Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: "Ο Διάφανος" Οι εντυπώσεις μας

Re: 18 έτη 1 εβδομάδα πριν, #11813

• singaporesling
  • singaporesling's Avatar
¼μορφη η συνολική αίσθηση που αποκομίζει κανείς ακούγοντας τον δίσκο του στο σύνολό του, όντως απο ό,τι διαπίστωσα πρόκειται για κάτι σαν ανθολογία ακυκλοφόρητων τραγουδιών που όμως ήδη έχουν τραγουδηθεί αρκετά!

Ο \"διάφανος\" θεωρώ ότι είναι καλοπαιγμένος και άψογα τραγουδισμένος, άσχετα αν θα προτιμούσα τη Μάρθα Φριτζήλα κι αν μου λείπει λίγο η κιθάρα του Μπ.Παπαδόπουλου από τις εκτελέσεις στο \"Χώρα\"!

Η \"Περσεφόνη\" άψογη - η ενορχήστρωση παραπέμπει νομόζω ευθέως στον ήχο μιας από τις πλευρές του Tom Waits.

\"Στην Αμερική\" : 1η και καλύτερη εκτέλεση του τραγουδιού για μένα ήταν την 1η φορά που το είχα ακούσει, στην Πετρούπολη κατά την 1η καλοκαιρινή \"περιοδεία\" μετά από τις εμφανίσεις στο Γυάλινοι αν δεν με απατά η μνήμη μου και θεωρώ ότι η Μάρθα το απογειώνει. Η ηχητική μπάντα μ'αρέσει, ο Μάλαμας στα κουπλέ επίσης αλλά το ρεφρέν χίλιες φορές με Μάρθα!

\"Πες μου κάτι\" - ωραίο,παιχνιδάρικο, έχω την εντύπωση πως κλείνει το μάτι στον Manu Chao και τους Mano Negra!

\"Το κομμωτριάκι\" - Το κομμάτι δεν μ'αρέσει αλλά η Μ.Φριτζήλα είναι πάρα πολύ καλή και εδώ

\"Τα παξιμάδια\" - Θα συμφωνήσω με κάποιον φίλο πιο πάνω για τα πλήκτρα και τα κρουστά (και την αλλαγή του ρυθμού). Ίσως βέβαια αυτό να έγινε και σκόπιμα για να \"ντυθεί\" ένας στίχος με θέμα τον θάνατο με μια ας πούμε ανάλαφρη/σαρκαστική μουσική διάθεση. ¼πως και να έχει το αποτέλεσμα δεν με συγκινεί, ενώ αντίθετα ακόμα θυμάμαι τις εκτελέσεις με τη \"βρώμα\" στη μπουζουκομάνα.

\"Το αερικό\" - Θα διαφωνήσω ριζικά σε σχέση με την πλειοψηφία των προηγούμενων σε σχέση με την εκτέλεση στα \"Λάφυρα\". Βρίσκω την ερμηνεία της Μελίνας ανατριχιαστική και την ενορχήστρωση με το ακορντεόν απλά υπέροχη.
Συμπαθής πάντως και αυτή η δισκευή.

\"360 χιλιόμετρα\" - Η καλύτερη για μένα στιγμή του δίακου...η Μ.Φριτζήλα άπιαστη εδώ, η ενορχήστρωση ωραία και κάποια πολύ όμορφα στιχάκια!

\"You the universe και μύγες\" - ωραίες \"παρενθέσεις\" στον δίσκο, δε νομίζω ότι είναι τυχαία τοποθετημένα στις συγκεκριμένες θέσεις του δίσκου.

\"Η κοιλάδα των τεμπών\" , εξαιρετική και ιδιαιτέρως συγκινητική για όσους τους θυμίζει τις συναυλίες στον Βύρωνα και στην Πέτρα πριν από 6-7 χρόνια με Μάλαμα,Κανά,Παπακωνσταντίνου και Μ.Παπανικολάου, όπου και πρωτοακούστηκε κάπως έτσι παιγμένη!
Δικαιωματικά εδώ ο Μάλαμας, άψογος!

\"Ο βασιλιάς\" - Ωραία και αυτή εκτέλεση, άψπγη η Μ.Φριτζήλα, ταιριαστό και το φινάλε, μ'αρεσε πάντως πολύ και η εκτέλεση με τον \"Vox\" του Παπαδόπουλου και το αναλογικό synthesizer.

\"Η μοσχαροκεφαλή\" - Ωραίο για κλείσιμο

Καλές υπόλοιπες ακροάσεις!
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re: 18 έτη 1 εβδομάδα πριν, #11817

• Woven Hand
  • Woven Hand's Avatar
¸χοντας ακούσει το δίσκο αρκετες φορές και πιστεύοντας οτι η πολύ ανάλυση σκοτώνει τη μαγεία ;) (χωρίς παρεξήγηση ετσι; ), το μόνο που θα πω είναι ένα ευχαριστώ στο Θανάση για ακόμα ένα ταξίδι που μας χάρισε

Re: 18 έτη 1 εβδομάδα πριν, #11819

• Ντάντη
  • Ντάντη's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 299
  • Κάρμα: 0
Woven Hand έγραψε:
¸χοντας ακούσει το δίσκο αρκετες φορές και πιστεύοντας οτι η πολύ ανάλυση σκοτώνει τη μαγεία ;) (χωρίς παρεξήγηση ετσι; ), το μόνο που θα πω είναι ένα ευχαριστώ στο Θανάση για ακόμα ένα ταξίδι που μας χάρισε

Συμφωνώ μαζί σου......
'Ακου, βλέπε, σώπα.

Re: 18 έτη 1 εβδομάδα πριν, #11827

• spirosvii
  • spirosvii's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Έμπειρος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 117
  • Κάρμα: 1
Την πρώτη φορά που άκουσα το cd μου άρεσαν 2-3 τραγούδια και ομολογώ ότι ένιωσα μια κρυάδα, σκέφτηκα ότι πάει τρελάθηκε ο Θανάσης καβάλησε το καλάμι.
Την τρίτη και την τέταρτη φορά που άκουσα το cd κατάλαβα ότι μέσα του κρύβει αυτό που γουστάρω και στους προηγούμενους δίσκους. Αυτό που αγγίζει τη ψυχή μου και την ελευθερώνει. Δεν μπορώ να βρω τη λέξη που θα το χαρακτηρίσει.

:)
Εγώ είμαι εδώ!

www.matiaklista.blogspot.com

Re: 18 έτη 1 εβδομάδα πριν, #11830

• [siris]
  • [siris]'s Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 194
  • Κάρμα: 0
- Καλημέρα. Ο Διάφανος είμαι. Που σε πετυχαίνω Περσεφόνη; Στην Αμερική ακόμα;
- Ναι, ακόμα. Στο κομμωτριάκι είμαι. Περιποιούμαι την μοσχαροκεφαλή μου...
- Πες μου κάτι. Εκεί, οι μύγες βαλσαμώνονται με βαλς, τελικά, αγαπημένο μου αερικό; ¸μαθες;
- Ποιο \"εκεί\"; Ποιο \"εδώ\"; Πιο εκεί... πιο εδώ.
- Πήρα μερικά παξιμάδια για τον δρόμο και λέω να έρθω να σε βρω.
- Δεν είναι όμως μονάχα 360 χιλιόμετρα μέχρι εδώ. Μην το ξεχνάς. Και δεν είσαι πια βασιλιάς...
- Είμαι διάφανος. Τα κατάφερες καλά.
- ¼χι. Thanks to you... the universe.
- Να είσαι καλά. Ξεκίνησα. Καληνύχτα Περσεφόνη.
- Καλό ξημέρωμα.

Re: 18 έτη 1 εβδομάδα πριν, #11831

• Ρηνιώ
  • Ρηνιώ's Avatar
Μου αρέσει, δεν λέω, καλά κομμάτια έχει. Αλλά σαν τη \"βροχή από κάτω\" δεν είναι. Εκείνη η δουλειά ήταν πιο... εμπνευσμένη.

Απλά να πω κάτι με καλή πρόθεση: ελπίζω να μην κυκλοφόρησε σκόπιμα χριστουγεννιάτικα.
Κι ακόμη: μου άρεσε ο Θανάσης όταν ήταν πιο... ακριβοθώρητος. Είμαι φανατική του τα τελευταία 12 χρόνια και πιστεύω ότι τώρα τελευταία πολυ-ακούγεται. Χάρηκα όταν είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο δεύτερο πρόγραμμα ότι θα ξεκουραστεί. Νομίζω οτι θα βγει για άλλη μια φορά κάτι πολύ καλό. Είμαι σίγουρη δηλαδή.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: