μας με τη μαγκιά του...
Σε παλιό ποστ μου είχα γράψει ότι αγαπημένο μου βιβλίο είναι τα \"Γουρούνια στον άνεμο\".Το επαναλαμβάνω και σας προτρέπω να το διαβάσετε...
The only thing standing in between you and me is reality
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: