Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 10 μήνες πριν, #23370

• Jimmy The Saint
  • Jimmy The Saint's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Πλατινένιος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 354
  • Κάρμα: 28
¼λα τα λεφτά .....<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Jimmy The Saint, στις: 25/02/2008 13:18
Έτσι ντύνω την γυμνή μου κακοήθεια με ξέφτια κλεμμένα από τις γραφές και πιο Άγιος δείχνω κυρίως όταν τον Διάβολο παριστάνω...
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 10 μήνες πριν, #23371

• gmag
  • gmag's Avatar
Δηλώνω ως εις από τους προσφάτως πληγέντες από οξεία θανασίτιδα (διετία), οπότε δεν έχω προσωπικές εμπειρίες από θανάση σε παλιότερες περιοδείες (καθότι ήμουν και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού τα τελευταία χρόνια).
Θα παραθέσω εν τάχει τις εντυπώσεις μου από αυτό το Σάββατο.
Αμφότεροι είναι μεγάλα κεφάλαια.
Καλώς ή κακώς ο Σαββόπουλος έχει δώσει πολλά σε δύσκολα χρόνια.
Η προσφορά του σε καινούργια πράγματα έχει σταματήσει εδώ και 25 (και βάλε χρόνια).
¼μως η σκηνική του παρουσία αποδεικνύει πόσο μεγάλος είναι.

Ήταν πανέμορφο να ακούς το κοινό να τραγουδάει δυνατά και το αερικό και τον αποσπερίτη και τα αεροπλάνα και τους αχαρνείς.

Αυτό απέδιεξε ότι υπάρχει η απαραίτητη συνέχεια, η οποία ευελπιστώ ότι -γενικότερα- θα γεννήσει το λαικό τραγούδι του μέλλοντος.
Διότι -κατ εμέ- το γεγονός ότι το κοινό τραγουδούσε ρεπερτόριο βάθους 40 χρόνων αποδεικνύει πόσο σημαντικοί είναι οι 2 τραγουδοποιοί για τη λαική μουσική μας.

Σε πιο λεπτομερή ζητήματα, δεν θα αναφερθώ σε ζητήματα χώρου, ουράς, τιμών, λαμέ ρούχων,κόσμου που έκανε/έλεγε το μεν ή το δε που εγώ μπορεί να θεωρούσα ιερόσυλο ή σωστό. Αυτά είναι υποκειμενικά ζητήματα (περί ορέξεως, γούστου και βαλαντίου κολοκυθόπιτα) και το forum αυτό τα έχει καλύψει εκτενώς.
Από νεά κομμάτια (ακούσαμε 7 το Σάββατο), μπουπού, ζειμπέκικο της Κυριακής και 2ος άνεμος πολύ δυνατά, τα υπόλοιπα δε με \"ακουμπήσανε\".

Μουσικά, πιστεύω ότι η μπάντα ήταν περισσότερο δομημένη και ενορχηστρωμένη για το στυλ το Σαββόπουλου, παρά για του Θανάση.
Εν ολίγοις τον θεωρώ και λίγο \"επισκέπτη\" σε αυτό το σχήμα. (που 'ναι Στόικος, Σιώτας, Παπαδόπουλος...)

Ινδός και Κιουτσόγλου είναι για μουντιάλ τα παιδιά.
Μεγάλοι μουσικοί, το απέδειξαν ειδικά στη μέση της συναυλίας, που κάναν τα τρελά οι 2 τους.
Δημητρίου πολύ καλή για τη συνοχή των ενορχηστρώσεων και σωστή μουσικός.
Ο Μαχλής δε μου άρεσε.
Νομίζω ότι είναι λίγο Clapton-wannabe και τα τραγούδια δεν είναι ζήτημα νοτών/second, διότι σε πολλά τραγούδια είχα την άισθηση ότι ήταν φάση \"παίζουμε όλοι, όσπου να μπει να σολάρει ο Μαχλής και να σαρώσει αλά Van Halen\". Αυτό είναι και λίγο το στυλ που έχει σκλαβώσει τη μουσική αυτής της χώρας -από έντεχνο εώς σκυλάδικο- από το το οποίο ο Θανάσης με τους λαικεδέλικα+τον Θεοδώρου πιστεύω ότι με είχε λυτρώσει.
Σούπερ κιθαρίστας ο Μαχλής, αλλά εμένα δε μου \"πάει\" και νομίζω ότι το παίξιμο του δεν βοηθάει ούτε τις ενορχηστρώσεις, ούτε τη μελωδική ανάπτυξη των κομμάτιών.
Μου λείπει ο Παπαδόπουλος...

Αλλά αφού ένα ολόκληρο Polis (κι εγώ μαζί) τραγουδούσε στίχο στίχο το αερικό, τον αποσπερίτη, την ανδρομέδα και τον μπεχλιβάνη, τι άλλο να πούμε....
Συμφωνώ και επαυξάνω στην κριτική της Φοίβης....και προσβλέπω σε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στο μέλον από το Θανάση.

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 10 μήνες πριν, #23372

• MeLiTzaNio
  • MeLiTzaNio's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • Καταχωρήσεις: 2083
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 1
  • Κάρμα: 5
Εντάξει μετά από αυτό το τριήμερο, νομίζω ότι έφτασε στην απογείωση!! Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να συμβεί τόσο νωρίς δεδομένου ότι η παρέα αυτή είναι πολύ φρέσκια και οπωσδήποτε υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στο δέσιμο.

Θεωρώ άθλο το γεγονός ότι οι μουσικοί βγάζουν τέτοιο αποτέλεσμα σε τόσο λίγο χρόνο. Επίσης η αμηχανία πάνω στη σκηνή έχει εξαφανιστεί. Εγώ τουλάχιστον αυτό που εισέπραξα είναι ότι όλοι καραγουστάρουν τρελά (Θανάσης, Σαββό, Μουσικοί) και αυτό βγαίνει και τα πάει τα πράγματα στα ουράνια. Ο Μηστάκος ο Μαχλής τραγουδάει όλη την ώρα όλους τους στίχους παρεούλα με το Θανάση! Γειά σου ρε Μητσάκο :) .

Πολύ συγκινητική η στιγμή που ο Σαββό τραγουδά Αποσπερίτη μαζί με το Θανάση.

Αυτό το τριήμερο δεν υπήρχε κοιλιά ούτε στιγμή. Πας ρε παιδί μου σε ένα λάιβ και δεν σταματάς στιγμή να χτυπιέσαι και τραγουδάς, να συμμετέχεις με το σώμα και την ψυχή σου.

Αυτό δεν συμβαίνει στην τύχη και δεν είναι σε καμιά περίπτωση μονόδρομο, και στην τελική ένα πράγμα μόνο μπορεί να σημαίνει, οτί αυτοί που είναι πάνω στη σκηνή σέβονται και τιμούν αυτούς που είναι από κάτω και τούμπαλιν.

Και όπως λέει και ο κύριος Σαββόπουλος αποχαιρετώντας μας κάθε βράδυ \"Ήταν θαυμάσιο που συναντηθήκαμε κυρίες και κύριοι, να μαστε πάντα καλά να ανταμώνουμε\".

Τώρα για το αν θέλω ή δε θέλω Λαικεδέλικα η ψυχούλα μου το ξέρει. Το δρόμο περπατάω και ανέμελα μουρμουράω μπαντούκ οε οε οεοεοε!!!!!

Ναι μεν αλλά.......... είμαι πολύ ευτυχής που παρακολουθώ αυτήν την εξέλιξη, που ο Θανάσης δεν έμεινε στην πεπατημένη και την εξασφαλισμένη επιτυχία, που τόλμησε το βήμα παραπέρα και πήρε το ρίσκο. Κατά την γνώμη μου, αν είχε βάλει ένα προσωπικό στοίχημα το κέρδισε.
I'll tell you all my secrets
But I lie about my past
So send me off to bed forever more.

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 10 μήνες πριν, #23375

• Harry Potter
  • Harry Potter's Avatar
MeLiTzaNio έγραψε:
Εντάξει μετά από αυτό το τριήμερο, νομίζω ότι έφτασε στην απογείωση!! Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να συμβεί τόσο νωρίς δεδομένου ότι η παρέα αυτή είναι πολύ φρέσκια και οπωσδήποτε υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στο δέσιμο.

Θεωρώ άθλο το γεγονός ότι οι μουσικοί βγάζουν τέτοιο αποτέλεσμα σε τόσο λίγο χρόνο. Επίσης η αμηχανία πάνω στη σκηνή έχει εξαφανιστεί. Εγώ τουλάχιστον αυτό που εισέπραξα είναι ότι όλοι καραγουστάρουν τρελά (Θανάσης, Σαββό, Μουσικοί) και αυτό βγαίνει και τα πάει τα πράγματα στα ουράνια. Ο Μηστάκος ο Μαχλής τραγουδάει όλη την ώρα όλους τους στίχους παρεούλα με το Θανάση! Γειά σου ρε Μητσάκο :) .

Πολύ συγκινητική η στιγμή που ο Σαββό τραγουδά Αποσπερίτη μαζί με το Θανάση.

Αυτό το τριήμερο δεν υπήρχε κοιλιά ούτε στιγμή. Πας ρε παιδί μου σε ένα λάιβ και δεν σταματάς στιγμή να χτυπιέσαι και τραγουδάς, να συμμετέχεις με το σώμα και την ψυχή σου.

Αυτό δεν συμβαίνει στην τύχη και δεν είναι σε καμιά περίπτωση μονόδρομο, και στην τελική ένα πράγμα μόνο μπορεί να σημαίνει, οτί αυτοί που είναι πάνω στη σκηνή σέβονται και τιμούν αυτούς που είναι από κάτω και τούμπαλιν.

Και όπως λέει και ο κύριος Σαββόπουλος αποχαιρετώντας μας κάθε βράδυ \"Ήταν θαυμάσιο που συναντηθήκαμε κυρίες και κύριοι, να μαστε πάντα καλά να ανταμώνουμε\".

Τώρα για το αν θέλω ή δε θέλω Λαικεδέλικα η ψυχούλα μου το ξέρει. Το δρόμο περπατάω και ανέμελα μουρμουράω μπαντούκ οε οε οεοεοε!!!!!

Ναι μεν αλλά.......... είμαι πολύ ευτυχής που παρακολουθώ αυτήν την εξέλιξη, που ο Θανάσης δεν έμεινε στην πεπατημένη και την εξασφαλισμένη επιτυχία, που τόλμησε το βήμα παραπέρα και πήρε το ρίσκο. Κατά την γνώμη μου, αν είχε βάλει ένα προσωπικό στοίχημα το κέρδισε.

Sorry, alla de perimena apo sena na grapseis kati to sovaro. Afou kseroume oloi poly kala ti rolo paizeis. Tosa xronia treheis piso apo to Thanassi les kai eisai kanena erwtevmeno saxlokoritso. To exeis psa3ei to thema? Ti sou symvainei telika? Gia psaksto kopela mou giati se vlepo se kanena treladiko se liga xronia sterhshs. xixi!!!!

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 10 μήνες πριν, #23376

• κρυστάλλινος αρουραίος
  • κρυστάλλινος αρουραίος's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Συντονιστής
  • "βασιλικό χαϊδεύει με το 'να χέρι της"
  • Καταχωρήσεις: 1768
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες: 9
  • Κάρμα: 59
Harry Potter έγραψε:
Sorry, alla de perimena apo sena na grapseis kati to sovaro. Afou kseroume oloi poly kala ti rolo paizeis. Tosa xronia treheis piso apo to Thanassi les kai eisai kanena erwtevmeno saxlokoritso. To exeis psa3ei to thema? Ti sou symvainei telika? Gia psaksto kopela mou giati se vlepo se kanena treladiko se liga xronia sterhshs. xixi!!!!

Eσυ δεν βαρεθηκες να εγγραφεσαι συνεχεια στην κοιλαδα με αλλο νικ καθε φορα για να λες τις μαλακιες σου?
"...κι εμένα, που ξαγρύπνησα, με πιάνει η ανησυχία,
αν είναι οι αναμνήσεις μου ψεύτικες ή σωστές..."

Re:Θανάσης και Διονύσης: Εντυπώσεις 16 έτη 10 μήνες πριν, #23377

• Prigipesa
  • Prigipesa's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Χρυσός Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 303
  • Κάρμα: 0
Harry Potter έγραψε:

Τι θα γίνει πια εδώ μέσα..είπαμε...να λέμε τις απόψεις μας..ειτε αρνητικές είτε θετικές..σεβαστό..
ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Prigipesa, στις: 25/02/2008 18:20
Να βρω και εσάς αδέρφια μου, που χετε ξεθυμάνει, το φόβο και την ομορφιά να βάλουμε μαζί.
Να πλύνουμε με το κρασί τα νυσταγμένα μάτια κι ύστερα να σαλπάρουμε στη...

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: