Καλώς ήλθατε,
Επισκέπτης
|
|
Κόμμα Τρωκτικο-ζαρζαβατικο-φιλων υπάρχει;;; αν όχι έχουν μείνει πολύ πίσω…
|
Αν ευτυχής ή δυστυχής είμαι δεν εξετάζω.
Πλην ένα πράγμα με χαράν στον νου μου πάντα βάζω -- που στην μεγάλη πρόσθεσι (την πρόσθεσί των που μισώ) που έχει τόσους...
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.
|
|
Βασικά αυτούς βρίζουμε αλλά κι εμείς εδώ δεν πάμε καλύτερα. Στο χωριό μου τα κοριτσάκια «διακορεύονται» απ’τα 14-15 από κάτι 20-25άρηδες η και μεγαλύτερους ακόμα κι είμαι σίγουρος πως αυτό δεν συμβαίνει μόνο εκεί, τσιγγανοπούλες σ’αυτές τις ηλικίες είναι παντρεμένες κι έχουν και παιδιά κι ας μην μιλήσουμε για τις προηγούμενες γενιές για κάτι θείους αλλά κυρίως θείες που μοιάζουν για αδέρφια με τα παιδία τους. Αυτά βασικά ενδεικτικά για το τι εστί παιδοφιλία στην Ελλάδα που κόμμα μπορεί να μην έχουμε ακόμα αλλά δεν το βρίσκω απίθανο σε λίγα χρόνια από τώρα κάτι μικροτσούτσουνοι με σακάκια και χρυσές αλυσίδες που ξημεροβραδιάζονται στα μπουζούκια και τα μπαράκια χαζεύοντας «πιπίνια» να κατεβάσουν σχήμα.
|
|
|
Μπέμπα... Μπέμπα
Σιγά Chris, πήρες φόρα. Πού ζεις ; Διαβλέπω μια πικρία που εσύ ξοδεύεις τα νιάτα σου πανω από βιβλία ενώ οι συνομήλικοί σου πάνω από ανήλικες παρθένες... Ή είναι η ιδέα μου; Τα περισσότερα κορίτσια 14 - 15 χρόνων έχουν πάψει πια να είναι παιδιά... από κάθε άποψη. (Άλλο ότι μπαμπάδες και μαμάδες μπορεί να τα βλέπουν παιδιά μέχρι τα 40+ ) Αυτά που περιγράφεις Chris είναι μια πραγματικότητα πολύ αρχαιότερη απο οποιονδήποτε αυθαίρετο και μεταβαλλόμενο στο χρόνο και στο χώρο ορισμό της παιδικής ηλικίας. Και σε αυτην την πραγματικότητα ήσαν και είναι πάντα προσαρμοσμένες οι νομοθεσίες, παρά το γεγονός ότι η σύναψη σχέσεων με ανήλικους μέχρι μια ορισμένη ηλικία (στην Ελλάδα τα 15 χρόνια) είναι ποινικό αδίκημα. Παλιά, τα 14 ήταν νόμιμη ηλικία γάμου για τη γυναίκα (με μόνη προϋπόθεση τη συναίνεση του κηδεμόνα). Και μάλιστα σε μια εποχή που η ενηλικίωση επερχόταν στα 21. Αλλά και από το 1983 που η νομιμη ηλικία γάμου ορίστηκε στα 18 και για τα διό φύλα και συγχρόνως συνέπεσε με το νέο χαμηλότερο όριο ενηλικίωσης, επιτρέπεται κατ' εξαίρεση, με άδεια δικαστηρίου, η σύναψη γάμου από ανήλικο (με θεωρητικά κατώτατο όριο τα 10 χρόνια). Αρχές δεκαετίας '80 στο Μεσολόγγι, μαθητής στη β´γυμνασίου, θυμάμαι την έκπληξη μου όταν έμαθα ότι μια συμμαθήτριά μου παράτησε το σχολείο για να παντρευτεί. ¸να χρόνο αργότερα στην Αθήνα όπου μετακόμισε η οικογένειά μου, πολύ πιο υποψιασμένος πια για το πώς εκδηλώνεται \"το μέγα το μυστήριο της ζωής\", μικρή εντύπωση μου έκανε η διάδοση ότι δύο συμμαθήτριές μας είχανε ολοκληρωμένες σχέσεις (όχι μεταξύ τους, αν και ούτε αυτό θα μου έκανε εντύπωση για τα συγκεκριμένα άτομα ). Η μία, συνέβαινε κιόλας να είναι με διαφορά η καλύτερη μαθήτρια της τάξης, όχι του τύπου \"σπασίκλα\", αλλά απο κεινους τους ευφυείς και θαυμαστά συγκροτημένους για την ηλικία τους μαθητές, που για πλάκα μπορούν να φέρουν τους καθηγητές σε δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις τους. Μέσα σε ένα χρόνο είχα συναντήσει δύο φορές στο περιβάλλον μου το φαινόμενο της εκδήλωσης της γυναικείας φύσης στην εφηβεία. Την πρώτη στην ήδη παρωχημένη κοινωνικά επίσημη μορφή του. Τη δεύτερη, στην πιο αμεση και φυσική μορφή του, απελευθερωμένη απο τους κοινωνικούς καταναγκασμούς του παρελθόντος. Οι 14χρονες chris θα εξακολουθήσουν να διακορεύονται όπως λες, αφού το θέλουν εκείνες, είτε μας αρέσει είτε όχι και όχι μόνο στο χωριό σου. Αλλά για τις δεκάδες εκτρώσεις καθε χρόνο που κάνουν έφηβες κοπέλες, κοινωνία και πολιτεία, που εξακολουθούν να εμφορούνται απο τη σεμνοτυφία της χριστιανικής κληρονομιάς μας και μια τάση παράτασης της παιδικότητας και αρνούνται να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές ανάγκες των εφήβων, παραλείποντας π.χ. να βάλουν στα σχολεία μια ενημέρωση για τη γενετήσια ζωή, έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. ¼χι οι αχρείοι οι διακορευτές τους. ¼σο για αυτούς τους Ολλανδούς βλέπω ότι έχουν \"ρεαλιστικούς\" στόχους, αποφεύγοντας να ζητήσουν την κατάργηση της απαγόρευσης σχέσεων με ανηλίκους στην πλήρη έκτασή της. Νομίζω όμως ότι οι παιδόφιλοι γενικά, έλκονται κυρίως από τα παιδιά, ως άτομα που δεν έχουν αναπτύξει πλήρως ή καθόλου τα δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου και η βουλητική τους ικανότητα θεωρείται ανώριμη και ατελής (κάτι που σημαίνει ότι υπόκεινται ευκολότερα σε ενέργειες \"αποπλάνησης\" και \"παραπλάνησης\"). Πέρα απο το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτής της μορφής ερωτισμού φανερώνει κατά τη γνώμη μου κάποια -πώς να το πω- ψυχική αναπηρία, οι ίδιοι απο τη μεριά τους προβάλλουν, αν δε κάνω λάθος, υπέρ της αξίωσής τους τον ισχυρισμό ότι η ιερότητα της παιδικής ηλικίας είναι πολιτισμικό χαρακτηριστικό του δυτικού κόσμου κυρίως των τελευταίων αιώνων. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν κινούνται σε μια περιοχή σχεδόν τόσο έξω απο τη νομιμότητα και απο τις κυρίαρχες ηθικές αντιλήψεις όσο π.χ. και ο μακαρίτης punk rocker G.G. Allin που τραγουδούσε μεταξύ σοβαρού και αστείου \"Legalize murder\"... ΥΓ. Με γεια το νεο ψευδώνυμο Chris |
Και φέρε πάγο φέρε πάγο
να δεις το οινόπνευμα πώς σε κάνει μάγο
|
|
Στον κόσμο ως γνωστόν υπάρχουνε λογιών λογιών παιδιά τα οποία ενηλικιόνονται η ωριμάζουν η θέλουν να ωριμάσουν με πολύ διαφορετικές ταχύτητες. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι τα 14-15αρικα δεν είναι με την καμία αφελή απεναντίας μπορεί να είναι πιο πονηρεμένα κι από εμένα που ‘μαι στα 25 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν τα απαραίτητα κριτήρια κι εφόδια για να αποφασίσουν πως θα συμπεριφερθούν στο κορμί τους. ¼πως είπε και η myrdel και συμφωνώ απόλυτα το όλο πρόβλημα έγκειται στην συναίνεση που προκύπτει από ελεύθερη βούληση και δυστυχώς η ευτυχώς όσο έξυπνο και να είναι ένα παιδάκι σ’αυτές τις ηλικίες δεν παύει παρά να είναι ένα παιδάκι αν μη τι άλλο αβέβαιο για τέτοιου είδους συναινέσεις. Κι επειδή οι απόψεις τείνουν να διίστανται παίρνει το λόγο η επιστήμη και λέει ότι ο εγκέφαλος και όλες του οι λειτουργίες είναι ακόμα υπο ανάπτυξη στην εφηβεία άρα ανέτοιμος. Τώρα το πώς κοντρολάρεις ένα 14χρονο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο αλλά στο κάτω κάτω εμείς τζάμπα σπουδάζουμε?? Απόσβεση δεν θα κάνουμε??
Επίσης το ότι τα ίδια συνέβαιναν και στα 60’s και στα 70’s και στα 80’s (δεν ξέρω για σένα αλλά όταν εγώ στα 14 οπερ σημαίνει 90’s έμαθα πως μια συμμαθήτρια μου το κάνει, κόντεψα να κλάψω κι όχι από ευτυχία) δεν μου λέει και πολλά πέρα απ’το ότι ίσως ήρθε η ώρα να γίνει ο κόσμος ποιο δραστήριος κι αυτό αφορά μπαμπάδες, μαμάδες ,λειτουργούς νόμων, κοινωνικών υπηρεσιών, υπουργεία κτλ. Σίγουρα φταίει η κρατική μηχανή για πολλές πτυχές του ίδιου προβλήματος αλλά μ’αυτή την διαπίστευση δεν εξαφανίζονται άθλιοι τύποι και άθλιες τύπισσες γύρω μας που το λιγότερο αξίζουν ένα χεράκι ξύλο. Εγώ σ’αυτούς εστιάζω τώρα γιατί έλεος πια, τα του Καίσαρι τω Κάισαρι. Καταλαβαίνω ότι κι αυτοί έχουν τους λόγους και τις ελλείψεις τους για να συμπεριφέρονται έτσι αλλά είναι σημαντικό να ξέρει κανείς ότι υπάρχουν ποινές για τις μαλακίες που κάνει ¼πως και να´χει πάντως είναι αλήθεια ότι η «ουσιαστική» παιδοφιλία αφορά κυρίως μικρότερες ηλικίες απ’αυτές στις οποίες εγώ αναφέρομαι (αλλά ακόμα και για τις τελευταίες ο όρος παραμένει ο ίδιος). Για τους πιο brutal παιδόφιλους ή κατάσταση είναι σίγουρα παθολογική κι ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κατα τη γνώμη μου. Εννοώ φάρμακα, θεραπείες επί θεραπειών και δε συμαζεύεται… ΥΓ1: ¼πως πάντα τίνγκα στις πληροφορίες το post σου, respect!!!! ΥΓ2: Thanks!!!Ελπίζω να καταλαβαίνω πάντα τη διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου κομματιού του nickname μου, το ίδιο εύχομαι και σ’εσας (αν σας ενδιαφέρει δηλαδή κάτι τέτοιο) ΥΓ3: Μάλλον ιδέα σου είναι!!! <br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: symbol/sign, στις: 27/11/2007 07:33 |
|
|
¼πως έγραψα Chris, οι ποινικοί νόμοι θέτουν ένα ηλικιακό όριο, πριν απο τη συμπλήρωση του οποίου το σεξ είναι παράνομο. Αυτό γίνεται για να προστατεύονται οι ανήλικοι από την εκμετάλλευση με σκοπό την ερωτική συνεύρεση, της υποτιθέμενης αδυναμίας και ατέλειας των βουλητικών και γνωστικών ικανοτήτων τους.
Δεδομένου ότι το όριο αυτό κυμαίνεται, μεταξύ 14 και 18 νομίζω στην Ευρώπη και σε ακομα μεγαλύτερο εύρος παγκοσμίως, θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε με ποια κριτήρια προσδιορίζεται. Μόνη η σεξουαλική ωρίμανση δεν μπορεί να είναι κριτήριο αλλιώς το όριο θα έπρεπε να κατεβεί στα 13 ή και στα 12 ακόμα (όπως ζητούν εκείνοι οι Ολλανδοί), κάτι που είναι απαράδεκτο. Ούτε όμως η ολοκληρωμένη διανοητική ωρίμανση όπως λες μπορεί να είναι το μόνο κριτήριο, αλλιώς το όριο θα ανέβαινε στα 17 - 18, κατι που ισοδυναμεί με πλήρη ποινικοποίηση της ερωτικής δραστηριότητας στην εφηβεία. Το όριο θα μπορούσε λοιπόν να βγαίνει ως συνισταμένη (αν το λέω σωστά) των παραπάνω παραμέτρων ή και άλλων που δε γνωρίζω. Η μεγάλη διακύμανση όμως του ορίου φανερώνει ότι πέρα απο τα κριτήρια που υπαγορεύει η επιστήμη, οι νομοθέτες συνυπολογίζουν και άλλους παράγοντες (ή αποφασίζουν στα κουτουρού). ¼πως και να 'χει, δύο είναι τα συμπεράσματα που εγώ τουλάχιστον βγάζω απο αυτήν την πραγματικότητα: 1) Η σχετικότητα της ποινικής ρύθμισης και αντίστοιχα της ταμπέλας του εγκληματία \"παιδόφιλου\": Εδώ είσαι παιδόφιλος. Αν περάσεις τα σύνορα δεν είσαι (είσαι π.χ. σκέτο γουρούνι ) 2) ¼τι όπου και να το βάλεις το όριο, θα υπάρχουν πάντα κάποια άτομα εκτεθειμένα στους κινδύνους των επιλογών τους. Αλλά αυτό το αποδέχονται εξαρχής οι έννομες τάξεις, αφού αναγκαστικά το πέρασμα σε ένα νέο επίπεδο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων πρέπει να εξαρτηθεί απο ένα ηλικιακό κατόφλι κοινό για όλους. Πάρε για παράδειγμα την ενηλικίωση. Κλείνεις τα 18 και η πολιτεία σε θεωρεί ικανό να διαχειρίζεσαι μόνος την περιουσία και γενικά τη ζωή σου και να αποφασίζεις για το μέλλον της χώρας. Είναι πράγματι όλοι όσοι συμπληρώνουν τα 18 (ή τα 21 ή τα 25... ή τα 50 ) ικανοί για τέτοιες ευθύνες μέσα στον όλο και πιο περίπλοκο κόσμο μας; ΧΕ ΧΕ... Κοίτα μονο τι γίνεται με τα δάνεια και τις κάρτες και πώς τόσοι άνθρωποι ανίκανοι να ελέγξουν τις ανάγκες τους ή να καταλάβουν πώς ακριβώς δεσμεύονται σε μια σύμβαση, χαντακώνονται και τους παίρνουν οι τράπεζες και τα σώβρακα, αν δε μπουν και φυλακή. Αντίστοιχη είναι και η θέση των προστατευόμενων ανηλίκων σε σχέση με το ηλικιακό όριο του εγκλήματος \"Αποπλάνηση παιδιού\". ¼που κι αν βάλεις το όριο (που δεν πρέπει να το βάλεις και πολύ αργά), θα υπάρχουν παιδιά διανοητικά ώριμα απο τα 13 και ανώριμα και στα 25. Το λουλουδάκι όμως θα ανοίξει έτσι κι αλλιώς στην ώρα του και αναπόφευκτα θα αρχίσουν να μαζεύονται διάφορα ζώα με φυσιολατρικές ευαισθησίες... Τι θα κάνεις, θα το πλακώσεις με τους ψυχολόγους; Το ζήτημα για μενα είναι να αναγνωρίσουμε την ιδιαίτερη θέση των εφήβων κοντρα στην επίσημη σεμνοτυφία και να παψουμε να κρυβόμαστε πίσω απο νόμους που αναγκαστικά τους εξομοιώνουν με ημι-άβουλα πλάσματα μικρότερων ηλικιών. ¼πως ακριβώς πρέπει να ενημερώνονται και να \"εκπαιδεύονται\" συνέχεια οι ενήλικοι πολίτες, έτσι και οι έφηβοι πρέπει, όσο νωρίτερα γίνεται, να παίρνουν καποια βασικά γνωστικά εφόδια που θα τους βοηθησουν να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο απο τις επιλογές που θα κάνουν, είτε μας αρέσει είτε όχι, στο ξεκίνημα της ερωτικής ζωής τους. ΥΓ. ¼σο για τη διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου μερους απο το νικ σου, δε την έπιασα ακόμα, αλλά πού θα μου πάει... Δε πιστεύω όμως να περιμένεις να αρχίσω να σε λέω symbol/sign... |
Και φέρε πάγο φέρε πάγο
να δεις το οινόπνευμα πώς σε κάνει μάγο
|
Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.
Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: