Χρύσα, μ'αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις και συμφωνώ με τα περισσότερα που λες. ¼μως μη πάμε μακριά. Ποιος γεράκος στο χωριό κτλ που αναμασούν εδώ;
Ο Άσιμος δεν ήταν που πουλούσε έναντι πινακίου φακής τις κασέτες του στα πεζοδρόμια στα Εξάρχεια; Ανάμεσα στα τόσα που είχε γράψει, βρέθηκαν και τραγούδια θησαυροί. Τα αξιοποίησε εμπορικά ο έτερος Παπ/νου, της ελληνικής μουσικής σκηνής, και ακόμα τρώει από τα δεδουλευμένα. Κι ακόμα έχει το δάχτυλο στο βαζάκι με το μέλι. Πότε ήταν που έβγαλε με τη Minos το \"πές μου ένα ψέμα να αποκοιμηθώ\".
Θέλω να πω πως αυτό που παράγεται, αν είναι θησαυρός κι αν συντρέχουν και κάποιοι επιπλέον παράγοντες, αποθησαυρίζεται αργά ή γρήγορα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Εγώ πάντως έχω ντυθεί πειρατής και σε όσα φιλαράκια μου λένε \"Ποιος είναι αυτός ο Θ.Παπ/νου\" κοπιάρω αβέρτα ακόμα και ολόκληρα άλμπουμ και τους τα χαρίζω. Οι καλλιτέχνες που δεν είναι μικρόνοες καταλαβαίνουν πως αυτού του είδους η \"πειρατεία\" όχι μόνο δε σκοτώνει τη μουσική αλλά την ενισχύει κιόλας. Γιατί όπως εγώ αγάπησα καλλιτέχνες που μου συνέστησαν οι φίλοι μου, το ίδιο μπορεί να συμβεί με έναν καλλιτέχνη που μέχρι τώρα δεν έτυχε να γνωρίζουν. Και αύριο άμα ζητήσω στη Μαρία να έρθει μαζί μου στη συναυλία που θα κάνει πχ ο Θανάσης, θα έρθει, γιατί τον γνώρισε έτσι. Οπότε ο καλλιτέχνης δε χάνει, ακριβώς όπως το λες κι εσύ.
Το άλλο είναι αυτό που είχε πει και ο Θανάσης. Πως οι καλλιτέχνες είναι η πιο κακομαθημένη κάστα, γιατί κάνουν το κέφι τους και πληρώνονται. Αδρά θα έλεγα. Πάντως, ισχύει και το άλλο νομίζω. Αυτοί που κόπτονται πιο πολύ να πουλήσουν ούτε ο Θανάσης δεν είναι, ούτε ο Μάλαμας, ούτε ο Ιωαννίδης για να πω τρείς στη τύχη.
Τα σούργελα που θα έπρεπε να τρώνε ντομάτες και λεμονόκουπες στη μάπα όταν βγαίνουν να τραγουδήσουν, αντί τα λεφτά μας, είναι που κάνουν τον πιο πολύ σαματά γύρω απ’αυτά τα θέματα. Η Βανδή ρε σεις δεν ήταν που πήγε και έκανε σκηνή μπροστά στις κάμερες σε έναν μετανάστη που πούλαγε λαθραία τα CD της;
Χτες πάντως περπατούσα έξω από το Royal Albert Hall και ρωτάω τον συνοδοιπόρο μου με μια μικρή πίκρα. «Αυτό δεν είναι που έρχεται η Βίσση και κάνει συναυλίες?» «Αυτό είναι» μου λέει. «Και πόση χωρητικότητα έχει?» «4000 με 5000 άτομα παίρνει». Και ένιωσα θλίψη. Δες, λεω, αυτή η κυρία μας σερβίρει σκουπίδια και γεμίζει έναν τέτοιο χώρο με τόσο κόσμο και ο Θανάσης μας κερνάει θησαυρούς και ίσως να μη καταφέρει να εμφανισθεί ποτέ στο εξωτερικό...
Αλλά όπως έλεγε νέτα- σκέτα ο Άσιμος
«εγώ με τις ιδέες μου
κι εσείς με τα λεφτά σας»
ή το άλλο που έλεγε με λαϊκή σοφία ο Βαμβακάρης
«όσοι έχουνε πολλά λεφτά
να 'ξερα τι τα κάνουν
άραγε σαν πεθάνουνε, βρ' αμάν αμάν,
μαζί τους θα τα πάρουν»
ή με τη κυνική σοφία του Τριπολίτη
«ίσα κι όμοια
η βάρκα που δε γνώρισε προνόμια
με της χλιδής της σάρκα
στου τελευταίου ταξιδιού τη βάρκα.»
και το σατιρικό μάτι του Πανούση
\"όσο πιο πολλά μαζεύεις
τόσο πιο πολύ χαζεύεις.\"
κτλ κτλ
\"γαμώ το πορτοφόλι μας....\"<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Πηνειώ, στις: 08/02/2007 16:47