Μετά από αρκετές ακροάσεις λοιπόν έχω κι εγώ να πω ότι η αναμονή άξιζε τελικά! Κι άλλο τόσο αν έπρεπε να περιμένουμε για να πάρουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, θα το υπομέναμε και δεν θα βγάζαμε και άχνα καλοι μου συνκοιλαδίτες.
Από την πρώτη ματιά φαίνεται πόσο προσεγμένη είναι αυτή η δουλειά. Από το εξώφυλλο, το περιεχόμενο με τις εικόνες και τους στίχους , τα ίδια τα τραγούδια , την απίστευτη ενορχήστρωση, τα όργανα, όλους τους μουσικούς που συμμετείχαν για να έχουμε τώρα εμείς στα χέρια μας έναν δίσκο που μας αποδεικνύει περίτρανα τον λόγο που όλοι εμείς αγαπάμε, ακολουθούμε και στηρίζουμε αυτόν τον άνθρωπο. Για την αγάπη που βάζει σε κάθε του δουλειά και βεβαίως για την διαφορετικότητα του.
Όπως πολλοί ανέφεραν ο δίσκος έχει μία εξαιρετική αρχή, μια δυναμική μέση και ένα αναπάντεχο τέλος με το bonus track που νομίζω όλους μας άφησε για λίγο με το στόμα ανοιχτό να σκεφτόμαστε : τι λέει ο άνθρωπος!!!
Ακούγοντας όλα τα τραγούδια ξεχωρίζω κι εγώ φυσικά το απίστευτο ''του έρωτα και του θανάτου'' στο οποίο συνδυάζεται ένας σκοτεινός, μυστήριος στίχος με μια κλασσική θανασική μουσική που το απαλείνει και το απογειώνει. Το τραγούδι είναι έπος, τι να λέμε.
Η ''ομίχλη'' επίσης , δεν θα ταίριαζε καλύτερα στην γλυκιά μελωδική φωνή του Περίδη. Ίσως ο Θανάσης όταν έγραφε την μουσική να είχε καθαρά μπροστά του την εικόντα του Περίδη να το τραγουδάει.
Εξαιρετικό το ''σαν παιδί'', έχω κολλήσει πολύ άσχημα!!Πόλύ ωράια μουσική και ένας Φώτης όνειρο. Νομίζω οτι ούτε ο ίδιος περίμενε να το πει τόσο ωραία
Όσο για τον ''ελάχιστο εαυτό'' τα έχετε πει ολα. Ο Θανάσης έβαλε όλη του τη τέχνη και έδωσε ένα κομμάτι εντελώς διαφορετικό από ολα όσα έχει γράψει ως τώρα. Ρισπεκτ.
Στην ''ερώτηση κρίσεως'' για μένα όλα τα λεφτά είναι το τελείωμα!!
Σαν Μικέλε και Σιμούν γνωστά απο τα λάιβ και πάντα αγαπημένα, άν και όντως έχασαν λίγο από την δυναμική τους στο δίσκο.
Λιγότερα απ'όλα μου αρέσει το ''ποιός θα με θυμάται''. Από τότε που το είχα πρωτοακούσει η μουσική δεν με είχε ξετρελάνει. Η ''Ανταρκτική'' επίσης, ενώ μου αρέσει πολυ σαν τραγούδι και πιστεύω ότι στα λάιβ θα γίνεται χαμός, νομίζω ότι δεν ταιριάζει στην φωνή του Περίδη. Χάνει την δυναμική του το τραγούδι. Ισως τραγουδισμένο απο Ματούλα να ήταν καλύτερο.
Θα έλεγα λοιπόν πως μιλάμε γενικά για έναν δίσκο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ που θα μείνει στην μουσική ιστορία και τα τραγούδια του θα τα τράγουδαμε για χρόνια και χρόνια με την ίδια δυναμική!!