Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 9 μήνες πριν, #23697

• [siris]
  • [siris]'s Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 194
  • Κάρμα: 0
Ήθελα να πω απλά ένα ευχαριστώ στα τυχερά, για μένα, χείλη, που πρόφεραν τον αριθμό μου, χαρίζοντάς μου μια πρόσκληση της Κυριακής... :)
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 9 μήνες πριν, #23700

• foutouristas
  • foutouristas's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Έμπειρος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 128
  • Κάρμα: 0
Να προσπαθήσω κι εγώ να κάνω μια ανασκόπηση της κυριακάτικης εμπειρίας μου στο Πόλις.

ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι τα παρακάτω γράφονται από θετική σκοπιά.. δύσκολα τα review πάνω από πέντε λέξεις, έλα όμως που είμαι ήδη στις σαράντα.. (με άλλα λόγια μου άρεσε)

ένα ένα και συγκροτημένα λοιπόν..

ο χώρος.
προσωπικά μου άρεσε πολύ. δεν κατάφερε να με εντυπωσιάσει γιατί με όσα διάβασα και άκουσα περίμενα, αλήθεια είναι κάτι παραπάνω. ωραία διάταξη, καλή μαγκιά τα μαξιλάρια και τα πίσω επίπεδα. με τους του καταστήματος δεν έμπλεξα πολύ, οποτε καμια γνώμη(μείον, θα εκπλαγείτε όσοι γνωριζόμαστε από την παρατήρηση, ότι δεν έπαιζαν μπουκαλάκια με νερό στο bar). επίσης, πολύ ωραίοι οι φωτισμοί της σκηνής(μην απορείτε λοιπόν που βγαίνουν όλες οι φωτό από το πόλις μαγικές). για τον ήχο δεν έχω άμεση γνώμη, καθώς η αργοπορία μας οδήγησε στα πίσω της σκηνής καθίσματα, με βασικές πηγες ήχου για μας τα monitor των Κιουρτσόγλου και Μαχλις, την σαματατζού drums του ινδού και τις αντηχήσεις από τις κολώνες και τα ντουβάρια του πόλις(τα άγιο-graffiti αδιάφορα). γενική εντύπωση για τον ήχο, μάλλον καλή..

οι μουσικοί.
που να αρχίσεις τώρα.. πολύ καλοί και άψογοι όλοι. πρόσωπο για μένα τις βραδιάς, ο πάντα καταπληκτικός Γιώτης Κιουρτσόγλου. ίσως τα (ιδιαιτερα τεχνικά και εντυπωσιακά) solo μέρη να πλατειάζουν(σχολιάζω παραπάνω σχόλια τώρα), έχουν όμως ουσιαστικά το γενικό άμφι του προγράμματος, δεν μπορούν να σου πούνε κάτι εύκολα. θα το αναφέρω και αργότερα αυτό το κομμάτι. επανέρχομαι στον κοζανίτη παίκτη του βαθύφωνου. μην το πείτε πουθενά, αλλα στην πασίγνωστη αφήγηση της ιστορίας του \"Σταυρου και κυρ Σταυρου και αφέντη τσουτσουλομύτη\" από τον Σαββόπουλο γύρισε στον κόσμο και έκανε χειρονομίες και μιμήσεις πάνω στην αφήγηση. όσοι το έχουν δει, μπορούν να θυμηθούν ποσο αστείο ήταν τo όλο σκηνικό..

η ήρεμη δύναμη Βάσω Δημητρίου.. λιτή και απέριττη, δωρική και βαθιά ουσιαστική.. δυστυχώς όχι όσο πρωταγωνίστρια την είχαμε συνηθίσει με τον θηβαίο, αλλα και ποιος απʼ όλους να \"πρωτοπρωταγωνιστήσει\" σε αυτήν την παράσταση..

ο κύριος μαχλις τώρα. η αλήθεια είναι πως δεν τον ήξερα πριν την κυριακή. Γίʼ αυτό και δεν περίμενα να τον ξεχωρίσω ανάμεσα στα ιερά αυτά τέρατα(πράγμα που έγινε τελικά, ιδίως με τω κιθαριστικό και αρκετά '\"εσταντανε\"' παίξιμο του ουτιού του)..

μιλώντας για ιερά τι άλλο.. ο εντυπωσιακός κρουστός της παρέας. ο άνθρωπος παίζει drums με γυμνό πόδι!!! τα σπάσε κανονικά. μας έκανε και πλακίτσα σε κάποια φάση.. επίσης, έμαθε και ταχύρυθμα ελληνικά, ξεκινώντας από τη λέξη γαμώτο. πολύ τεχνίτης, ακόμη και όταν τα κοπάναγε.!

ο θανάσης τώρα.. είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι όρθιοι έρχονται με αφορμή αυτόν. εντύπωση μου είναι πως για το λόγο αυτό θα τον θέλαμε κι άλλο(βάσει της σχέσης όρθιοι=παλμός=κοιλάδα, κλπ κλπ). αρκετά στιβαρός και σωστός σε σχέση με προηγούμενα live[/ξυπνάς μέσα μου την τσογλανοπαρέα mode on]. άλλο ένα \"τσογλανιστικο\" σχόλιο: ποσα live πρέπει να κάνει κανεις ώστε να είναι αρκετά 'λυμένος' μπροστά στο πιστό και ενθουσιασμένο κοινό του? θα τo θέλαμε όλοι παραπάνω νομίζω αυτό τω λύσιμο.. αλήθεια είναι πως μου έλειψαν κάποια τραγούδια του θανάση, δεν ξέρω όμως και πως αλλιώς θα γινόταν, με δεδομένη και την ύπαρξη του Δ.Σαββόπουλου, με την τόσο ευρεία και πολύχρονη πορεία και δισκογραφία.. \"υπερενθαρυντικο\" για όλους μας πιστεύω το γεγονός ότι ο θανάσης παίζει ακόμα ρεμπέτικα στα lives, και δη ένα από τα καλύτερα του είδους..

ο κύριος Σαββόπουλος.. αγέρωχος και άνετος, showman με τα όλα του όπως πάντα άλλωστε. πολύ καλή επιλογή των τραγουδιών που λέει(τα ορυχεία μάλλον μου αρέσουν έτσι, λόγω και των φωνητικών σφηνών). αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η νέα αρχή και ότι αυτή σηματοδοτεί(ακόμα είμαι τσόγλανος). καλείστε να \"συνδιαχειριστείτε\" και ένα άλλο κοινό πλέον K.Σαββόπουλε. όλοι λοιπόν θα θέλαμε να σας δούμε να \"ξαναλλαζετε\"(είναι ένα ανεκδοτάκι που λέει πως η περίφημη αλλαγή της δεκαετίας του '80, το μονο που άλλαξε πραγματικά στην ελλάδα ήταν ο Σαββόπουλος). διατηρώ μια επιφύλαξη για την ενορχήστρωση του Αλέξη Ασλάνη, ο άγνωστος πελάτης του δισκάδικου όμως θα την κρίνει τελικά, όπως και όλα όσα(μάταια ίσως) συζητάμε εδώ με τόση επιμονη..

με γνώση πως έχω ήδη μακρηγορήσει αρκετά, μια τελευταία μικρή παρατήρηση.. αυτό που μου έλειψε από το πρόγραμμα που είδα την Κυριακή, ήταν η συγκίνηση. δεν υπήρχε κατά τη γνώμη μου κάποιο σημείο να στην εκμαιεύει. καμιά αφήγηση πριν από τα τραγούδια σας(μας είχατε συνηθίσει και οι δυο σʼ αυτό), \"χιλιοακουσμενες\" ιστορίες και πλάκες από την άλλη(μόνο Σταύρο με λένε). επίσης, το πρώτο μέρος απλά περιμένει το δεύτερο που ακολουθεί.. περίμενα περισσότερο παλμό από νωρίτερα ως κοινό.. κατά τα αλλα, είδαμε ένα άψογο από πλευράς εκτελέσεων και ενορχηστρώσεων πρόγραμμα, τα αφτιά μας χαμογέλασαν πολλές φορές..

τελευταία, τα εύσημα στο πολύ καλο και ώριμο κοινό, που σεβάστηκε και τίμησε σε κάθε στιγμή τόσο τους ερμηνευτές και τους μουσικούς τους, όσο και την επιθυμία των υπολοιπων να γουστάρουν και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα..

κλείνοντας, επισημαίνω πάλι πως τα μεγάλα reviews δεν είναι και το forte μου, ήθελα όμως να το κάνω..

A, και ότι τελικά μου άρεσε, μην παρεξηγηθώ επειδή σπέρνω αγκαθάκια..

ουφ!

(επισης, μην το κανετε quote, μαζι με σας θα βρισουνε κι εμενα..) :rolleyes:<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: foutouristas, στις: 11/03/2008 12:29

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 9 μήνες πριν, #23708

• MeLiTzaNio
  • MeLiTzaNio's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Καταχωρήσεις: 2083
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 1
  • Κάρμα: 5
foutouristas έγραψε:
(είναι ένα ανεκδοτάκι που λέει πως η περίφημη αλλαγή της δεκαετίας του '80, το μονο που άλλαξε πραγματικά στην ελλάδα ήταν ο Σαββόπουλος)

xexe :P :P
I'll tell you all my secrets
But I lie about my past
So send me off to bed forever more.

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 9 μήνες πριν, #23740

• sonoro
  • sonoro's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 200
  • Κάρμα: 1
Και φέρε πάγο φέρε πάγο
να δεις το οινόπνευμα πώς σε κάνει μάγο

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 9 μήνες πριν, #23744

• Μιχαηλίδης
  • Μιχαηλίδης's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 759
  • Κάρμα: 10
:ohmy: Πότε έπαιξε την ουρά του αλόγου; :blink:
κάθε φορά το αναβάλλει... :(
Το πόδι μου το αγαπώ
γι' αυτό καί το κουνάω
και μου είναι χρήσιμο πολύ
όταν περπατάω

KEEP WALKING

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 9 μήνες πριν, #23746

• κρυστάλλινος αρουραίος
  • κρυστάλλινος αρουραίος's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • "βασιλικό χαϊδεύει με το 'να χέρι της"
  • Καταχωρήσεις: 1768
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 9
  • Κάρμα: 59
.....<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: κρυστάλλινος αρουραίος, στις: 13/03/2008 13:04
"...κι εμένα, που ξαγρύπνησα, με πιάνει η ανησυχία,
αν είναι οι αναμνήσεις μου ψεύτικες ή σωστές..."

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: