Δελτίο τύπου συναυλίας στην Αίγλη

1995

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, γνήσιο τέκνο της θεσσαλικής υπαίθρου -αρχέγονη προφορά, πλατυποδία κ.λ.π.- βρέθηκε, άγνωστο πώς, να φτιάχνει τραγούδια και να δισκογραφεί.

Σωστός οικογενειάρχης, μινόρε εργολάβος δημοσίων έργων και περιστασιακά, κατασκευαστής μουσικών οργάνων, περιγράφει την κατάστασή του, χαριτωμένα, σ' ένα τραγούδι: «Η θάλασσα έχει κύματα / η κουταλιά κανένα / και το κορμί που μου 'δωσαν χέρια έχει τρελαμένα. / Δεν υπακούνε στο μυαλό / σηκώσαν μπαϊράκι / ακούνε μόνο την ψυχή / και τ' άσβηστο μεράκι».

Μουσικά έχει πάρει γύρη από τα ίδια λουλούδια που τρυγάνε όλοι. Κολακεύεται, όμως, όταν του λένε πως φτιάχνει το δικό του προσωπικό μέλι.

Στιχουργικά, στοχεύει στη λιτότητα και την ειλικρίνεια των δημοτικών τραγουδιών. Μέχρι να το πετύχει θα είμαστε αναγκασμένοι να υπομένουμε κάποιες λόγιες εξυπνάδες του. Θεωρεί ανιαρό να περιγράφει συναισθήματα, προτιμά να περιγράφει εικόνες.

Μερικές φορές, μέσα από τους στίχους του, κάνει ερωτήσεις κρίσεως: «Ποιος άκουσε τα βήματα απ' του σκακιού το πιόνι / ποιος άκουσε τον ίδρωτα που 'πεσε στο σεντόνι;» ή διδάσκει: «Όσοι νομίζουν πως κρατάν / της γνώσης τα ευαγγέλια / και δίχως να τους ζητηθεί / τη γνώμη δίνουνε, / ξυπόλητοι βαδίζουν / στης ζωής τα μονοπάτια. / Αλλού είναι τα αληθινά / κι αλλού σκαλίζουνε.»

Φίλοι και συνεργάτες τον έχουν πείσει να λέει ο ίδιος αρκετά από τα τραγούδια του, προφανώς για να τον εκθέσουν.

Ο πρώτος του δίσκος «Αγία Νοσταλγία», μετά τις πρωτοφανείς πωλήσεις που είχε, έγινε πέτσινος, σε μια σεμνή τελετή στα γραφεία της «ΛΥΡΑΣ» στη Θεσσαλονίκη, όπου παραβρέθηκε και ο Νίκος Παπάζογλου, κάτω από τη σκέπη των «στρόγγυλων δίσκων» του οποίου έλαβε χώρα η παραγωγή.

Έχουμε όμως και φρέσκα κουλούρια. Μέσα στην άνοιξη κυκλοφορεί από τη «ΛΥΡΑ του Βορρά» ο δεύτερος δίσκος του με προσωρινό τίτλο «Στην Ανδρομέδα και στη Γη». Προεξάρχων της παραγωγής, αυτή τη φορά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ενώ συμμετέχουν στο τραγούδι τόσο ο ίδιος ο Μάλαμας όσο και η Μελίνα Κανά.

Αποφεύγει τις πολλές ζωντανές εμφανίσεις, αφού η γυναίκα του τον απείλησε με χωρισμό.

Φρούτο που προτιμά: Χαρούπια.

Παίζουν οι μουσικοί:

Κώστας Βόμβολος: πιάνο, ακορντεόν

Αγαμέμνων Μάρδας: μπάσο

Μήτσος Αναγνωστόπουλος: μπουζούκι

Γιάννης Αλεξανδρής: κιθάρα

Νίκος Χασάπης: κρουστά

Φώτης Σιώτας: βιολί

Δελτία τύπου

Εμπλουτίστε

Θεωρείτε ότι από τις Συνεντεύξεις λείπει κάποια σημαντική συνέντευξη;

Βοηθείστε στον εμπλουτισμό τους με τον ακόλουθο τρόπο:

α) Επικοινωνήστε μαζί μας με email.

β) Αναφέρετε τη συνέντευξη την οποία επιθυμείτε να συνεισφέρετε, την ημερομηνία που κυκλοφόρησε, το μέσο στο οποίο κυκλοφόρησε, και, σε περίπτωση που δε στείλετε το κείμενο της συνέντευξης, έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) του κειμένου της συνέντευξης.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: