Maria_Adouaneta έγραψε:M'αρέσει που αναλύετε τους στίχους..Μάλλον γιατί εγώ είναι κάτι που δεν κάνω ποτέ
...
Δε μ'αρέσει, ή μάλλον όχι δε μ'αρέσει απλά δε μου βγαίνει...Ειδικά με το \"Νανούρισμα\" που είναι μακράν το αγαπημένο μοτ του Θανάση δεν σκέφτηκα να το κάνω ποτέ...Σαν κρασί τους αντιλαμβάνομαι τους στίχους, σα μια μυρωδιά που δε με νοιάζει να αναλύσω τα συστατικά της...(εκτός θέματος είμαι πάλι αλλά είναι το χαρακτηριστικό μου αυτό)
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Η ανάλυση δεν έχει να δώσει τίποτα σε ένα ποίημα ή έναν στίχο, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ο δημουργός μπορεί να έχει χίλια δυο πράγματα κατανου ή μονάχα ένα. Ο αναγνώστης ή ακροατής μπορει να άχει άλλα τόσα πράγματα να γεννιούνται στο μυαλό και την ψυχή του. Δεν έχει σημασία γιατί πολλές φορές ακόμα και για τον ίδιο τον δημιουργό μια φράση, ένα κείμενο, ένα τραγούδι ίσως να αποκτήσει μια νέα υπόσταση μετά από καιρό. Το είχε πει και ο Οδυσσεάς Ελύτης κάποια φορά αναφερόμενος στην ανάλυση ενός ποιήματός του: ...είναι όλα αυτά που είπατε και τόσα ακομη που δεν σκέφτηκα ποτέ...
Μάκάρι κάθε άνθρωπος να βρίσκει κάτι δικό του σε ένα τραγούδι που ακούει. Εκεί ακριβώς τοποθετείται και η επιτυχία αυτού.
Θανάση σε ευχαριστούμε για τον βασιλιά των βάτων, των βάλτων και των άβατων...
(για την περιπτωση που έχω κάνει λάθος στον αν το τελευταίο το είπε όντως ο Ελύτης, ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη. )<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: siris603, στις: 23/02/2006 19:22