Erik Satie - Εκτός ήχου
(Εκδόσεις Καστανιώτη,1990)
Τόσο απλό,εκκεντρικό,ιδιαίτερο όσο και οι μουσικές του εν λόγω κυρίου!!
Οι λάτρεις της ειρωνείας θα ενθουσιαστούν με το ''Εγκώμιο των κριτικών'', το τελευταίο και καλύτερο μέρος!
Ιδού τι γράφει ο κύριος Satie: (με συγχωρειτε για την ελλειψη τονων,δεν θα επαναληφθει
)
''προσωπικα,δεν ειμαι ουτε καλος ουτε κακος. θα λεγα πως ταλαντευομαι. δηλαδη,δεν εκανα πραγματικα κακο σε κανενα-ουτε και καλο αλλωστε.''
''οταν γελω,η οψη μου ειναι πολυ σοβαρη,χωρις ομως να το κανω επιτηδες. γι'αυτο μου το φερσιμο,ζητω παντα ευγενικα συγγνωμη.''
''υπαρχουν πολλοι τροποι να ειναι κανεις σοβαρος...η αυστηροτητα,ειναι ενας τροπος...η πληξη,ενας αλλος...''
''η εκπληξη αποτελει τη μεγαλυτερη νεα κινητηρια δυναμη...''
''περιεργη εφαρμογη...του συστηματος προαιρετικης παρακολουθησης...μην ακολουθησετε αυτη τη μεθοδο..γιατι...πρεπει εξαπαντος...να υπαρχει συγχρονισμος..ο μαθητης ...και ο καθηγητης...ερχονται στον Κοσμο..για να συναντηθουν...τουλαχιστον μερικες φορες.''
''εδωσα περσι πολλες διαλεξεις για τη Νοημοσυνη και τη μουσικοτητα των ζωων. Σημερα θα σας μιλησω για τη Νοημοσυνη και τη μουσικοτητα των κριτικων.Ειναι περιπου το ιδιο θεμα,με καποιες παραλλαγες,εννοειται.''
και μετα αρχιζουν τα οργανα!
Παντως ειναι δυσκολο να μεταφερω το απιστευτο (ειρωνικο) υφος των κειμενων...Προσοχη, οσοι θελετε να διαβασετε κατι καθως πρεπει (και μετα να εχετε να το λετε)καλυτερα να το αποφυγετε!
Αν και δε νομιζω να υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις σε τουτη την Κοιλαδα!
(ο κουκου να το διαβασει οπωσδηποτε αν δεν το εχει κανει ηδη
)<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Ναυσικά, στις: 05/11/2006 02:53