Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: Συνέντευξη Μελίνας Κανά στο musiccorner

Συνέντευξη Μελίνας Κανά στο musiccorner 17 έτη 6 μήνες πριν, #9409

Για όλη τη συνέντευξη www.musiccorner.gr/synetneyxeis/kana.html

Παραθέτω ορισμένα κομμάτια:

Music Corner: Η τελευταία σας δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα, είναι αρκετά διαφορετική απ' ότι μας έχετε συνηθίσει και προϊόν μίας συνεργασίας με πολύ αξιόλογους συντελεστές.
Μελίνα Κανά: Πράγματι, η δουλειά αυτή κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου που είναι και τα γενέθλια μου. Δουλέψαμε αρκετό καιρό με τον Χρήστο Νικολόπουλο, περίπου ένα χρόνο από τη στιγμή που είπαμε ότι θα συνεργαστούμε, δηλαδή τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, κάναμε κάποια ραντεβού μες το χειμώνα, μου έφερε τα τραγούδια, ψάχναμε στιχάκια, μετά τα έμαθα και ξαναβρεθήκαμε να τα τραγουδήσω...

Music Corner: Πως έγινε αυτή η συνάντηση;
Μελίνα Κανά: Η συνάντηση είχε γίνει πολλά χρόνια πριν. Είχαμε γνωριστεί σε μία συναυλία του Γιώργου Νταλάρα που συμμετείχα εγώ. Εκεί με είχε ακούσει ο Χρήστος και είπε ότι ενδιαφέρεται να κάνουμε κάτι μαζί. Αυτή τη φορά όμως τον βρήκα εγώ, επειδή ένοιωσα ότι είχε έρθει ο χρόνος να κάνω κάτι πιο λαϊκό.

Music Corner: Υπάρχουν τραγούδια πάντως που έχετε πει και έχουν πιο λαϊκό ύφος, όπως αυτά του Μάλαμα.
Μελίνα Κανά: Αυτά τα τραγούδια του Θανάση Παπακωσταντίνου και του Σωκράτη του Μάλαμα εγώ τα τραγούδησα με τον τρόπο που προσέγγιζα και τα λαϊκά τραγούδια.

Music Corner: Πως φτάσατε τελικά στο λαϊκό τραγούδι;
Μελίνα Κανά: Το λαϊκό ήταν ένα βίωμα, άκουσμα από τα παιδικά μου χρόνια, ήταν και είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής μουσικής. ¸τσι εγώ συνδέθηκα με το πιο λαϊκό κομμάτι από τους τραγουδοποιούς που συνεργάστηκα.

Music Corner: Και με πολύ μεγάλη επιτυχία. ¼πως ήταν τα \"μεταξωτά\" που ήταν ένα τραγούδι που ακουγόταν συνέχεια παντού.
Μελίνα Κανά: Από αυτό το δίσκο πρώτα έγινε επιτυχία το \"λένε\" και το \"μοιραία\" κι ύστερα ακούστηκαν τα \"μεταξωτά\". Πάντως είναι ένα τραγούδι που ακόμα μου κρατάει συντροφιά και νομίζω ότι έχει κερδίσει τη μάχη με το χρόνο.

Music Corner: ¼ταν κάτι δεν πάει προς το καλό; ¼ταν επιμένεις και δεν βγαίνει;
Μελίνα Κανά: Φεύγω εννοείται ελαφρά τη καρδία κιόλας!

Music Corner: Δεν δίνετε δεύτερη ευκαιρία;
Μελίνα Κανά: Δίνω και δεύτερη και τρίτη αλλά κάπου οι ευκαιρίες τελειώνουν. ¼ταν τελειώσουν οι ευκαιρίες, όταν έρθει εκείνη η στιγμή που λες ότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία, νοιώθεις γελοίος. Οπότε δεν υπάρχει νόημα. Το αλλάζεις όλο.
Overhead the albatros hangs motionless upon the air and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves.....
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: