Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: "Η βροχή από κάτω" - Οι εντυπώσεις μας

Re: "Η βροχή από κάτω" - οι εντυπώσεις μας 19 έτη 2 εβδομάδες πριν, #3352

• Φοινίκη
  • Φοινίκη's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 555
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 3
  • Κάρμα: 16
Κώστα, να μην ρωτήσω αν είσαι Κύπριος ε; το προδίδει το ονοματάκι σου :P
Αν πάρει τ'αυτί σου καμιά αξιόλογη αντίδραση για το δίσκο από την μεγαλόνησο ενημέρωσέ μας. Τουλάχιστον εμένα μ' ενδιαφέρει ...

Πάντως όσο περνάει ο καιρός τόσο μεγαλώνει και η πεποίθηση μου ότι αυτός ο δίσκος μπορεί να \"μιλήσει\" και σε μη ελληνόφωνο κόσμο. Ειδικά η Βάλια Κάλντα , που τα λόγια στις πρώτες τουλάχιστον ακροάσεις χρησιμεύουν μόνο για να κάνουν το Θανάση να τραγουδάει/ψέλνει σαν το τρεχούμενο νερό... και η μελωδία της σε συντροφεύει ώρες μετά την ακρόαση σαν ένα υπόγειο ποτάμι ...

δεν ξέρω γιατί κανείς δεν στάθηκε στο συγκεκριμένο τραγούδι, φαίνεται πως επειδή δεν γνωρίζω τη συναυλιακή της εκτέλεση, την ακολούθησα αμέσως. Μάλιστα, πριν ακόμα ακούσω ολόκληρο το δίσκο, δηλώνω με περίσσεια ότι αυτό ειναι και το μονάκριβο στολίδι του δίσκου!!!

¼σο αφορά στις πρώτες διεθνείς εντυπώσεις, έχω δώσει την πρόχειρη ηχογράφηση που είχα σε κάποιον γνωστό μου που ακούει Philip Glass (μεταξύ άλλων) και που δεν μιλάει ελληνικά. Το απόσπαμα του άρεσε πολύ, η Βάλια Κάλντα τον συντρόφευε καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης μέρας και ψάχνει να αγοράσει το δίσκο!!

Μετά απ´αυτό, πλέον συνεχίζω ακάθεκτη την εκστρατεία διαφώτισης του κοινού (ως ιεροκήρυκας που είμαι :)) - που ήδη έχω ξεκινήσει μετά τα ζωντανά - με πιο γοργούς ρυθμούς...

Να συμπληρώσω όμως (για να μην ξεχνιόμαστε) πως είμαι της άποψης ότι ο συνδιασμός μουσικής-στίχου μπορεί να μας οδηγήσει στο πληρέστερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αγναντεύοντας τις Άλπεις
(που τις έχει ήδη καλύψει το σκοτάδι...)<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Φοινίκη, στις: 02/04/2006 23:43
Το καλό σου το καλό μου
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re: 19 έτη 2 εβδομάδες πριν, #3355

• elina
  • elina's Avatar
Φοινίκη, εγώ πάλι έχω την εντύπωση, από τα σχόλια που διάβασα ότι η Βάλια Κάλντα έχει ξεχωρίσει απ'όλα τα υπόλοιπα τραγούδια και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Προσωπικά, απο αυτά που άκουσα, χάρη σ'εσένα, κόλλησα με την ''άυπνη πόλη''...''Μ'αν κανείς τα μάτια κλείσει, μαστιγώστε τον αδέρφια'': αυτοί οι στίχοι με μαστίγωσαν...Σχετικά με ''τα ορυχεία'', αν και μου άρεσε πολύ ο στίχος, πιστεύω ότι ήταν εντελώς αταίριαστη η μουσική επένδυση.Αυτά..

Re: 19 έτη 2 εβδομάδες πριν, #3359

• Φοινίκη
  • Φοινίκη's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 555
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 3
  • Κάρμα: 16
elina έγραψε:
Φοινίκη, εγώ πάλι έχω την εντύπωση, από τα σχόλια που διάβασα ότι η Βάλια Κάλντα έχει ξεχωρίσει απ'όλα τα υπόλοιπα τραγούδια και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σωστά: βρήκα άλλους 2 που έχουν ξεχωρίσει το συγκεκριμένο κομμάτι μέσα από ΟΛΑ τα άλλα.
(:blink: :blink: - Τέτοια μάτια έκανα μέχρι να τους βρω).

Γενικά τις καλύτερες (μέχρι στιγμής) εντυπώσεις μάλλον τα Ορυχεία τις έχουν αφήσει.
Το καλό σου το καλό μου

Re: 19 έτη 2 εβδομάδες πριν, #3365

• elina
  • elina's Avatar
Μόνο 2? Τεσ/πα,αν και δεν τους μέτρησα , μου φάνηκαν αρκετά περισσότεροι. Σε κάτι αλλοεθνείς φίλους που τους έβαλα, κυριολεκτικά με το ζόρι :laugh: , να ακούσουν κάποια κομμάτια, εντυπωσιάστηκαν με τη φωνή του Θανάση πρώτα και ύστερα με τη μουσική. Τώρα κάνω μια απόπειρα να τους τα μεταφράσω...ελπίζω να μην τα καταστρέψω... :unsure:

Re: 19 έτη 2 εβδομάδες πριν, #3366

• elina
  • elina's Avatar
Ω ναι! Τα καταστρέφω...

Re: 19 έτη 2 εβδομάδες πριν, #3404

• bob
  • bob's Avatar
Δεν είμαι από αυτούς που έτρεξαν να αγοράσουν το δίσκο...
Πρόσφατα λοιπόν τον άκουσα.

Θα ήθελα να σας πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη.
Λοιπόν, αυτό που ακούω το βρίσκω εξαιρετικό... Αυτός ο δίσκος κατα τη γνώμη μου σπρώχνει το Θ.Π. ένα βήμα παρακάτω και μπράβο του μεγάλο που το έκανε.
Δείχνει μια εξέλιξη, μια ανησυχία που λίγοι την έχουν.
Σχεδόν όλοι οι ¸λληνες συνθέτες επαναλαμβάνονται. Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Δεν αρκέστηκε στο να κάνει μαι δουλειά σαν τις προηγούμενες επιτυχημένες που θα ήταν και πιο εμπορική.
Δεν έγραψε άλλον έναν ακόμα δίσκο σαν τους προηγούμενους.

Ναι, μπορεί αυτός ο δίσκος να μην τραγουδιέται, μπορεί κανένα από αυτά τα κομμάτια να μη μπορούμε να το τραγουδήσουμε στις επόμενες συνάξεις αλλά προσωπικά εγώ μέσα από αυτόν το δίσκο \"βλέπω\" πράγματα και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. πόσοι δίσκοι μπορούν να το κάνουν αυτό? Τώρα αν σε κάποιους δε \"μιλάει\" αυτό το θεωρώ εντελώς υποκειμενικό...

έχω και καιρό να μπω και να παρακολουθήσω λόγω φόρτου εργασίας... να με συγχωράτε...

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: