Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Θ. Παπακωνσταντίνου- Δ. Σαββόπουλος: οι άνθρωποι ε

Θ. Παπακωνσταντίνου- Δ. Σαββόπουλος: οι άνθρωποι ε 16 έτη 6 μήνες πριν, #23295

  • xalastras
  • xalastras's Avatar
Στην τελευταία πρόβα της 23 Γενάρη, του Διονύση και του Θανάση, δειλά-δειλά μια παρέα φώναξε αδύναμα το σύνθημα «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απʼ όλα τα κελιά». Πρόκειται για τον απόηχο μιας «παράξενης» συνήθειας συντρόφων και συντροφισσών να φωνάζουν συνθήματα του δρόμου, των διαδηλώσεων και των εκδηλώσεων του «χώρου», σε μαγαζιά και δημοτικά αμφιθέατρα, προσδίδοντας σε χώρους αναπαραγωγής του θεάματος χαρακτηριστικά κοινωνικής ζύμωσης. Σε όλον αυτόν τον συγκερασμό θυμικού και πολιτικού από μεριάς του «κοινού», η ανταπόκριση του καλλιτέχνη Θανάση ήταν οι γλυκές αφιερώσεις. Οι αμοιβαίες φιλοφρονήσεις προσέδιδαν λοιπόν μια κοινωνική νομιμοποίηση ενός κώδικα μεταξύ κοινού και καλλιτέχνη που υποτίθεται ότι σάρκαζε, αλλά στην ουσία «εθελοτυφλούσε» μπροστά στους θεαματικούς όρους, στην ίδια τη συνθήκη της επικοινωνίας, στα ολοφάνερα όπλα της αλλοτρίωσης.

¼λο αυτό το κοινό περίμενε τον τελευταίο καιρό μια στροφή από τον καλλιτέχνη προς την «κουλτούρα των συνθημάτων», προς τα «παιδιά που εξεγείρονται», μια και αυτός αναμφισβήτητα έχει κατοχυρώσει και την κοινωνική αποδοχή αλλά και την υλική υποδοχή για μια τέτοια επιλογή. Και όμως. Η επιλογή του Θανάση Παπακωνσταντίνου ήταν η σαφής απόρριψη οποιασδήπτε τέτοιας προσδοκίας. Πρόκειται για ακόμη ένα πράδειγμα της «κλασσικής» πορείας των καλλιτεχνών προς την αυτοπραγμάτωση, προς τον καλλιτεχνικό «πειραματισμό», χωρίς «ιδεολογικές αγκυλώσεις». Τίποτε, ωστόσο, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Τον Μάρτη του 2006 σε μια συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και στην ερώτηση γιατί θεωρεί τον Σαββόπουλο ανώτερο του Χατζηδάκι και του θεοδωράκη διατύπωνε: «Μπορώ να υποστηρίξω ότι ο Σαββόπουλος είναι πιο ολοκληρωμένος δημιουργός –μουσική, λόγια, ερμηνεία- και μέχρις ενός χρονικού σημείου με εντυπωσιακά λίγες άνισες στιγμές. Πρέπει επίσης να παραδεχτώ ότι από ένα σημείο και μετά, γίνονται εξίσου εντυπωσιακά πολλές αυτές οι άνισες στιγμές». Ιδού λοιπόν η συνειδητή επιλογή του καλλιτέχνη να πάρει τη θέση του στις άνισες στιγμές (sic) του Διονύση. Πιθανόν να θεωρεί ότι ο ίδιος θα αποτελεί ένα θετικό πρόσημο στις βαυκαλιστικές παλλινδρομήσεις του «μουσικού εθνάρχη». Το σύνθημα όμως στην πρόβα ήταν ήδη πολύ αδύναμο, αποτυπώνοντας το μέγεθος της δυσφορίας, αποτυπώνοντας την «προδοσία» των χρόνια αυταπατώμενων, ωστόσο, προσδοκιών.

Τώρα τα κολπάκια με την ταυτόχρονη κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου και έναρξης των εμφανίσεων στο μαγαζί, είναι απλές εμπορικές συνήθειες του κόσμου των Διονύσηδων και των –επιτέλους πιο ξεκάθαρων δεν γίνεται- Θανάσηδων. Ας μην επεκταθούμε επιπλέον και σε πρόσφατο δημοσίευμα για τους ανεκδιήγητους αστεϊσμούς μεταξύ παρέας \"αντιεξουσιαστών\" και Γιωργάκη Παπανδρέου στην μπάρα του μαγαζιού για το ποιός είναι αυθεντικός αντιεξουσιαστής.

Πρόκειται για απλές ασκήσεις ευτελισμού...
...Ωχρα Σπειροχαιτη....
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Θ. Παπακωνσταντίνου- Δ. Σαββόπουλος: οι άνθρωποι ε 16 έτη 6 μήνες πριν, #23296

  • kranagia2008
  • kranagia2008's Avatar
Και τι ακριβώς είναι αυτό που γράφεις;
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Θ. Παπακωνσταντίνου- Δ. Σαββόπουλος: οι άνθρωπο 16 έτη 6 μήνες πριν, #23297

  • κρυστάλλινος αρουραίος
  • κρυστάλλινος αρουραίος's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • "βασιλικό χαϊδεύει με το 'να χέρι της"
  • Καταχωρήσεις: 1768
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 9
  • Κάρμα: 59
Οταν καταλαβετε εξηγειστε μου κι εμενα! :blink:
"...κι εμένα, που ξαγρύπνησα, με πιάνει η ανησυχία,
αν είναι οι αναμνήσεις μου ψεύτικες ή σωστές..."
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Θ. Παπακωνσταντίνου- Δ. Σαββόπουλος: οι άνθρωπο 16 έτη 6 μήνες πριν, #23298

  • xalastras
  • xalastras's Avatar
Και Επιβεβαιώνω ότι πρόκειται για απλές ασκήσεις ευτελισμού με τα παρακάτω λόγια: \"Τόσο καλό ήχο, τέτοια ποιότητα παιξίματος, δεν νομίζω ότι είχα ξανακούσει... ¼μως αισθάνθηκα περίεργα σιγοτραγουδώντας για \"τα παιδιά που χάθηκαν\" και για τα παλιά βαριά φορτία που φεύγαν για την Αμέρικα\" στριμωγμένη ανάμεσα σε μια μακρά σειρά από κρύα μεταλλικά τραπέζια, γεμάτα βαριά ποτά και ξηροκάρπια. Ήταν σαν να βροντοφωνάζω συνθήμτα κατά της παγκοσμιοποίησης παρακολουθώντας στην τι-βι μια διαδήλωση, καθισμένη στον καναπέ του σαλονιού μου.\"

Τασούλα Επτακοίλη- Καθημερινή

Δεν μπορώ να τραντάζομαι άλλο με καλά φροντισμένες εικόνες που δεν έχουν καν τη δύναμη να περάσουν στο κοινό μια έστω ευκαιριακή συγκινισιακή αλήθεια που μάλλον δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ασ έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και ασ καταφέρνουμε να δούμε πίσω από αυτό που οι άλλοι θέλουν να δούμε. Μπορούμε και μπορούν καλύτερα... Θυμίζω για να μην ξεχνιόμαστε την υπέροχη και τόσο μα τόσο αστεία διασκευή του Νιόνιου \" Χέρια μου αδειανά Χριστέ...\" ¸λα Χριστέ και μπούκωνε!!!
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Θ. Παπακωνσταντίνου- Δ. Σαββόπουλος: οι άνθρωπο 16 έτη 6 μήνες πριν, #23299

  • MeLiTzaNio
  • MeLiTzaNio's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Καταχωρήσεις: 2083
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 1
  • Κάρμα: 5
κρυστάλλινος αρουραίος έγραψε:
Οταν καταλαβετε εξηγειστε μου κι εμενα! :blink:

Είναι ένα θέμα δημοσιευμένο στο blog Ωχρα Σπειροχαιτη
I'll tell you all my secrets
But I lie about my past
So send me off to bed forever more.
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Θ. Παπακωνσταντίνου- Δ. Σαββόπουλος: οι άνθρωποι ε 16 έτη 6 μήνες πριν, #23300

  • symbol/sign
  • symbol/sign's Avatar
xalastras έγραψε:
Τώρα τα κολπάκια με την ταυτόχρονη κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου και έναρξης των εμφανίσεων στο μαγαζί, είναι απλές εμπορικές συνήθειες του κόσμου των Διονύσηδων και των –επιτέλους πιο ξεκάθαρων δεν γίνεται- Θανάσηδων....

Βασικά έχε κατά νού πως ο Θανάσης βγάζει προσωπικούς δίσκους τους οποίους προωθεί στο εμπόριο, κάνει συναυλίες, παίρνει λεφτα και ζεί από το 1993 όπερ σημαίνει πως δεν του συναίβει καμιά μεταστροφή τον τελευταίο καιρό απεναντίας κρατάει μια σταθερά διακριτική (όπως λέει και η πρώτη σελίδα) παρουσία!!! Από την άλλη βάση των εμπειριών που έχουν αποτυπωθεί εδώ η συνεργασία Θανάση-Νιόνιου είναι συνεργασία διαφορετικών «ταχυτήτων». Αφορά και στοχεύει σε δυο (κυρίως) μερίδες κοινού, σ&#8217; αυτούς που βλέπουν βαθιά κι έχουν λεφτά στην τσέπη και σ&#8217; αυτούς που βλέπουν βαθιά και δεν έχουν λεφτά στην τσέπη!! ¼πως αναφέρθηκε κάπου πολύ πετυχημένα είναι η συνύπαρξη του μακό με το λαμέ μπλουζάκι και σύμφωνα πάντα με τα σχόλια το μακό φαίνεται να περνάει καλύτερα από το λαμέ. 15 ευρώ για δύο ονόματα σαν κι αυτά, συμπεριλαμβανομένου ποτού σε βολικές μαξιλάρες μόνο να απωθεί δεν γίνεται κοινό σαν κι αυτό το οποίο φαίνεσαι να εκπροσωπείς. Τώρα βέβαια αν έχεις πρόβλημα με τα λαμέ δεν νομίζω ότι είναι πολύ υγειές να περιμένεις τον Θανάση ή οποιονδήποτε Θανάση να στο λύσει, έτσι νομίζω εγώ δηλαδή&#8230;<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: symbol/sign, στις: 19/02/2008 20:40
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: