Καλησπέρα και από τη Χίο, συντρόφια.
Ανοίγω το thread αυτό γιατί πιστεύω πως είναι σοβαρό ζήτημα και δεν έχω τελεσίδικη άποψη για το θέμα. (Συγγνώμη αν θα σας κουράσω αλλά είμαι λίγο ... πολυλογάς στα γραπτά μου).
Είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που επιλέγουν όταν εκτίθνεται δημοσίως, να εκτίθενται με το όνομά τους. Εκτιμώ ότι η κουβέντα για τη Μελίνα, ας πούμε, ήταν ένα αρκετά σοβαρό θέμα και δεν πρόκειται για απλά καλλιτεχνικά σχολιάκια ή σχολιάκια της παρέας που εμεπριέχουν και καλό χαβαλέ - και που πρέπει να τα έχει ένα Forum. ¼μως, διάολε, όταν επιλέγεις να την \"πέσεις\" σε κάποιον, ακόμα και με την καλή έννοια, και επιλέγεις να του την \"πέσεις\" δημοσίως, ε, τότε πρέπει να βάζεις την υπογραφή σου. Πριν λίγες μέρες, για παράδειγμα, έκανα μια δημιουργική - κατ´ εμέ - \"αντιπαράθεση\" με τη φίλη τη Μαρίνα τη Φραγκίσκου για το θέμα της Μελίνας. Κακά τα ψέματα, εκτεθήκαμε, και πιο πολύ, η ίδια η Μαρίνα, με αυτά που έγραψε για τον εαυτό της και για το πώς σκέφτεται, εκτέθηκε δημοσίως. Είχε τα κότσια να το κάνει όχι μόνο στην παρέα των Θανασόπληκτων αλλά, μέσα στο ίδιο το Διαδίκτυο όπου έχει πρόσβαση ο πασαένας. Δεν κρύφτηκε πίσω από ένα ψευδώνυμο του στυλ \"Ανδρομέδα\".
Λέω λοιπόν ευθέως, και ξέρετε καλά ότι δεν γνωρίζω κανέναν σας προσωπικά, πως όταν έρχεται η ώρα της σοβαρής κουβέντας πρέπει να βάζει κάποιος το όνομά του. Πώς αλλιώς θα γίνει δηλαδή; Το όνομά μας είναι και η ιστορία που κουβαλάμε μαζί μας. Αν σήμερα είμαι ο \"Βέγας\", αύριο ο \"Βέγγος\" και μεθαύριο ο \"Τσελεμεντές\" δεν μπορώ να έχω την αξίωση να περνιέμαι ως φορέας αξιοπρεπούς αντίληψης και θα καταντήσω να είμαι ο \"χεστηκεηφοραδαστοαλωνι\". Δηλαδή, απ´τη μια θέμε \"να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους\", και από την άλλη αξιώνουμε εμείς οι ίδιοι να μην έχουμε όνομα; Δε μόιάζει με πνευματική επιπολαιότητα;
Υπήρξαν φορές που είδα να γράφονται πολύ ωραία πράγματα από \"ανώνυμα\" μέλη, αλλά και φορές που γράφτηκαν ενοχλητικά πράγματα πάλι από \"ανώνυμα\" μέλη. Και τα μεν και τα δε αποκτούν στα μάτια μου (το τονίζω: στα δικά μου τα μάτια) άλλη υπόσταση όταν είναι σχόλια ή απόψεις με οναματεπώνυμο - κυρίως όταν η άποψη είναι αρνητικά φορτισμένη. ¼ταν δεν είναι σχόλια άποψης, εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα, γράψε ... \"Ζήκος\" ή \"Ματσιφτάρης\", έχει την νοστιμά του, είναι το αλατοπίπερο της κουβέντας!
Λοιπόν, με έπιασε πάλι η πολυλογία και το σταματώ. Είμαι στ´ αλήθεια, ανοικτός στην κουβέντα. Ακόμα και σε εκείνους με τους οποίους θα διαφωνήσουμε σε αυτό το θέμα υποβάλλω εξ αρχής...
τα σέβη μου