Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: "Η βροχή από κάτω" - Οι εντυπώσεις μας

Re: 18 έτη 5 μήνες πριν, #5544

• mi_milas
  • mi_milas's Avatar
meta apo pollaples akroaseis tou kainouriou ponimatos pou skarose o thanasis kai h megalh parea tou,apofasisa na grapsw kai egw thn apopsh mou.
o diskos einai poly mprosta.poly panw.o thanasis ksefeugei apo ta oria kai tis gnostes normes pou o idios eixe thesei ston eauto tou kai dimiourgei enan disko polysillektiko,\"diskolo\",panemorfo...
prosoxi:min peftete stin loumpa tou ithelimena koultouriarikou.o thanasis den exei peksei pote se auto to theatraki tou wannabe koultouriarikou kai oute prokeitai.apla ston disko auto,ebale ta panta mesa.loupes petagontai apo pantou,ambient xasimata,epanalambanomena themata,ypodeigmatiki paragogi,anoixtomialia kai M O U S I K O T I T A,sto epakron.
stixourgika,mas dinei merikous apo tous kaliterous stixous pou exoume psithirisei kata kairous.wmos kai kinikos,logia pou kriboun mia agria omorfia,logia pou kriboun mesa tous agnh eilikrinia kai to gnosto poiotiko lyrismo pou mas exei sinithisei o thanasis.tora an kapoioi \"entexnoi\" kirioi,pou skane stis sinaulies me kostoumi,grabbata kai loipa nteliria,enoxlithikan me lekseis opos \"gamimena\",tous proteino na trabiksoun pali sto executive grafeio tous me tous lounge kanapedes,kai na arxisoun na (ksana)akoune peggy zina.me ton thanasi san bitrina,den tha broun eukola gkomena,opos nomizoun.o noon....
sto prosfato live sto likabbito,oloklirothike h eikona,toulaxiston se mena,gia ton kainourio disko.enan disko pou prepei na tou dotheis oloklirotika gia na ton ektimiseis.den xorane eukairiakes akroaseis me tin tileorasi sto background.. den einai eupeptos,o diskos autos apaitei to xrono sou,kai pisteuo ton aksizei.
oi arnitikes kritikes pou exo akousei k exo diabasei,me afinoun pagera adiaforo.ston disko auto den brika oute ena psegadi,kai ola ta ypoloipa ta akouo berese.as xaroume ton monadiko anoixtomialo kallitexni stin ellada loipon.osoi irthate likabito thimithite to stage diving k to sproksidi stous clash k tous ramones,mexri kai tin katholiki sigginisi stin \"prigkipessa\" tou gnostou mas sokrati!disi-anatoli,mousikes koultoures,notes apo diaforetikous politismous k proeleuseis ginontai ena...
den exo ti allo na po pera apo mprabo.
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re: "Η βροχή από κάτω" - οι εντυπώσεις μας 18 έτη 5 μήνες πριν, #5550

• Φοινίκη
  • Φοινίκη's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 555
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 3
  • Κάρμα: 16
Το ότι συμφωνώ στο ότι ο δίσκος είναι κορυφαίος είναι πλέον προφανές.

Τη λέξη όμως 'γαμημένα' (με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε), τη μουσική στα 'μολύβια' και σε πολύ λιγότερο βαθμό τη φράση 'μου 'κλασες τ'αρχίδια κύριε μοίραρχε' τα καταλογίζω στα ψεγάδια του δίσκου.
Τα παρατηρώ με πολύ μεγάλη καχυποψία. Μου μυρίζουν παγίδα. Κάτι δεν πάει καλά εκεί. Γι αυτό και πολλοί που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το δίσκο (που δεν είναι αναγκαστικά κακό αυτό!) σκοντάφτουν στη φρασεολογία.

Από τον Ταρκόφκσι (για άλλη μια φορά) έμαθα πως \"ακόμα και ο Μαρξ είπε πως η πρόθεση στην τέχνη πρέπει να κρύβεται όπως οι σούστες στον καναπέ.\" Εισήγηση μου φυσικά είναι να ακολουθείται το ρητό.
Θανάση, πάρε βελόνι και κλωστή και ξεκίνα το μπάλωμα! :laugh:
Το καλό σου το καλό μου

Re: 18 έτη 5 μήνες πριν, #5553

• yiafra
  • yiafra's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Ανώτερος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 56
  • Κάρμα: 0
Φοινίκη έγραψε:

Τη λέξη όμως 'γαμημένα' (με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε), τη μουσική στα 'μολύβια' και σε πολύ λιγότερο βαθμό τη φράση 'μου 'κλασες τ'αρχίδια κύριε μοίραρχε' τα καταλογίζω στα ψεγάδια του δίσκου.
Τα παρατηρώ με πολύ μεγάλη καχυποψία. Μου μυρίζουν παγίδα. Κάτι δεν πάει καλά εκεί.

Φοινίκη,
θα συμφωνήσω για τα κλασμένα από τον κ. μοίραρχο αρχίδια (παρεμπιπτόντως, η μουσική του κομματιού αυτού, μου θυμίζει πάρα πολύ τη μελωδία από τα ορυχεία).
Για τα μολύβια, τι εννοείς; Το απαγγελτικό της ερμηνείας και το απλά συνοδευτικό της μουσικής; Αν ναι, εμένα περισσότερο με 'ενόχλησε' η απαγγελία από τα δίδυμα στο 'ό,τι δεν μπόρεσε'. Δυνατοί, ποιητικοί στίχοι που μου φάνηκε ότι έπρεπε να μπουν κάπως στο δίσκο, έστω και χωρίς μουσική και βρέθηκε ο (να το πω έτσι;) εξυπνακισμός της ηχογράφησης συνοδεία του αγιοβάσιλη made in china που βγάζει ήχους...
Εκεί όμως που θα διαφωνήσω είναι στα 'γαμημένα'. Νομίζω ότι το επιθετο είναι φυσικότατα, πειστικότατα και αρμονικότατα ενταγμένο στο ύφος του τραγουδιού και των στίχων, ειδικά μετά το έξοχο sample στη μέση με τον τύπο που λέει'μίλα στα ίσα ρε μαλάκα!'.Δεν είανι ξεκάρφωτο λοιπόν και δεν προκαλεί συνομωτικά γελάκια όταν το ακούς. Είναι η ίδια αίσθηση που έχω και όταν ακούω το \"ερωτικό' του Πανούση (κι εγώ σ' αγαπώ/ γαμώ το Χριστό μου...) και την Υβρεοπομπή του Δεληβοριά και η ακριβώς αντίθετη απ'όταν ακούω το \"Πόσο μαλακας είσαι/ μαζι μου ασχολείσαι' που είναι μια αντιδραστική επι τούτου χρήση λέξης-ταμπού. Αυτή είανι η αίσθηση μου τουλάχιστον...
Θυμίζω εξάλλου ότι αυτή η \"αθυροστομία \" δεν είναι καθόλου καινούργια για τον Θανάση. Στον καντηλανάφτη, από την Αγία Νοσταλγία ήδη, δεν έλεγε \"Για μάντεψε σκατόμαγκα, ο κώλος μου τι μυρίζει»;;;

Ούτως ή άλλως πάντως όλα και όλους τα κρίνει η πορεία. Μέχρι στιγμής πάντως (σχεδόν) ούδεν μεμπτόν, δε συμφωνείς;
Δύο γέροι σ' ένα καφενείο. Κάθονται έξω. Βλέπουν μια όμορφη κοπέλα να περνά. Την παρατηρούν σε όλο της το διάβα.
Μόλις στρίβει στη γωνία, γυρίζει ο ένας και ρωτά:...

Re: 18 έτη 5 μήνες πριν, #5556

• ANDREAZ
  • ANDREAZ's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Φρέσκος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 11
  • Κάρμα: 0
ΟΥΔΕΝ!!!!!!!!!!!! Πάει και τέλειωσε...

Αμάν η γκρίνια σας...

:rolleyes: ;)

Re: 18 έτη 5 μήνες πριν, #5561

• Φοινίκη
  • Φοινίκη's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 555
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 3
  • Κάρμα: 16
Συμφωνώ, συμφωνώ!! Μόνο για μικροσκοπικότατες ατέλειες μίλησα εγώ. Αυτό εννοούσα με το \"ψεγάδια\". Ψίχουλα δηλαδή. B)

Α! Ο Μέγας Καντηλανάφτης! :rolleyes: ¼χι, εδώ δε λέω τίποτα. ¼λα πρίμα. Και την υβρεοπομπή την ακούω ευχαρίστως (να την τραγουδήσω όμως δεν...), αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι από τα ανάλαφρα του Δεληβοριά.

Στα ορυχεία το βλέπω ότι όλα είναι όμορφα προσεγμένα. Το μυαλό δε βλέπει κανένα πρόβλημα. Η καρδιά όμως δεν πείθεται. Δεν εξηγείται τώρα αυτό. Τι να σου πω, δεν ξέρω. Και με τη μουσική στα μολύβια κάτι παρόμοιο συμβαίνει. Τους αντιστέκομαι ηρωικά! Με τραβάνε αλλά δεν βλέπω από πού να πιαστώ για να τα ακολουθήσω. Είναι κάτι σαν θέμα εμπιστοσύνης.

Από την άλλη, το ¼,τι δε μπόρεσε μια χαρά το βρίσκω. Η μουσική του Άη Βασίλη αποτελεί άριστο παράδειγμα των 'όσων δεν μπόρεσαν'! Και με το 'Ξεκινάω;' που λέει ο πρώτος υιός, κάθε φορά περιμένω να ακούσω το Θανάση (ή έστω μια γιαγιά) να του απαντά 'Ξεκινάς παλληκάρι μου\". Κι άμα το πάρω μυρωδιά πως δεν αποκρίνεται κανείς του το λέω εγώ!

¼σο για γκρίνια, όχι όχι δεν γκρινιάζουμε. Συζήτηση κάνουμε :)
Το καλό σου το καλό μου

Re: 18 έτη 4 μήνες πριν, #5907

• κρυστάλλινος αρουραίος
  • κρυστάλλινος αρουραίος's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • "βασιλικό χαϊδεύει με το 'να χέρι της"
  • Καταχωρήσεις: 1768
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 9
  • Κάρμα: 59
Καταρχάς καλώς σας βρήκα!
Εγω βρίσκω τον νέο δίσκο εξαιρετικό!
Σίγουρα δεν μπορώ να τον συγκρίνω με παλαιότερες δουλειές του Θανάση,αλλά την έχω αγαπήσει ιδιαίτερα αυτήν την δουλεία.
Κι εκτός αυτού περιέχει-κατά την γνώμη μου-πέντε από τα καλύτερα τραγούδια του Θανάση(Sarah,Βάλια Κάλντα,Ορυχεία,Άυπνη πόλη,Ο σκύλος των άστρων)
"...κι εμένα, που ξαγρύπνησα, με πιάνει η ανησυχία,
αν είναι οι αναμνήσεις μου ψεύτικες ή σωστές..."

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: