Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: Ο Σαμάνος - Οι εντυπώσεις μας

Re:Ο Σαμάνος - Οι εντυπώσεις μας 16 έτη 5 μήνες πριν, #26327

• aeriko_s
  • aeriko_s's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Νεαρός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 27
  • Κάρμα: 0
μετά και την τρίτη ακρόαση, δηλώνω ακομη περισσότερο ενθουσιασμένος..

η αρτιοτητα του δισκου ειναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, η ενορχήστρωση εμπνευσμένη και η ερμηνεία του σαββό υφολογικά άριστη και συνάμα αισθαντική.

όσο για τη μουσική έμπνευση του θανάση, τι να πει κανεις. ο συνδυασμός της βιωματικότητας του τραγουδιών με την καλώς εννούμενη μουσική και στιχουργική επιτήδευση είναι εκπληκτικός και
αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

αγνή συγκίνηση.. μετά απ' αυτό, τι καλύτερο να περιμένει κανεις;;

φιλιά σε όλους
o nous mas einai alhtario, p' olo tha drapetevei...
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Ο Σαμάνος - Οι εντυπώσεις μας 16 έτη 5 μήνες πριν, #26328

• polfos
  • polfos's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Νεαρός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 29
  • Κάρμα: 0
Γεια κι από μένα: ο δίσκος ΓΑΜΑΕΙ.
Ως κατα βάσει Σαββοπουλικός (εδώ και 13 χρόνια) να πώ ότι η πινελιά του Σαββόπουλου είναι εμφανής και ενορχηστρωτικά σε πολλά σημεία. Παραγωγή συνολικά κάτι παραπανω από άρτια.¼σο για τα περι μπάντας του Θανάση κλπ., απλά ακούστε όλους τους δίσκους του Σαββόπουλου. Ασχέτως του αν σας αρέσουν τα τραγούδια, δεν υπάρχει ούτε ένας δίσκος του Σαββόπουλου που να ακούγεται ίδιος με κάποιον άλλον. Κι αυτό συνέβη γιατί φρόντιζε να ανανεώνει του συνεργάτες του. Οπότε, πιστέυω πολύ σωστή κίνηση του Θανάση.

Ασπρομόντε: ξεσήκωμα, θες να χοροπηδάς πάνω στο κρεβάτι!
Αυτό: Ο Σ. το έκανε αληθινό τραγούδι. Από Σιώτα ΔΕΝ παλευότανε.
Φορτίνο Σαμάνο: Βελούδινο τραγούδι, γλυκό του κουταλιού.
Ζειμπέκικο της Κυριακής: Μ'άρεσε που δεν ακούγεται τόσο ο σκοπός του τζουρά, θυμίζει λίγο τον πεχλιβάνη.
Ορυχεία & Σάρα: Πολύ καλές διασκευές, αλλα... διασκευές. Θα μπορούσαν να υπάρχουν οι ζωντανές εκδοχές σε ένα έξτρα δισκάκι, π.χ. ή κάτι τέτοιο.
Ραμόν: ηρωικό...
Σαν αστραπή: chill-out, μάλλον η πιο αδύναμη στιγμή του δίσκου.
Το κάλεσμα: μέ ζίγρες, ξεσηκώτικό κι αυτό, σου παίρνει το καπέλο από το κεφάλι, ντουμπαραμπαμπαραριραμ παμ παμ! τί όμορφα! κι εκεί που κάνει η Βάσω τουριραμ, τι καλά!
Ο μεθυστής:Η πιο ευχάριστη έκπληξη του δίσκου, ευχάριστη γιατί ο χαρούλης δε μου αρεσει καθόλου, βρωμαει εντεχνίλα και νομίζω ότι δε χρειάζεται κάτι τέτοιο. Εκκλησιαστική μυσταγωγία μετά από κάλαντα και πτωχο-πρόδρομος;!;!;!; Από το σχολείο είχα να ακούσω γι αυτόν! Χτύπημα κάτω από τη μέση ο μεθυστής! και γέφυρα στον:
Αττίνσε: Πάει πολύ και στο Σαββό το τραγούδι, αλλά κάτι μου λέει ότι θα το ακούσουμε και επίσημα από τον θηβαίο στο μέλλον!
¼λα τα πρωινά: Δικαιωτικό φινάλε, ήρεμος επίλογος και το πιο Σαββοπουλικό από όλα τα τραγούδια νομίζω...

Μόνο πραγματικά μείον:

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ;;;;;;;;

Ε;;;;;;;;;
Ποιος την έκλεψε;;; Γιατί δεν τον δάγκωσε;;;;;;;;;

Φτου.
και τώρα;;
που θα μπεί η μπουμπου;

Re:Ο Σαμάνος - Οι εντυπώσεις μας 16 έτη 5 μήνες πριν, #26330

• hatzi_88
  • hatzi_88's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 629
  • Κάρμα: 11
aeriko_s έγραψε:
μετά και την τρίτη ακρόαση, δηλώνω ακομη περισσότερο ενθουσιασμένος..

η αρτιοτητα του δισκου ειναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, η ενορχήστρωση εμπνευσμένη και η ερμηνεία του σαββό υφολογικά άριστη και συνάμα αισθαντική.

όσο για τη μουσική έμπνευση του θανάση, τι να πει κανεις. ο συνδυασμός της βιωματικότητας του τραγουδιών με την καλώς εννούμενη μουσική και στιχουργική επιτήδευση είναι εκπληκτικός και
αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

αγνή συγκίνηση.. μετά απ' αυτό, τι καλύτερο να περιμένει κανεις;;

φιλιά σε όλους

Το λες πάρα πολύ ωραία μπράβο :laugh: . Είναι βασικό χαρακτηριστικό αυτού του δίσκου αυτό που λες. Είναι ένας δίσκος που θα μπορούσε άνετα να ακουστεί σε όλο το κόσμο, απο πολλές απόψεις: σαν ήχος, σαν μελωδίες(σαμάνο ;) ), σαν στίχοι....γουατέβερ θα επανέλθω με ''ριβιού''. :y32b4:

Re:Ο Σαμάνος - Οι εντυπώσεις μας 16 έτη 5 μήνες πριν, #26332

• sonoro
  • sonoro's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 200
  • Κάρμα: 1
pastourmas έγραψε:
ΥΓ1: Μικρό παραπονάκι η έλλειψης της \"Μπουμπούς\" από το δίσκο αλλά και ο αποκλεισμός της \"Ανεμόσκαλας\".

Μεγάλο παραπονάκι ο αποκλεισμός της \"Ανεμόσκαλας\". :y32b4: :(
Απο τα υποψήφια για το album αδισκογράφητα τραγούδια του Θανάση, ηταν απο τα καλύτερα κατά τη γνώμη μου. Νομίζω ότι θα πηγαινε μια χαρά στη φωνή του Σαββόπουλου και με φουλ ακορντεόν (όπως στην ηχογράφηση με το Θηβαίο) ακομα καλύτερα.

Το δίσκο δε τον άκουσα ακόμα.
Μου άρεσε παντως το εξώφυλλο.
Και φέρε πάγο φέρε πάγο
να δεις το οινόπνευμα πώς σε κάνει μάγο

Re:Ο Σαμάνος - Οι εντυπώσεις μας 16 έτη 5 μήνες πριν, #26333

• κρυστάλλινος αρουραίος
  • κρυστάλλινος αρουραίος's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • "βασιλικό χαϊδεύει με το 'να χέρι της"
  • Καταχωρήσεις: 1768
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 9
  • Κάρμα: 59
sonoro έγραψε:
pastourmas έγραψε:
ΥΓ1: Μικρό παραπονάκι η έλλειψης της \"Μπουμπούς\" από το δίσκο αλλά και ο αποκλεισμός της \"Ανεμόσκαλας\".

Μεγάλο παραπονάκι ο αποκλεισμός της \"Ανεμόσκαλας\". :y32b4: :(
Απο τα υποψήφια για το album αδισκογράφητα τραγούδια του Θανάση, ηταν απο τα καλύτερα κατά τη γνώμη μου. Νομίζω ότι θα πηγαινε μια χαρά στη φωνή του Σαββόπουλου και με φουλ ακορντεόν (όπως στην ηχογράφηση με το Θηβαίο) ακομα καλύτερα.

Το δίσκο δε τον άκουσα ακόμα.
Μου άρεσε παντως το εξώφυλλο.

Μια χαρα του ταιριαζε του Σαββοπουλου η Ανεμοσκαλα,αλλα και το κομματι στο υφος του δισκου!
Το ειχε ανεβασει και η Πριγκηπεσσα εδω απο την πρεμιερα.
Κριμα που δεν μπηκε! :(
"...κι εμένα, που ξαγρύπνησα, με πιάνει η ανησυχία,
αν είναι οι αναμνήσεις μου ψεύτικες ή σωστές..."

Σαμάνος - ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΙΘΙΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗ 16 έτη 5 μήνες πριν, #26336

• Enypnio
  • Enypnio's Avatar
1) Είναι τυχαίο ότι όταν ο Θανάσης αισθάνεται ότι έχει καλό υλικό το κυκλοφορεί μες στο κατακαλόκαιρο … που λίγα πράγματα της προκοπής βγαίνουνε?

2) Ο Θανάσης κάνει χιούμορ όπου σαββοπουλίζει στον δίσκο ή μιλάμε για κοινή αισθητική?

3) Πως τα καταφέρνει ο ΝΙΟΝΙΟΣ να δίνει υπόσταση στα πιο άκυρα τραγούδια του Θανάση (ορυχεία, αυτό, σάρα)?

4) Πόσα τραγούδια γράφονται με μια εισαγωγή?

5) Τις Μαγγανίες έχω ελπίδα να τις ακούσω στον Επόμενο δίσκο που ταιριάζουνε και στον ΧΑΡΟΥΛΗ?

6) Μετά το βλαχό-αβαντγκάρντ και την βλάχοψυχεδέλια ο Θανάσης θα εγκαινιάσει ακόμα ένα είδος το βλάχο-νόβαφλαμένγκο?

7) Δεν θα ήτανε καλύτερο αντί για δίσκο να βγάλει 3 maxi EP ανά θεματική κατηγορία (Τα λάτιν, Τα Χορωδιακά, Τα Λαϊκά)?

8) Γιατί το τελευταίο κομμάτι δεν το έβαζε σε remix από τους Palyrria να ταιριάζει καλύτερα με τα υπόλοιπα?

9) Γιατί χαράμισε ένα τόσο δυνατό
ποίημα σαν τον Φορτίνο Σαμάνο σε μια τόσο light μελωδία και σε μια lounge ενορχήστρωση?

10) Γιατί ότι ορχηστρικό έχω ακούσει σε ταινία η θεατρική παράσταση μετά από κάποια χρόνια το ακούω και με λόγια?

11) Γιατί έβγαλε την ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ από το κάλεσμα … για να μην κάνει γκρίζα διαφήμιση?

12) Οι φαν της ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ θα κάνουν γκρούπ υποστήριξης στο facebook … για την πρωτοφανή αδικία?

13) Γιατί ενώ τώρα έχω κολλήσει με “Το κάλεσμα” το κόβω ότι σε κάνα χρόνο θα πιστεύω ότι το καλύτερο τραγούδι του δίσκου είναι το “Σαν Αστραπή”?

14) Γιατί κάθε φορά που ακούω την Λύρα του Σωκράτη συγκινούμε?

15) Γιατί και από ποιόν να περιμένω απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα?<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: enypnio, στις: 04/07/2008 10:35

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: